Pengalaman timing belt putus

Assalamualaikum(untuk yang beragama islam). Hai selamat pagi, selamat tenghari, selamat petang, atau selamat malam kepada semua pembaca,kali ni saya nak cerita pengalaman timing belt putus.

Sebelum ni saya pernah cerita pasal pengalaman saya kena chicken pox, pengalaman berbloging saya, pengalaman jumpa hantu, pengalaman selipar hilang dan pengalaman kad pengenalan hilang.

Cerita pasal pengalaman timing belt putus ni ada kena mengena sikit la dengan cerita pasal isu vape meletup yang saya tulis hari tu.

timing belt putus

sumber gambar: enjin carian

Kena mengena antara pengalaman timing belt putus dengan isu vape meletup tu adalah benda kalau nak jadi. hehehehe

Sebelum saya cerita pasal pengalaman timing belt putus, biar saya terangkan apa itu timing belt. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,853 times, 4,598,700)

sila share : berhati2 bila singgah di RnR seremban

cerita ni aku amek dari forum lowyat.net yang aku translate kan kepada bahasa melayu, kalau nak tengok post asal, klik sini

situasi 1: tragedi ni berlaku ahad mggu lpas,19 jun

 

Ahad :

  • berenti minum ngan kawan2 kat rnr seremban pukul 2330 /11.30 malam,konvoi 2 kereta

  • pukul 0430 / 4.30 pagi, lpas da minum2,kitorg teruskan perjalanan ke melaka.

  • masa dlm rnr seremban lagi,masa da nk kua, tibe2 gear D aku cam ade problem so aku berhenti

-tb2 ade 1 kereta benti n nk tolong

-so aku amek keputusan bg je diorg tunda bile diorg kate tu mslh gearbox ngan oilseal,kos dlm 220 je.

-sampai kat workshop dlm pukul 0500 / 5 pagi,diorg trus CUBA nak repair gearbox aku

-tggu punya tggu diorg kata bnd tu kena repair esok. aku trasa bodo lak sbb x claim warranty kat proton, so aku amek keputusan teruskn g melaka ngan membe aku, so aku tinggalkan keta dan aku kena tanda tangan satu resit dan aku tak perasan ada syarat kat situ menyatakan ” SETUJU UNTUK MENUKAR APA APA ALAT GANTI UTK PROSES BAIK PULIH” (lebih kurang camtu la).

 

 

Isnin :
-0730 / 7.30 pagi sampai kat melaka.
-tdo sampai pukul 11 pagi n bangun sbb telefon bunyi.aku diberitahu yang gearbox aku dalam proses eoverhaul. WTF!!!! keta aku baru setahun 4 bulan
-1300 / 1 tegahari, org mekanik bgtau yg kosnye adelah 3800
-aku kena tipu,dan menyesal tak hantar kat proton
-1500 / 3 petang, call mana2 membe2 polis yang ada.
-diorg soh aku tggu sbb bnd ni da byk kali jadi
-1930 / 7.30 malam, org workshop call bgtau kereta da siap dan boleh diambil,tp aku xnk ambik, aku ckp nk ambik esok…
-2000 / 8 malam, membe aku call suruh dtg seremban esok pagi.

Selasa :

-sampai kat seremban pukul 0900 / 9 pagi
-pagi workshop tu dgn 3 org polis
-lepas bos die kena basuh dengan polis2 tu, harga dari 3800 turun jadi 900
-pastu kitorg g minum, polis tu bgtau da byk kejadian jadi camtu kat rnr seremban(kedua2 arah)
-dan kereta aku da kena sabotaj cam org lain gak

 

Situasi 2 :

  1. pagi tu kirorg benti kat rnr seremban. nak sarapan
  2. perking penuh,so kitorg paking jauh sikit dan tak ramai org lalu lalang kat situ
  3. sarapan dalam 20 minit
  4. teruskan perjalanan,dlm 10 minit atau 10km, temperature naik
  5. berhenti kat lorong kecemasan
  6. xsampai seminit, satu kereta berhenti, 2 orang lelaki indie offer nak tolong
  7. diorg check dan kate gasket head da bocor
  8. diorg offer nk tunda g workshop kawan die, so diorg tunda guna kereta diorg,gunakan tali
  9. diorg kate diorg charge ikut harga standard atau murah lagi
  10. bila da siap, bill nye ***, mmg mahal nk dibandingkn ngan kerosakkannye
  11. kalau taknak bayar,kereta takleh amek,try nak tawar menawar, tak dpt,siap nak gaduh lagu
  12. kerja nye mmg teruk
  13. tapi tak pilihan,nak xnk kena bayar gak sbb nk amek kereta
  14. bila bwk keta tu g workshop membe2 yg ade dkat2 seremban,diorg ckp hos radiator dibocorkn ms diorg sarapan kat rnr seremban
  15. taktik yang sama digunakan beberapa kali kat rnr seremban.

aku dah baca bnd ni kat beberapa forum. lelaki2 india ni ade gak offer servis khas ni kat R&R nilai dan senawang. cerita2 mangsa sumenye lebih kurang.

banyak lagi ceritanya… korg leh baca kat forum tu, tapi dalam BI lah… sumenye citer lebih kurang sama dan WORKSHOP YANG SAMA.

bengkel menipu rnr seremban

 

so kalau kena kat korg,masalah camni kat R&R seremban ke kat mana2, call la pihak PLUS atau pihak insuran korg. kalau ade kawan2 kat area2 situ, call, kalau korg join radio amatur,insyaAllah adelah yang akan menolong.

sila klik button share, like dan tweet kat atas tu untuk share… untuk keselamatan org korg dan org2 lain skali… ok?

masukkan e-mail address anda disini (REGISTER), dan pelbagai cerita baru yang menarik dan tips2 akan dihantar kepada anda

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,700)

Hasil carian :

(Visited 1,224 times, 4,598,700)