Kereta sewa tawau sabah yang murah

Kereta sewa tawau sabah

Sambungan dari cerita homestay tawau sabah hari tu, kalau saya dapatlah pergi tawau dengan keluarga, tak kan lah nak duduk je kat homestay tu kan? Walaupun homestay tu serba lengkap, kita dah datang dari jauh mesti nak jalan-jalan kat tawau tu, so mesti nak cari kereta sewa tawau sabah kan?

Takkan nak bawak dari semenanjung pulak? Saya belum mampu lagi nak pasang sayap kat kereta saya, pintu pun belum mampu lagi nak pasang, inikan nak pasang sayap hehehehe.

Ok, pasal kereta sewa tawau sabah ni la kan…. Kalau orang dari sabah ke sarawak mungkin la tak jadi masalah.

Tapi kalau orang dari sarawak pon belum nak bawak kereta jauh-jauh berbanding dengan sewa kereta kat tawau. Contohnya macam kalau dari kuching, sarawak nak ke tawau, sabah

kucing ke tawau

mak aih… 24 jam? saya balik kampung 4 ke 5 jam pon dah lebih.

Saya saje lah test berapa jam dari tempat kelahiran saya, sibu, sarawak nak ke tawau.

dari sibu ke tawau

19 jam? huhuhu… naik flight pon dekat 4 jam, fuh…

dari kota kinabalu ke tawau

 

Kalau dari Kota kinabalu nak ke tawau, dekat 8 jam. keluar kereta, bengok badan. Itu minyak mau dekat 100 tu. Sungguh tak berbaloi… kita cuti nak enjoy, berehat, tenangkan otak dan badan.

kereta sewa tawau sabah - j3

Lagipun kereta sewa tawau yang di sediakan ni murah, lebih berbaloi dari memandu jauh-jauh. Kos minyak, maintanance nak bawak kereta sendiri silap-silap lebih tinggi dari rate kereta sewa j3 tawau ni. Tu belum kira jimat masa dan tenaga.

Syarikat ni sediakan perkhidmatan ambil dan hantar korang dari airport atau balik ke airport. Tak perlu nak pening kepala dah. Enjoy je percutian korang, bab rumah sewa siap, kereta sewa siap.

Kakitangan j3 ni boleh bagi korang bantuan apa je. Jadi korang boleh bercuti dengan gembira dan berjimat. Apa lagi mau?

Risau pasal transmision? tak ada masalah, kalau korang ni spesis yang kekok bawak auto, jangan risau, kereta sewa tawau j3 ni ada banyak jenis kereta, dari yang kecik, sampai yang besar, yang manual? yang auto? boleh pilih, tak ada masalah.

 

Bab harga? murah… dah la murah, lagi lama korang sewa, harga makin rendah.. memang sesuai sangat kalau korang kena outstation sampai berhari-hari, jadi kalau terasa nak sewa kereta di tawau sabah, atau perlukan kereta sewa di tawau, sabah, hubungi mereka ni

kereta sewa murah di tawau

email           : j3trader@gmail.com
sms/whatsapp : 013-5499-359
Selamat bercuti ke tawau ye…

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,177)

Hasil carian :

(Visited 1,600 times, 4,600,177)

Teh herba balung

Teh herba balung ? apa tu? apakah? benda pertama yang terlintas dalam fikiran saya  bila terpandang perkataan balung ni adalah

balung ayam

balung jugak kan? Tapi sebenarnye… ceritanya macam ni… sape yang follow instagram saya @alongxp mungkin perasan gambar ni

instagram teh herba

nape gambar tak cun? kasi sponsor satu smartphone yang kaw2, cun lah gambar tu nanti hehehehe.

teh herba balung

Ni lah balung yang sebenarnya saya nak kongsi cerita. Balung adalah salah satu tempat di sabah iaitu di kawasan utara Daerah Tawau. Nampak tak betapa ceteknya ilmu saya, lagipun, sabahlah satu-satunya negeri yang saya tak pernah sampai lagi kat dalam malaysia ni.

Teh herba balung ni dari syarikat Balung Natural Herbal Sdn Bhd yang bermula dari sebuah ladang di sabah pada tahun 1979 yang diusahakan oleh keluarga dan kini dikenadalikan oleh cucu-cucunya. Teh herba balung ni di tanam di kawasan tanah gunung berapi Utara Borneo.

Ada tiga jenis teh herba yang dihasilkan oleh syarikat Balung ni iaitu Teh Gaharu, Teh Misai Kucing dan Teh Serai.

