Broadband mana yang terbaik?

“Broadband mana yang terbaik?” Soalan yang sering ditanya bile dah decide sama ada nak pakai streamyx atau broadband. Bukan senang nak jawab soalan ni… wlaupun macam2 promosi macam best yang dok ada kat tv, internet, radio dan lain-lain sumber media dan informasi, banyak yang kite nak tengok dan nilai sebelum buat keputusan.

broadband vs

mana yg terbaik tu kadang2 jd susah nak dijawab… Sebab kalau nk dinilai dr sudut harga,mungkin ada yg nk murah… Ada yg xkisah tentang harga asalkan prestasinya terbaik.. Jadi sebelum nak buat keputan utk pilih broadband mana yang terbaik untuk anda.. Kita kaji dulu beberapa aspek..

domain murah

(Visited 140,883 times, 4,600,177)

  • Liputan atau coverage – yang ni yang paling penting… Tak guna gak kalau bayar untuk pakej broadband dengan 20mbps tapi boleh guna setakat 1mbps kan? atau lebih teruk lagi setakat 384kbps. Buat tinjauan atau kajian macam mana prestasi telco yang korang nak langgan tu, kat tempat yang korang akan kerap guna, contohnya dirumah. lagi baik kalau cari telco yang bagi tempoh percubaan, macam sorang kawan saya pernah langgan m@*** broadband, malangnya bila balik rumah, line slow, nasib baik ada tempoh percubaan selama seminggu, so hari ketiga dia pulangkan balik modem dan simkad tu. Kadang-kadang kita tengok liputan tu kat handfon macam bagus, penuh bar kat situ, tapi bar yang penuh tak menjanjikan line internet yang laju… jadi, kaji dulu
  • Kouta – Kalau ada lebih dari 1 telco yang menyokong liputan kat kawasan korang tinggal tu, tengok mana yang bagi kouta banyak, yang korang perlukan… cukup tak kouta tu?
  • Kemampuan bayaran bulanan – Andai kata korang dah selalu online kat tempat kerja, kadang2 je perlu guna kat rumah, kenapa ambil pakej yang mahal? bayar apa yang perlu… macam sebelum ni saya pernah guna yes connect, saya topap RM10, setahu saya dia takde tarikh luput, dan cas penggunaan dia adalah setiap mb atau setiap minit, so… andai kata saya tak guna, tak luak la kredit tu.
  • Peranti – Ni pengalaman saya… ada 1 telco tu, dia ada 2 jenis usb modem, yang lama tu ok, laju… tapi yang kedua, dahla slow, kuat makan kouta lak tu… frust!! huhu… tapi sekarang dah ada telco yang bagi lebih dari 1 peranti, yang mana korang boleh guna untuk dirumah dan diluar… terbaik kan? huhu…

So… apa yang penting, tanya kawan2, rujuk pada web telco yang korang rasa nak pilih tu.

masukkan e-mail address anda disini (REGISTER), dan pelbagai cerita baru yang menarik dan tips2 akan dihantar kepada anda. like facebook Alongxp, Follow twitter Alongxp

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,177)
 

Hasil carian :

(Visited 553 times, 4,600,177)