berat…ringan…ringan…berat……

haha…tajuk cam pelik je kan? camni, ni salah satu tips dari aku untuk blogger yang suke letak gamba bebanyak kat blog diorg, bile banyak gamba, makin lambat la nk loading kan? tambah2 kalau tak letak read more… kadang2 klua la kertas koyak(image tak load). tambah2 bile line laju sikit dari kura2. tu sbb saiz gamba tu besar. 1mb pon da leh jadi lembab. so aku nk share satu sofware untuk meringankan gamba tu tanpa mengecilkan resolution dan kualiti dengan ketara.

memperkenalkan… screen hunter free. boleh download kat sini. (screenhunterfree). konsep benda ni same cam print screen, cume lebih mudah dan cepat, sebab kalau print screen cam biasa, korg kena tekan button Prt Sc, bukak paint ke photoshop ke tekan paste, pastu kena crop, tekan save, ulang lagi benda yg sama byk kali. yg ni lebih cepat Continue reading

Hasil carian :

(Visited 133 times, 4,597,339)