Balung Agarwood Tea atau Teh Gaharu ( Aquilaria malaccensis ).  teh ini sangat jarang dihasilkanatau dikenali sebagai produk premium, dibuat dari daun pokok gaharu yang terkenal .dengan kandungan senyawa baik yang dimiliki daungaharu kerana didalamnya terdapat Genkwanin glikosida. Merupakan sebatian semula jadi yang kita kenal mempunyai banyak manfaat bagi lelaki dan terutama sekali wanita kerana mempunyai elemen anti-penuaan yang paling menakjubkanserta penjagaan KULIT yang baik. Selain menjadi penawar toksin didalam tubuh atau dalam istilah perubatan disebutdetoksifikasi teh gaharu juga dapat meningkatkan kadar metabolismeHalus, rasa manis membuat teh gaharu sesuai untuk menghirup selepas makan malam atau jamuan istimewa . Dan kerana ia bebas kafein , teh gaharu tidak akan membuat anda terjaga pada waktu malam. 

teh herba gaharu

• ANTI- PENUAAN

Penjagaan Kulit

Kadar metabolisme meningkat

• Kafein bebas

Detoksifikasi

• teh herba 100 % tulen dan organik

• Ditanam menggunakan kaedah pertanian mampan 

• alternatif eksotik untuk teh herba tradisional 

• julap ringan dengan tiada kesan sampingan 

Balung Java Tea atau Misai Kucing ( Orthosiphon stamineus ) Tumbuhan Java tea terkenal dengan bunga halus mereka, putih dan biru yang kelihatan seperti misai kucing . Khasiatnya telah diketahui dan digunakan berabad lamanya sehingga sekarang. Daunnya yang mengandungi lebih nutrien yang dapat meningkatkan kesihatan. Terbukti sebagai diuretik, Misai Kucing dapat membantu mengeluarkan air berlebihan, mengurangkan kembung dan pembendungan air dalam badan melalui air kencing seperti kesembapan sebelum atau semasa haid dan sangat berkesan membendung masalah berat badan. Misai Kucing sangat mengagumkan kerana terdapat kandungan saponin dan tanin pada daun itu yang boleh mengubati keputihan pada wanita.

java tea

• KEHILANGAN BERAT

Mengubati Keputihan

batu karang dan gout

• diuretik ringan yang membantu buah pinggang dan jangkitan saluran kencing 

• teh herba 100 % tulen dan organik 

• Kafein bebas
• Juga dikenali sebagai teh buah pinggang, Fleurs de barbiflore dan remujung.

 

Balung Lemongrass Tea atau Teh Serai ( Cymbopogon citratus ) Mulakan hari anda dengan secawan teh serai menyegarkandan anda akan memulakan hari dengan senyuman. Malah, anda boleh juga menamatkan hari andan dengan secawan lagi, kerana ia bebas kafein .Teh serai juga memberi kesan positif kepada yang ingin mengurangkan berat badan, dapat mengawal pembinaan selulit di badan dan juga mampu melegakan kembung perut dengan memudahkan pembuangan angin dalam badan. Kebanyakkan Spa-spa ekslusif menggunakan serai bagi tujuanmenenangkan. Kehebatan serai terserlah apabila digunakan juga secara meluas untuk merawat jerawat dan bintik-bintik hitam di muka kerana mempunyai elemen anti-bakteria yang baik dan membasuh segala kotoran pada kulit anda.

lemongrass tea

• SANTAI

Merawat jerawat dan bintik hitam

• Pengurangan berat badan 

• Mencegah selulit

• Terkenal dengan rasa sitrus pemanasan yang
• Boleh membantu penghadaman
• tindakan diuretik ringan membantu mengusir toksin.

• teh herba 100 % tulen dan organik

• Boleh diminum panas atau sejuk • Kafein bebas 

info lanjut boleh jengah di http://www.balungplantation.com ok?

Hasil carian :

(Visited 145 times, 4,600,177)

Sabah oooo… sabah…

Korg tau ni bendera negeri mana?

klu xtau… mmg buta sejarah (kate Ali Mamak dlm lagu Ape nk jadi…)

Ni bendera negeri sabah…tau??

Satu-satunya negeri yang aku xpnh jejak kan kaki… menginap jauh sekali…

semua negeri kat Malaysia ni aku da pernah pergi…

Sarawak – dari 12.9.1984 sampai tahun 1988

Selangor – 1988 sampai 1994, pastu 2004 sampai sekarang…

Kuala Lumpur – 1994 sampai 1998, pastu 2002 sampai 2004

Johor – family aku pindah dr KL ke johor tahun 1998 sampai sekarang…

Pahang – Julai 2005 sampai Jun 2007

negeri – negeri laen tu pergi kejap2 jela…

FYI… Aku lahir kat Sarawak… hehehehe…

ok… berbalik kepada topik… teringin nak g Sabah…

byk wei tempat nak g… huhu.. KK, Tawau… tp ntah bile nk g…

tggu honeymoon kot…

tp klu jd… nih… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 32 times, 4,600,177)