Isu boikot low yat

Isu boikot low yat tengah hangat time aku buat entri ni…

Asalnya aku nak buat status kat facebook, tapi dek kerana status dah panjang sangat tahap entri, baik aku buat entri terus.

Tulah padahnya bila dah terlalu amalkan ilmu dari buku seo, terhebat sangat buat ayat.

Berbalik kepada isu boikot low yat, pejam celik, dh 7 tahun rasenya aku tak kekalkan kaki kat sana… satunya sbb jauh,  dan aku rasa tak berbaloi sangat aku nk meredah jam, atau menghabiskan masa dan tenaga naik public transport, lagipun aku dah lama tak assemble pc, kalau repair pon, kebanyakkan kedai kat sini ada spare part, mahal pun taklah jauh sangat dari harga kat low yat tu. Tambahan pula, online shop pn dh byk jual barang rare.
Kalau ada org yg nak sangat ajak aku g cari barang, aku selalunya ajak g digital mall je, kat situ pn Kire mcm mini low yat gak.
Sblm ni, kalau aku nak barang, ngan arwah kamal jela aku order.
Sebenarnya pilihan tu byk, boleh sgt kalau korg nk boikot law yat tu, bukan kat situ je tmpt yg murah Tp mindset korg yg pilih tmpt tu.
Plus, skop fikiran nk brand yg popular je. Padahal ada banyak lagi brand yg popular yg berkualiti dan jauh lebih murah.
Rajin-rajin sikit buat research, tu antara kelebihan aku sbg Blogger, banyak blog aku g, banyak aku baca pasal brand-bran dan model-model telefon, review yang di kongsikan pun dari pelbagai jenis user.
Dari yang noob, standard user dan advance user.
Dari yang sengkek sampai yang duit melimpah.
Ok, entri ni simple, kalau aku rajin esok aku update balik. Bye

Hasil carian :

(Visited 119 times, 4,595,150)

Al-kisah RnR seremban

2 hari ni trafik blog ni naik 100% hingga 120%, dek kerana entri berhati2 bila singgah di rnr seremban. Dek kerana ramai yang share benda ni, ada pulak yang mengatakan saya mengajak orang supaya jangan singgah di RnR seremban tu.

assalam… mungkin ada betul nya citer2 di atas & kita diminta berhati2.. tapi kalo ada 100,000 org yg baca & terus buat keputusan utk tak nak berenti kat r&r seremban, tak ke mcm kita menutup periuk nasi mereka yg berniaga kat sana tu..? sian pulak diorg, tu lah pendapatan nak sara famili.. bukan nak salah kn sesapa, cuma sekadar memberi pendapat..

Bukan lah aku nak suruh semua orang jangan singgah RnR seremban, just berhati-hati bila singgah disana, parking lah ditempat yang banyak orang lalu lalang, parking yang senang kita nak nampak. cam komen yang dinyatakan pembaca bernama mail.

Kadang2 bukan masalah service kak…..tapi sabotaj…bila park kete celah2 lori,,tersorok dari pandangan….itulah kesempatan….cari parking yg dekwt ramai org….biar sesak sikit…pic tuan tanah ni workshop di mambau,,ada lagi workshop india di seremban selatan dan seremban jaya yg buat keje jahat ni…ll.ingat call kawan2 dulu…jgn kelang kabut,k,k,,,,lpastu klu dah takde baru call insuran service…….be safe..lll…klu takut tinggalkan kete rosak tu…kunci dan pergi duduk kat tempat ramai org……ok…banyak kelebihan duk kt tempat ramai org ni..

dan disokong oleh shahrul nizam :

btol tu alongxp,bkn nk tutup periuk nasi org,die x kena lg,klu dh kena tau la nasib mcm mane

ini pula komen dari pembaca bernama Nazli

Jgn sesekali ambil mudah benda ni.Plz belajar sikit2 pasal masalah kereta terutamanya radiator.dalam kereta mesti ada standby air utk topup kalau2 bocor atau dibocorkan.kadang2 aicond pun boleh jadi punca temp naik(terutamanya keta lama)terus berhenti bagi sejuk sket dan cuba jalan tanpa bukak aircond.sebelum tu check dulu kat mana bocor,boleh jadi hose atas/bawah,nat bawah dsb.Lain daripada tu,standby kayu cota dalam keta, kalau jadi apa2 tibai je tanpa belas kasihan,sbb geng2 penipu ni takkan belas kasihan kat anda. Alhamdulillah sy tak pernah mengalami situasi begini,tapi kalau tayar pancit dah 5 kali dan saya boleh tukar tayar dalam masa 5 min jer sbb sy tak mau ada malaun2 ni dtg knon nak tlg tp sebenanya nak pau kita.Jom share amai2 maklumat ni biar bengkel tu bungkus terus(kalau ikut hati, aku bakar je bengkel tu)..

