Insuran takaful percuma seumur hidup

Insuran takaful percuma seumur hidup

Siapa nak insuran takaful percuma seumur hidup? Siapa yang tak nak kan?

Insuran adalah salah satu pelaburan yang akan membantu kita di saat yang kita tak jangka. Masa duit kita tengah cukup-cukup je, ada je musibah yang melanda yang memerlukan bantuan.

Tapi kalau dah percuma, kira pelaburan ke? Tak kisahlah, janji dia boleh membantu kita di saat genting. Bukan semua orang boleh bantu kita masa kita tengah tersepit, masa kita senang memang ramai yang berdamping dengan kita, masa kita tersepit?

Untuk pengetahuan korang, insuran takaful percuma seumur hidup ni bernilai 100,000 ringgit. Siapa yang boleh bagi kita sampai seratus ribu ringgit di saat kita memerlukan?

Insuran takaful percuma seumur hidup

Ni yang paling best, dia cover untuk penunggang motorsikal sekali, tak banyak rasanya insuran yang cover penunggang motorsikal. Sebab banyak sangat kemalangan motorsikal ke apa? Continue reading

Hasil carian :

(Visited 149 times, 4,599,139)

Kenapa lelaki susah nak faham perempuan?

Kenapa lelaki susah nak faham perempuan?

Kenapa lelaki susah nak faham perempuan? Saya pun tak faham kenapa lelaki susah nak faham perempuan? Sebab saya pun tak faham. Hahaha…

Hari tu saya dah cerita kenapa lelaki susah nak minta maaf, hari ni saya nak cerita kenapa lelaki susah nak faham perempuan.

lelaki susah nak faham perempuan

Well… Pada fitrahnya, memang lelaki tak akan faham akan perempuan. Macam saya cakap haritu la… Lelaki dan perempuan tak akan sama.

Lelaki tak akan faham kenapa perempuan sama perempuan mesti nak peluk-peluk… Laga-laga pipi, cium-cium pipi, cium-cium mulut (eh ada ke?).

Lelaki tak akan faham kenapa bila lelaki sama lelaki bila pegang tangan nak melintas jalan, orang akan kata gay. Tapi bila perempuan sama perempuan pegang tangan nak lintas jalan, tak ada pula orang kata lesbian.

Korang(perempuan) pernah terfikir tak kenapa? kalau korang dapat huraikan kenapa lelaki tak boleh buat macam tu, bagus. Korang dah tak perlu baca lagi dah entri ni. Korang pergi tengok link-link menarik kat bawah ni pulak.

Dan kalau korang (perempuan) tak boleh nak huraikan sebab kenapa lelaki tak buat benda macam tu. Korang yang sebenarnya tak faham lelaki. Isu kenapa lelaki tak faham perempuan adalah kerana perempuan tak faham lelaki.

Sebenarnya korang yang tak faham lelaki tu dan korang sebenarnya nak lelaki tu yang ikut kehendak korang. Korang nak lelaki tu mengucapkan ayat-ayat cinta padahal lelaki sebenar tak ucap ayat-ayat cinta, diorg luahkan melalui perbuatan, diorg ambil berat pasal korang, diorg jaga korang. Bagi apa yang korang perlu mengikut keperluan korang dan kemampuan diorg.

Lelaki yang mudah luahkan ayat-ayat cinta ni yang korang kena elakkan. Sebab apa? Sebab diorg ni bak kata orang “menanam tebu dipinggir bibir” ayat dia manis je. Entah ikhlas dan jujur entah tidak.

Instead korang merungut kenapa lelaki susah nak faham korang, baik korang fahami perangai lelaki tu sendiri. Dan benda tu akan patah balik kat korang, lelaki tu akan cuba belajar untuk faham korang pulak.

Hasil carian :

(Visited 986 times, 4,599,139)

kenapa lelaki susah nak minta maaf ?

kenapa lelaki susah nak minta maaf ?

Aku tau, gerenti ada orang tanya kenapa lelaki susah nak minta maaf, walaupun dah buat salah. Biasanya soalan ni ditanya oleh awek-awek yang baru dapat tengok cerita 18 tahun ke atas sahaja. hehehehe… tapi tu zaman aku muda. Zaman sekarang ni, budak baru nak ambil upsr pon dah pandai dah nak buat status macam tu.

Tambah-tambah zaman sekarang ni, media sosial dah belambak, tempat nak tepek status dah merata, kat facebook lah, kat wechat la, kat twitter la, kat linkedin la, waimah(amende tu? aku pon tak tahu) kat instagram pun diorang dah boleh buat dah.

kenapa lelaki susah nak minta maaf

Ok, kenapa lelaki susah sangat nak minta maaf? sebenarnya… korang tak tahu ke kenapa lelaki susah nak minta maaf? sebabnya… sebenarnya… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 294 times, 4,599,139)

muhasabah diri bukan muhasarawak

kejadian : jln banting dengkil, sblm sampai kuil(klu dr arah banting), kereta berderet… keta dpan aku memotong sebijik motor rxz, aku pon da makin rapat ngan moto tu, aku tgk cam xterkawal sgt je moto tu,pastu tgk terjojol kepala budak,antara penunggang motor ngan pembonceng…trus aku xjd potong, aku trus jd marsyall yg xbertauliah n tak dijemput…

mgkn diorg xmintak simpati n mgkn xnk org simpati kat diorg,tp sbg sorg yg pernah merasa keadaan camtu… xsmp hati lak aku, da dkat nk smp traffic light masuk ke taman aku, aku pon jd marsyall lg…

kali ni aku record video…nk shoot pkai slr,ngah bwk keta,nk shoot pkai kamera enset, lmbt lak…so rakam video, n print screen…

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 146 times, 4,599,139)