huh…bosanye idup…

bosan tul rase idup nih….tak best cam sebelum nih… nape? tu yg susah tu,nak cite kang…cam jadi makin susah lak… ape pon…kejadian yg berlaku 2-3 menjak ni banyak menyedarkan aku tentang siapa aku… baru aku nampak salah,silap dan dosa-dosa aku, ape yang indah,ape yang tak…hadoi…nyesal tul la….pertama kali dalam idup aku,aku mengaku aku menyesal,selama ni aku taknak ngaku aku nyesal,sbb selalunya klu aku dah wat silap,aku akan push diri aku utk membaiki kesilapan tu,tp last2 pendirian aku tu makan diri aku sendiri, camne leh makan diri aku sendiri? sbb aku terlalu letak tekanan kat diri aku sendiri, aku terlalu ambik serius tanggungjawab aku, memangla kena amik serius,tapi aku ni terlalu amik serius,sampai aku tak sedar yg aku ni dah terlalu stress…padahal ada jalan dan kaedah yang boleh buat benda tu aku jadikan die mudah…barula aku tau yang aku ni leh tahan degilnye…skang aku kena tanggung sorg2…sendiri… mampu ke? Klu nak ikutkan mmg aku tak mampu,sbb aku ni manusia biasa,tp hikmah dari apa yg terjadi, aku baru sedar yang aku ni hamba Allah,die yang ciptakan aku,so,bila dah camni, aku pon mintakla bantuan dari Nya, walaupun asalnya aku tak nampak dia tolong aku,tapi bila aku baca komen sorg user ni,baru aku faham, Allah takkan bagi apa yang kita nak,tapi dia akan bagi apa yang kita perlukan, Alhamdulillah.. tapi aku harap doa aku makbullah…takde apa yang lebih berharga untuk aku didunia ni melainkan apa yang aku hilang sekarang.

kepada pembaca ni,sapa pon anda, saya minta maaf kalau saya ada wat salah…

Wassalam…

(Visited 7 times, 4,595,031)

kenangan…

korg pernah dgr lagu ni? Dayang Ku Intan & Jay Jay – Kita Insan Biasa… aku xtau la budak-budak skarang tau ke x,tapi sape2 yg sebaya aku atau lebih tua mesti tau lagi ni… top gak la lagu ni kan? aku td tengah pilih lagu nk masukkan dalam memori kad,nk letak balik dalam kereta, memori kad tu aku guna masa ada job baru nih… so skang nk masukkan balik la… tengah dok pilih2, ternampak la lagu ni… terus teringat kat seseorang… sorg gadis dan kemudian jd wanita yg pnh hidup ngan aku, kitorg pnh nyanyi lagu ni(melalak sbnrnye) ms naek motor otw balik ke kluang, n tiap2 kali aku lalu tempat tu kat highway,aku mesti teringat kat die, wlaupn die da kawen,n bakal jd mak lagi skali ngan suami baru die,n aku pon da ada gf skang, aku xkn pnh lupekn die,syg tu tetap akan ade wlaupun secubit kat dlm ati aku nih… tambah2,ngan die dulu,2 hero dah kami “publish”, muhammad andi haikal dan muhammad andi hazim, sampai la beberapa generasi akan datang, tu la bukti kasih syg aku… aah…da mule masuk mode jiwang+sentimental+tacink dan sbgnye dah… ok… jom same2 nyanyi lagu nih…

Continue reading

(Visited 21 times, 4,595,031)