Duit mobicow dah masuk untuk kali ke 10

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com. Yes, duit mobicow dah masuk untuk kali ke 10 (kalau saya tak salah kira). Agak-agak kalau orang search duit br1m dah masuk ke belum jumpa tak entri ni? hehehehe

duit mobicow dah masuk

Alhamdulillah, dah 5 bulan berturut-turut berjaya cash out (secara automatik) mobicow ni, dan syukur pendapatan dari mobicow ni dah mampu untuk menampung 2 server saya (siap ada balance lagi).

Kiranya usaha berblogging selama betahun-tahun tak sia-sia lah, Ooops, kantoi bukan blogger newbie hahahahaha. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 163 times, 4,598,697)

Apa itu advertorial ?

Siapa yang friend dengan saya kat fb akan perasan yang kebelakangan ni saya ada update status berkaitan dengan advertorial. Ada jugak yang tanya apa itu advertorial. Ok, sekarang saya nak cerita ape kebendanya advertorial tu? adakah ianya sejenis buah macam epal? adakah ianya sejenis tangkal pendiding diri yang membolehkan kita jadi kebal? adakah ianya satu jenama mi segera yang baru? adakah ianya model kereta terbaru? atau mungkin ianya satu teknologi komputer baru?

Ok, advertorial sebenarnya adalah gabungan perkataan advertisment (iklan) dan editorial. Maksud editorial pulak, kalau mengikut google translate adalah seperti dibawah.

maksud editorial

dan kalau mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka pulak adalah seperti dibawah

makna editorialsenang cerita maksud editorial ni penulisan mengikut pandangan penulis / editor lah…. kot… hahahaha. maknanya, bila digabungkan perkataan advertisment dan editorial, yang menghasilkan perkataan advertorial bermaksud pengiklanan yang mengikut pandangan / ulasan penulis. kalau advertorial di blog, maknanya pengiklanan berdasarkan ulasan bogger sendiri. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 241 times, 4,598,697)