mencarut… mencarut… mencarut…

tadi aku bw(blogwalking) then aku singgah la kat blog Liana Ryan dan baca entri die yang bertajuk penggunaan bahasa kesat. yee… sungguh bisa… macam2 bahasa kesat ada… semua saiz ada… yg nk tanggalkan cat, yg nk kasi rata semua ada(aku sedang bercakap tentang kertas pasir, dan ianya takde kena mengena ngan tajuk entri ni hehehe)…xde pon die mencarut dalam tu…hehehe

just aku nak share la… camne nk control tabiat mencarut tu.. salah satu cara adalah menggantikan ngan huruf2 lain cam !@$^*( (kalau menaip) atau membunyikan tuuut (kalau bercakap) cam dlm iklan kat tv ke radio…

 

contoh : aku bengang %#@% ngan lecturer td tu… cakap da la menyembur. bau ^%*^ lak tu… mmg dasar %@&( ar…(tu versi taip / tulis)

aku bengang tuut ngan lecturer td tu… cakap da la menyembur. bau tuut lak tu… mmg dasar tuuut( ar…(tu bersuara dan boleh digunapakai dalam penulisan)

gerenti korg tegelak2 bile jd camtu… so next step adalah diam bile nak mencarut…

yg ni mmg ssh,so kena lepas yg step pertama baru leh wat step ni… bile nak mencarut je, tutup mulut… diam… keep silence… insyaAllah berhasil…

update : komen dari cik teddy “ucaplah astaghfirullahalazim..^_^”

Hasil carian :

(Visited 28 times, 4,595,028)