dalam entri saya tu pon ada saya nyatakan “lelaki2 india ni ade gak offer servis khas ni kat R&R nilai dan senawang” maknanya mangsa2 yang kena ada jugak yang kena di RnR lain yg berhampiran. Niat saya share tu supaya semua orang alert akan kehadiran orang yang tiba-tiba nak membantu kita, dan apa yang perlu kita buat kalau kita pon menjadi mangsa. Antara komen berkaitan pengalaman menjadi mangsa.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,552 times, 4,595,150)

dari pembaca bernama lalan:

aku plak kena kat senawang ms nak g honeymoon kat melaka hari tu pd 27 disember..temp naik aku benti jap kat rnr senawang pastu aku buka bonetkasi sejuk jap.tetibe ada 2 org india siap pakai baju plus dtg check.dorg kata radiator tersumbat,dorg ckp dalam sratus lebih je repair..aku pon tanpa berfikir on je la sbab nak cepat..dah mula tak sedap hati..keta masuk bgkel terus bukak enjin dgn kelam kabut..dorg ckp myk enjin makan gasket..kira punya kira kena 900..pergh..nejin dah bukak,mau tak mau kena ar repair..aku tinggal keta sok aku g amik dorg charge aku 1700..ntah apa2 sial punya india..kaki pau.aku report polis,pegi bengkel polis teman,slow talk punya slow talk dpt kurg 1400…byr amik keta blah..bengkel kat seremban jaya..area ramai india,mcm gengster je aku tgk..

dari pembaca bernama masprops :

Benda ni dh jd pd adik aku sendiri. Elok juga jadi pengajaran utk semua, terutamanya yg br pakai krt & lesen baru. Crtnya begini. Adik lelaki bongsu aku ni br je kerja kt nilai. So lesen pun baru & krt tu pun asalnya bapak aku yg punya. Bg dia pakai. Satu mlm dia blk kerja krt break down. Ada plak geng2 macha dtg nk towing ke sban. Dia setuju. Lps sampai workshop diorg, mrk offer nk tlg cek. Asik aku setuju, nak cek je bkn nak buat apa pun. Tp esoknya dia dtg semula enjin semua dh turun. Alasannya diorg nk cek takkan tgk je, kena bukak satu persatu! Tu tektik diorg. Nak x nak adik aku panik terus kol aku. Dr crt dia aku tahu dia mesti dh terkena. Tambahan dia bgtau kena keliling dgn geng2 macha tu ala2 samseng. So aku malas nk buang masa terus report polis & Jabatan Hal Ehwal Pengguna. On the spot diorg terus ke sana. Macha sudah goyang. Dari Rm3k++ terus less rm800 je. Ikut aku xnak byr langsung tp aku kira2 memang harga patut. Bayar & terus blah. Jd jganlah sesekali benarkan towing car yg kita x kenal tarik krt atau repair krt kita tgh hiway. Pasti kena sembelih…

dari pembaca bernama khairul :

Aku pnah kene gak cerite mcm ni.. Tapi motor la.. Moto tak boleh start pasal starter rosak. Tapi kalo tolak jump start boleh jalan. Aku dari melaka berenti la kat rnr seremban nak rest jap.. Pas tu nak start moto tak boleh hidup plak.. Skali ade la macha 2 orang dtg nak tlg.. Naik kerete mazda lame tak silap kaler coklat cream.. Aku ckp takpe tunggu dulu.. Nanti try tolak balik.. Die kate takpe. Ni sikit punye hal. Die cek kejap. Aku pun bia la die cek . Pasal die kate takde charge. Skali die nak pasang fering moto aku tak cukup 1 skru. Die ckp kene tambah skru lain. Die kua skru die yg berkarat tu n pow aku rm90.. Haram btol.. Tolak balik.. Moto idop plak. Tros blah la..

dari pembaca bernama shahrul naim :

salam….aku pn pernah kena gak,mmg w’shop nie,tp bkn kt r N R,kete aku breakdwn hampir nk smpi tol senawang.check punye check die suruh tgal kete pasal spare part x buka hr ahad.die bg aku guna sebuah kete die.bila hr isnin aku nk amek kete,die dh top overhoul kete aku.aku kene byr rm3800,siap kete die bg aku guna tu die cas sewa kt aku,mmg bengang giler aku.nk x nk aku kena amek jgk keta aku pasal die dh stnby geng.dlm perjalanan aku nk blk upm,temperature aku naik lg.mmg nasib aku malang hr tu.last2 aku panggil member aku dtg tolong

So korang sendiri boleh tengok, berapa punya teruk diorg buat?

domain murah

(Visited 140,857 times, 4,595,150)

Apa yang menarik, pembaca bernama mail siap bagi nombor telefon dia lagi, untuk pembaca blog call kalau ada masalah, nombornya 0196208598 seperti yang dinyatakan dalam komennya…

hati2 tuan dan kawan2. ….bengkel india la tu……memang die org sengaja buat mdm tu….jangan tinggal kete sebarang…..klu ada masalah trus contact plus….jgn guna die org,,,,,klu perlu bantuan calll member terdekat kt seremban…..atau terus contact aku….aku bukannpomen tapi bleh la tolong yg termampu…..melayu mesti tolong melayu……takde upah…..just help for emergency….0196208598….

Apa yang saya harapkan, bila ramai yang share entri berkaitan RnR seremban tu, ramailah yang lebih berjaga2… jadi, tolong sebarkan kepada rakan2, untuk keselamatan semua. buka entri berhati2 bila singgah di rnr seremban ni dan share kan. nak share entri yang ni pon boleh…

masukkan e-mail address anda disini (REGISTER), dan pelbagai cerita baru yang menarik dan tips2 akan dihantar kepada anda

Hasil carian :

(Visited 310 times, 4,595,150)