Maaf, saya bukan murah

Maaf, saya bukan murah

Maaf, saya bukan murah… tulah jawapan yang saya terpaksa bagi kalau ada yang berhajat untuk upah saya buat video editing macam yang kat bawah ni.

“gile mahal upah ko bro” bila ada yang cuba nak merisik harga nak upah saya untuk buat video macam ni.

“kenapa upah mahal sangat?” yang tu saya pernah jelaskan panjang lebar dalam entri sebelum ni kenapa upah mahal sangat. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 132 times, 4,595,150)

Kenapa kita kena bayar?

Kenapa kita kena bayar?

Ini tak ada kena mengena dengan gst atau cukai-cukai yang lain. Ini cuma… mungkin satu perkongsian pemikiran tentang sesuatu isu.

Kadang-kadang ada yang pertikaikan, dulu saya pun pernah pertikaikan juga, tapi itulah yang dikatakan pengalaman, satu ilmu dalam hidup.

Macam sesuatu perkhidmatan, barang kita kena bayar, upah pun kita kena bayar, macam saya pernah kongsikan dalam entri kenapa upah mahal sangat?

kenapa kita kena bayar Continue reading

Hasil carian :

(Visited 104 times, 4,595,150)

Kedai runcit online

Terfikir pasal kedai runcit online ni bila saya keluar kejap pergi kedai depan tu time kerja, terfikir kenapalah kedai tu tak buat kedai runcit online sekali? Kalaulah semua kedai runcit yang ada kat malaysia ni ada perkhidmatan beli online kan bagus.

Jadi orang tak perlu nak susah payah beratur pergi bank nak ambil duit semata-mata nak beli benda kat kedai runcit.

Contoh situasinya macam ni lah… andai kata seorang suri rumah yang ada anak berumur 6 bulan nak masak. Tiba-tiba baru perasan santan habis. Nak pergi beli, duit tak cukup pulak, kena ambil duit dulu kat bank.

Jarak kedai runcit dengan rumah dalam kurang 1 kilometer, tapi jarak bank dengan rumah dalam 5 kilometer. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 205 times, 4,595,150)