Tips rajin update blog

tips rajin update blog kate aku? macam aku ni rajin sangat je update blog… aku takdela rajin sangan update blog ni, boleh dikatekan agak malas gakla nak update blog, paling malas sekali bila nak kejar trafik. antara cara orang kejar trafik adalah update cerita panas seawal mungkin. coontohnye cerita pasal harga minyak naikla contohnye kan? bila die dengar je kat radio ke kat tv ke kat facebook kate harga minyak naik je terus die update blog die cerita pasal harga minyak naik. sebabnye kenapa? sebab bila orang search, dengan harapan entri yang die buat kat blog die akan muncul, dan orang akan bukak, maka bertingkek-tingkek lah trafik yang masuk ke blog die tu.

tips rajin update blog

Macam aku ni, tips rajin update blog yang aku amalkan adalah same macam yang aku pernah nyatkan satu masa dulu (teknik blogging) contoh paling senang nak nampak, entri yang korang tengah baca ni, diterbitkan atau published pada 4 februari 2014 pukul 06:22 pagi, padahal aku buat entri ni masa 16 disember 2013, pukul 2:30 pagi. masa tu tak boleh tdo, dah cuba dah tdo pukul 12:40, pukul 1 pagi dah tersedar, puas pusing sana, pusing sini, tak nak gak tdo, pastu tetibe teringat member pernah tanya macam mana nk install wordpress, die baru beli hosting dan domain kat klbytes.com masa tu dan tanya macam mana nak buat shopblog ataupun online shop. so saya dah biasa bermain dengan wordpress, so saya cadangkan die buat guna wordpress jela… so saya ajarla step by step macam mana nak install wordpress tu… pastu ajar die pasal wordpress secara ekspess… huhu… xpe… yang tu insyaAllah saya akan kongsikan macam mana nak buat ok?

blog update

ok, selain dari tips rajin update blog yang aku nyatakan kat atas tu, aku ada gak beberapa cara lain… tapi antara tips rajin update blog yang sangat biasa aku gunakan adalah draft kat smartphone, tips ni aku pernah kongsikan secara ringkas gak dulu (smartphone dan blogging) masa tu aku pakai nokia n900, masa tu takde pelan internet murah2 lagi.

wordpress samsung

menggunakan tips itu, aku draft kat smartphone(tak kisah ada internet ke tak sebab die boleh save dalam phone) bila aku ada idea, aku taip segala ape yang terlintas dalam kepala otak aku ni, pulun habis, save sebagai draft. pastu bila ada masa, aku review balik entri tu, masukkan gambar, adjust keyword bagi ada SEO sikit(tak dapat sikit,banyak pon jadilah)

TIPS RAJIN UPDATE BLOG

lagi satu tips rajin update blog yang bukanlah aku suka amalkan, tapi kadang2 terpaksa rela, tidur lewat, sebabnya aku punye perangai, bila aku buat sesuatu, aku suke hentam sampai habis, kalau berhenti tetengah jalan, conform berkulat kerja aku tu, pon belum tentu aku akan sambung balik. so macam nilah… orang semua dah tdo, bertemankan lampu usb yang aku modied menjadi lampu meja, aku update blog aku ni. sekadar berkongsi pandangan, pendapat dan pengalaman.

update blog

so itu jelah cara yang aku dapat kongsikan… selamat maju jaya!!! huhuhu

Hasil carian :

(Visited 80 times, 4,597,465)