apa yang blogger baru perlu buat untuk permulaan

terfikir nak buat entri apa yang blogger baru perlu buat untuk permulaan ni bila teringat kat adik saya seronok ngan blog dia yang dapat beberapa ratus pageviews dalam masa sebulan. Ok la tu kot… wlaupun pageviews die sebulan tu sama dengan saya sehari hehehehe.

Jadi saya nak kongsikan lah sikit sedikit tips untuk blogger baru, apa yang blogger baru perlu buat untuk permulaan bila dah buat blog. Blogger lama pon tak salah nak guna tips ni.

Walaupun saya ni takla sehebat dan sepopular ben ashaari, abang ensem, broframestone, hasrul hassan, ammar, obefien dan lain-lain, tapi saya mula berblogging tahun 2006, jadi dah berapa tahun? kira sendiri la ye… ehehehehe…

Jadi sejak dari tu, macam-macam pengalaman saya dah kaut berkaitan dengan blogging.

Ok,cukup dengan pengenalan… kita fokus dengan tajuk kita,apa yang blogger baru perlu buat untuk permulaan blogging.

Kenapa perlu tahu apa yang blogger batu perlu buat untuk permulaan blogging ni? Sebab untuk dapatkan trafik,dapatkan idea untuk update blog,untuk dapatkan bahan,untuk belajar cara yang betul atau cara yang berkesan untuk menulis blog,untuk cari kelemahan kita supaya boleh diperbaiki akan datang,untuk cari contoh dan idea untuk menghias blog,cara untuk melindungi blog dan baaaaaaaaaaaaaaaaaaaanyak lagi. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 248 times, 4,600,176)