Penyumbang trafik terbanyak 2014

Penyumbang trafik terbanyak 2014

Oleh kerana hajat saya untuk buat bloglist berkategori nampaknya macam suam-suam ketiak je, maka saya mendapat idea pada hari krismas hari tu, saya nak menyenaraikan blog2 penyumbang trafik terbanyak 2014 kepada blog saya ni.

Sebagai tanda menghargai mereka yang sengaja atau tak segaja menghantarkan link balik kepada saya, saya akan buat 1 widget bloglist blog-blog yang masih hidup yang telah menjadi penyumbang trafik terbanyak 2014.

Ini saya akan merujuk dari plugin jetpack site stats yang menarik data dari wordpress.com.

penyumbang trafik terbanyak 2014

 

Sehingga semalam (25/12/2014), ni lah 10 blog-blog yang banyak memberikan trafik kepada saya, selain dari search engine dan ping agregator.

faridahyaacob.blogspot.com

melvister.com

wavemerah.blogspot.com

kopilekat.com

kinidandulu.blogspot.com

www.pendekarberkuda.org

kakiblog.info

www.blogammar.com

ohpilihanku.blogspot.com

kinderbuenogulz.blogspot.com

terima kasih banyak-banyaklah kepada mereka yang sudi menghantar trafik ke blog saya yang tak seberapa ni.

Maka saya akan masukkan 10 blog yang banyak bagi trafik ke blog saya ni. senarai kat atas ni mungkin akan berubah sikit kalau ada blog lain yang last-last minit banyak pulak bagi trafik kepada saya.

Senarai blog yang banyak bagi trafik kepada saya sepanjang 2014 ni akan  berada di dalam bloglist saya selama setahun.

Selain dari senarai blog yang banyak bagi trafik ni, saya akan setkan ruangan top Commentor (Paling ramah) ni.

top commentor

Dari setiap 2 minggu kepada setiap sebulan bermula januari 2015. Dan kalau saya sempat, saya akan senaraikan orang yang paling rajin komen (tempat pertama) setiap bulan.

Dan juga, terima kasih juga diucapkan kepada mereka ni, terutama sekali blogger lelaki, walaupun kami ni baru je mula rapat di dunia blogger, tapi kat blog ni, dialah yang paling kerap datang komen.

Dan mereka ni lah juga yang membantu saya menaikkan ranking alexa saya dari hampir 3 juta lebih ke 600 ribu lebih

ranking alexa 2 bulan

Tak lupa juga terima kasih kepada pembaca pasif blog saya ni, pastinya korang semualah penyumbang trafik utama blog ni. Kalau korang tak search kat enjin carian, tak jumpa blog ni, tak adalah trafik ke blog ni. terima kasih sekali lagi.

Akhir kata, semoga tahun 2015, kehidupan kita makin bagus berbanding sekarang

Hasil carian :

(Visited 59 times, 4,599,139)

ping blog, naikkan trafik blog

ping blog, ping entri blog, submit blog, submit entri blog, tu semua korang kena tau sebagai seorang blogger, saya dulu tak tau jugak, bila tanya kat fb,orang tak layan, yelah.. sape lah saya ni kan? haha.. setelah digoogle dengan bersungguh-sungguh, saya jumpa banyak tempat yang kita boleh guna untuk naikkan trafik blog kita, boleh rujuk kat entri Ping blog korang kat sini,dapat trafik masyuk dan Ping kat sini pon boleh jugak…

trafik blog

selain dari web-web tu, saya dah setup satu lagi web untuk blogger ping entri2 blog untuk menaikkan lagi trafik blog, iaitu http://blog.alongxp.com berhari-hari saya menghabiskan masa untuk setup web ni dan buat yang terbaik untuk web ni.. sampai tak update blog ni… hahaha, so far web tu dah boleh diakses dan blogger dah boleh submit entri, banyak lagi penambahbaikan yang saya nak buat… so blogger,korang boleh tambahkan http://blog.alongxp.com atau cerita blogger(nama yang saya bagi kepada web tu) ke dalam list untuk korang ping blog/entri blog korang.

