Kenapa saya rasa twitter lagi best dari fb?

Kenapa saya rasa twitter lagi best dari fb? Menyingkap sejarah antara saya dan twitter… Saya dah terjebak ngan dunia twitter ni dari awal tahun 2009 kalau tak slh… Masa tu join sbb ape saya pn xingat… Dpt invitation agaknye… Tapi sejak tahun lepas saya dah mula gile ngan twitter… Saya rasa mula bosan ngan fb.. Nk update status kat fb tu rs mcm ramai yang memerhatikan… Terasa mcm orang akan kata ntah ape2 lah.. Itu pn nk tulis kat status.. Berbeza dengan twitter… Kebanyakkan post kat twitter tu saya update menggunakan fon… Masa tu kebanyakkannya twit guna sms je… Xtau nak describe macam mana… Tp twitter ni lg mudah… Seolah2 kita kat dlm dunia kita je… Tak peduli apa orang nak kata… Lgpn.. Bukan semua orang nak reply twitter kite. Kekurangan twitter adalah 1 kelebihan :

– Limit 140 karakter tu 1 kelebihan sbnrnye… So xramailah yg post cerita2 meleret ape semua..

– tak boleh tag : bagusnya.. Org xleh amek kesempatan utk promote barang die kat profil kita… Kita tak perlu setting sape yg boleh tag kita.. Dan kita tak diganggu komen2 dpd gamba yg ditag tu… Dhla gamba xde kena mengena ngan kita…

– dari dulu lagi dah guna timeline… so mmg xde rasa cam nak marah sbb profile dh jd timeline (marah-marah pon guna gak..)

apa yang saya rasa lagi best, kebanyakkan pengguna twitter ni ramah-ramah belaka. kenal ke tak kenal, kite boleh bertegur sapa, tumpang menyampuk…

ada gak beberapa blogger yang mula berjinak2 ngan twitter lepas kenal ngan saya, masa memula tu memasing cakap tak retila nak guna.. tapi sekarang? twit sampai ah berpuluh ribu, tweet saya pon baru belas2 ribu je… haha

 

Hasil carian :

(Visited 54 times, 4,597,465)

Manageflitter , followers

follower following

Mesti kadang2 korang pelik kan hari ni followers twitter korang 111, esok 109, pastu ada org follow, bertambah jadi 110, tibe2 esok lusa dah jadi 105 lak… kan? mesti penah jadi camtu kan? yes, along pon penah gak jadi camtu… then along terjumpa la satu web ni… manageflitter nama dia. memang terbaek la benda ni…

manage follow

along gunakan benda ni setiap minggu atau setiap 2 minggu… sbb ada follower yg memula follow,lpas kite dah follow die, die unfollow kite lak… so ngan guna benda ni la kite tau sape unfollow kite… sape yg xaktif… sume tu la…

(Visited 23 times, 4,597,465)

Tahu tak siapa yang unfollow twitter korang?

 Mesti kadang2 korang pelik kan hari ni followers twitter korang 111, esok 109, pastu ada org follow, bertambah jadi 110, tibe2 esok lusa dah jadi 105 lak… kan? mesti penah jadi camtu kan? yes, along pon penah gak jadi camtu… then along terjumpa la satu web ni… manageflitter nama dia. memang terbaek la benda ni…

tengok siapa yang tak follow korang balik

along gunakan benda ni setiap minggu atau setiap 2 minggu… sbb ada follower yg memula follow,lpas kite dah follow die, die unfollow twitter kite lak… so ngan guna benda ni la kite tau sape unfollow kite… sape yg xaktif… sume tu la…

Hasil carian :

(Visited 52 times, 4,597,465)

Tweet penyokong bola sepak negara

Ok, hari tu along dah tunjuk status2 fb penyokong bola sepak Malaysia pasal perlawan Malaysia vs Indonesia ari tu kan? ok, hari ni nak tunjuk tweet yga along print screen malam tadi sebelum tdo… fuh… punye banya tweet,sume dok cerita pasal bola sepak, yang menjerit gol la… yang berdoa, yg bersyukur, yang mengucap, yang memaki pon ada jugak… Nasib baikla keptusan bola sepak malam tadi tu menyebelahi Malaysia… kalau tak.. memang ada yang kena sumpah dengan rakyat malaysia 3 hari 3 malam kot…jom kite tengok ye

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 149 times, 4,597,465)