winamp di ubuntu? try guna qmmp

Macam yang saya pernah ceritakan dulu, memang sejak saya mempunyai komputer sendiri, saya pengguna winamp. Jadi macam mana nak guna winamp di ubuntu pulak?

Yup… memang kita boleh guna wine atau playonlinux, tapi saya lebih suka, kalau sesebuah software tu memang ada versi untuk linux terutama sekali untuk ubuntu sendiri.

Secara default nya, ubuntu dah ada rythmbox, tapi bila bukak, benda tu besar sangat, saya lebih suka rupa visual yang slim melim je.

winamp di ubuntu

Jadi, saya cari alternatif kepada winamp di ubuntu. Carik punya carik, saya jumpa la qmmp ni.

qmmp alternatif winamp di ubuntu

Slim macam rupa winamp modern skin jugak. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 73 times, 4,598,893)

tiada download winamp terbaru lagi dah

Tak taula ni khabar angin ke betul-betul, tapi satu dunia dah kecoh bila kata winamp nak berhenti operasi, abestu mana nk download winamp? mungkin boleh lagi download winamp tu, tapi dah takde download winamp tu kat website winamp lagi la… sebab katenye website diorang pon akan ditutup gak.

winamp tutup

Winamp dikatakan akan berheti operasi 20 disember 2013 ( 20.12.2013 ) esokla tu maknenye dan katenye website die pon akan ditutup pada tarikh tu. sedih beb… tula player yang aku guna kat windows dari awal aku ada pc (lebih kurang 2003 – baru 10 tahun kan?) sampaikan bila aku pkai linux ubuntu sekali pon aku cari player yang lebih kurang cam winamp, si audacious xdela same sangat ngan player winamp, tapi ada feel cam winamp la.

macam winamp

 

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,598,893)

aku tak pasti sebenarnye bila winamp ni bermula(takde masa nak buat research lelebih) tapi yang aku jumpe winamp ni start 1999. masa aku memula pakai dulu, winamp ni dapat melalui kawan, beli cd (rindu zaman g kedai komputer beli bundle software). masa aku memula menceburkan diri dalam dunia IT ni, Internet tak popular sangat, dalam reramai kawan2 kolej aku dulu, sorang je yg pkai internet kat umah, asdi kalau tak salah nama die… die ni dah mcm richard stallman dah aku tgk… hahaha

winamp lama

Start dari tu,memang winamp la default mp3 player kat pc,laptop atau windows milik aku ataupun milik kawan2 yang mintak aku format pc atau laptop milik diorang.

 

download winamp tutupTak kisahla kalau winamp nak tutup skalipon,dah xlehnak download winamp kat web die. Mana yg ada tu aku pakai jela…

(Visited 6,994 times, 4,598,893)

Hasil carian :

(Visited 100 times, 4,598,893)