ping blog

p/s: jangan tanya kenapa faviconnye gamba sin chan… hahaha

Hasil carian :

(Visited 42 times, 4,599,139)

Naikkan trafik blog , fb like, +1 dan follower dengan mudah

Masa cuti raya cina hari tu saya terbaca tweet wazy84 pasal naikkan trafik blog atau website, masa tu saya baca di bb, so saya markkan tweet tu sbg favourite dan baca bila saya online di pc.

naikkan trafik

saya klik dan register benda tu, dan bila saya explore satu persatu benda ni, memang dia sangat berbaloi dan berguna, fungsinya macam twiends jugak, cuma rasanya twiends tu just untuk menambahkan follower twitter kita je… dulu boleh guna untuk tambahkan like facebook fan page , tapi tak lama lepas saya register tu,bila masuk balik, dah tak ada dah fungsi untuk tambahkan like facebook fan page..

ok,berbalik kepada topik, apa yang saya nak perkenalkan ni, namanya socialpromoter (rasanyalah haha)

social promoter

Bendanya sangat mudah untuk difahami dan sangat berbaloi… korang boleh dapatkan +1 yang banyak untuk google plus, like yang banyak untuk facebook page, menambahkan follower di twitter DAN menambahkan trafik untuk website atau blog korang… macam mana caranya?

Mula-mula sekali, korang kena klik Add Site:

register facebook

Kalau korang boleh tengok, kat situ ada button Facebook(Like) Google (+1) Traffic exchange dan youtube, so mulakan dengan registerkan fan page facebook korang, dan setkan berapa banyak coin yang korang akan bagi pada orang yang like facebook fan page korang melalui social promoter ni. ulang langkah yang sama dengan mendaftarkan yang lain-lain tu.. Trafic exchange tu untuk register website atau blog korang. bila dah siap,

my site

klik My site untuk semak balik url-url yang dah diregisterkan dan untuk korang edit urlnya kalau dah tersalah masuk,kalau korang nk tambah jumlah coin untuk diberi. lepastu klik kat Twitter account.

twitter account

Lebih kurang sama jugak dengan yang tadi, korang add account twitter dan setkan berapa banyak coin yang nak diberi… dah siap semua tu, klik pada promote site, dan paparan macam ni akan dilihat,

promote site

korang boleh mulakan sesi promote social promoter ni,dan dapat 50 coin bila ada yang mendaftar melalui url refference milik korang, contohnya http://www.socialpromoter.wassupz.com/ref-284.html dan akhir sekali… bila korang klik home, kat belah bawah tu korang akan nampak macam ni…

earn coins

so kat situ korang boleh tambahkan coins korang dengan like fanpage facebook,google plus,follow twitter, surf website atau blog ahli-ahli socialpromoter ni atau bukak youtube diorang. menarik kan? barulah WIN-WIN situation kan? so mula naikkan semua yang ada tu dengan socialpromoter, register di sini sekarang.

Hasil carian :

(Visited 102 times, 4,599,139)

Mendadak!!!

agak terkejut gakla bila alongxp tengok trafik blog alongxp ni… naik mendadak… hampir sekali ganda naiknya… apakah rahsianya? hahaha… antara yang boleh bagitahu skrg ni korang boleh tingkatkan trafik korang kalau korang ping blog korang kat tempat2 tertentu.. rujuk entri ping blog korang kat sini… dapat trafik masyuk…

pastu..beberapa hari kebelakangan ni… ada orang kata alongxp ni blogger femes la…blogger popularla… haaaaaaa… yg tu tak tau kenapa… mmg tak faham sangat…sangat…sangat…

ape pon, jom kita jengah blog ku,nuyuena dan amoi

 

(Visited 25 times, 4,599,139)