kenapa alongxp?

kenapa alongxp?

kenapa alongxp? ada yang bertanya dalam group telegram bernama geng telegram walaupun dah beberapa kali diubah kepada geng buli armtaro, kenapa saya guna nama alongxp?.

armtaro founder nutrisense

Si bhrain dah puas cari kat blog ni kenapa alongxp yang saya pilih sebagai nama saya. Si nizam a.k.a armtaro, mangsa buli yang mengasaskan brand nutrisense pon asyikla dok tanya kenapa saya guna nama alongxp.

bhrain

Ceritanya taklah panjang sangat, rasanya cukupla 300 patah perkataan. hehehehe. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 117 times, 4,600,176)

Terbantut di tengah jalan

Terbantut di tengah jalan

Masa saya try search keyword terbantut di tengah jalan seperti yang disarankan dalam kitab seo merah jambu, inilah hasil yang saya jumpa.

terbantut di tengah jalanNampak tak? hehehehe… yang lebih menarik, bila klik pada butang images yang membawa kepada hasil carian gambar terbantut di tengah jalan, memberikan macam-macam hasil. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 122 times, 4,600,176)

Pengalaman jumpa hantu seumur hidup

Pengalaman jumpa hantu seumur hidup

Pengalaman jumpa hantu seumur hidup siapa? saya ke? saya terasa nak buat entri jumpa hantu seumur hidup ni bila baca satu entri kat blog diana rashid.

Tajuk entri dia mitos 5 cara melihat hantu, kalau saya nak komen betul-betul dalam tu nanti panjang berjela pulak, jadi saya buat satu entri pasal pengalaman jumpa hantu seumur hidup ni.

kalau nak cerita pengalaman jumpa hantu seumur hidup saya,sekali je la kot, tu pun kalau nak di definasikan benda tu sebagai hantu, sebab pada saya, saya tak sanggup panggil benda tu hantu.

Sebab pada saya, kalau hantu, saya bayangkan rupa dia menakutkan, macam cerita-cerita hantu dalam filem atau drama. Tak kisahlah cerita hantu jepun ke, cerita hantu melayu ke, cerita hantu korea ke, cerita hantu indon atau cerita hantu omputih.

Ok… Jap lagi saya sambung cerita pengalaman saya jumpa hantu tu. Saya nak cerita kisah kawan-kawan saya yang jumpa hantu yang ada kaitan sikit dengan saya.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,176)

Cerita pertama, cerita bekas housemate saya masa saya tinggal di bandar sri damansara. Nama kawan saya tu raiz, budak penang.

Ceritanya, kami tinggil di apartment tingkat 11, apartment tu pulak atas bukit, selama setahun kami tinggal kat rumah tu, tak pernah ada nyamuk, ubat nyamuk yang saya beli di kluang tu tak pernah diusik sebab rumah tu tak ada nyamuk. Tapi malam tu nyamuk banyak pulak.

Malam tu saya terjaga, saya rasa nyamuk banyak, saya bangun dari tilam yang saya baring di ruang tamu tu(orang bujang kan biasa tidur ramai-ramai kat ruang tamu). Pergi kebilik,cari ubat nyamuk… Jumpa…

Cari lighter dalam bilik, tak jumpa… Saya pergi ke ruang tamu,cari lighter kat meja komputer,jumpa…
Masa tu saya tak perasan kedudukan kerusi yang dekat dengan meja komputer tu. Lepas bakar ubat nyamuk,saya sambung tidur, tapi di bilik.

Esoknya si raiz mula buka cerita.

Raiz: beb… Malam tadi aku jumpa hantu.

Saya: kat mana?

Raiz: kat sini, kat ruang tamu ni la.. Ko perasan tak malam td banyak nyamuk?

Saya: aah… Padahal selama ni takde kan?

Raiz:tula pasal… Malam tadi banyak nyamuk, pastu aku tersedar, tengok ada pompuan dok kat kerusi tu(dia tunjuk kerusi untuk meja komputer yang masa tu terletak sebelah tingkap,mengahadap ke katil si raiz).

Saya:masa tu aku ada kat sini lagi tak?(sambil tunjuk ke arah tilam saya yang terletak atas lantai tu)

Raiz: adee… ko tidur sebelah dia. (maknanya kerusi yang hantu tu duduk terletak sebelah tilam yang saya tidur, bukan saya meniduri hantu tu ok…)

Saya:ko nampak rupa hantu tu?

Raiz: tak nampak muka dia, sebab dia tunduk sikit, rambut dia panjang, tutup muka dia

Saya: hantu tu rambut panjang,tunduk,rambut tutup muka, baju panjang warna putih sampai bawah lutut e? pastu tangan dia letak kat lutut e?

Raiz: aah… macam mana ko tau?

Saya: owh… hantu tu popular, banyak filem, buku, gambar rupa hantu macam tu…

domain murah

(Visited 140,883 times, 4,600,176)

Tu cerita pengalaman jumpa hantu pertama, cerita kedua pula , pasal kawan saya si andi abdul ghani a.k.a adul yang saya selalu cerita dalam entri yang berkaitan dengan sabah sebelum ni.

Pada suatu malam yang tak berapa seram, saya dan raiz dapat tahu yang si adul ni dapat duit tunggakan loan dia. Jadi kami nak suruh dia belanja kami makan malam tu.

Dek kerana itu, dia sengaja main menyorok-menyorokla dengan kami, dia menyorok kat tangga, kebetulan, masa dia jengah nak tengok kami ni dah blah ke belum, saya ternampak dia, maka dapatlah kami tangkap dia.

Masa tu gelak-gelak lagi, dalam lif dia dah mula senyap, sampai kat tingkat bawah, dia senyap, dalam perjalanan ke kedai mamak tu saya tanya dia, dia ok ke tak, dia jawab macam nak tak nak dengan jawapan “ok”.

Sampai kat kedai mamak, mula-mula dia senyap gak. Tapi bila kawan-kawan kami dari rumah lain datang, ada pulak kawan sebelah dengan kampung si adul ni, dia dah mula boleh nak ketawa.

Balik dari kedai mamak, dalam perjalanan balik, dalam nada suara yang rendah, dia mula buka cerita.

Adul: beb, ko ingat tak tadi ko nampak aku kat tangga tadi?

Saya: aah… kenapa?

Adul: Sebelum ko nampak aku tu, aku duduk kat tangga tu sorang-sorang, kat tengah-tengah. Lepas tu macam ada orang buat bunyi pist kat belakang aku, macam bagi signal la dia nak lalu, aku ketepi sikit, lepas tu ada angin lalu kat sebelah aku seolah-olah ada kelibat orang lalu, laju gak la, tapi aku tak nampak pon orang lalu, cuma angin je.

Saya: Ooooo… tu yang ko senyap je dari tadi?

Adul: Aah… aku jadi takut la bila fikir balik.

Saya: Masa benda tu lalu ko tak rasa takut?

Adul: Mula-mula tadi aku tak rasa takut sebab aku tak fikir apa-apa, tapi bila fikir-fikir balik, takut pulak aku.

So cerita si adul ni saya tak tahu nak kata pengalaman jumpa hantu ke macam mana.

Cerita pengalaman jumpa hantu ke tiga pula, cerita si din, kiranya junior kitorang lah sebab dia masuk kolej, lepas kitorang dah masuk sem 2.

Masa dia “jumpa hantu” tu, dia ni baru je lagi masuk ke rumah yang kami sewa tu. tak sampai seminggu pon lagi.

Pada suatu malam yang sunyi, masa tu din duduk kat rumah seorang diri, nak study kononnya, saya, adul dan raiz keluar mencari makanan dan lain-lain.

Rumah yang kami sewa tu ada 3 bilik, bilik din di bilik ketiga, bilik saya, adul dan raiz di bilik ke 2 dan bilik pertama, si raiz letak komputer dia, mungkin lepas tragedi hantu duduk kat kerusi tadi, dia alihkan komputer tu.

Ceritanya, masa si din berjalan ke arah bilik dia dari ruang tamu, dia lalu depan bilik pertama, iaitu bilik komputer, dan kata dia, dia ternampak ada bayang kepala kat tepi tingkap bilik tu. Bila dia patah balik nak conformkan apa yang dia nampak, tak ada apa-apa pulak.

Dalam setiap cerita ni, ada 1 persamaan di sebalik perbazaan yang anda baca tentang pengalaman jumpa hantu mereka bertiga tu. iaitu, setiap dari diorang ni akan cerita pengalaman diorang tu kepada saya secara rahsia, maknanya, raiz cerita dengan saya tentang pengalaman jumpa hantu yang dia lalui, adul tak tahu, adul cerita dengan saya, raiz tak tahu, din cerita dengan saya, raiz dan adul tak tahu.

Saya sambung cerita saya dari perenggan ke 5 tadi. Cerita ni terjadi masa saya tingkatan 3, masa tu ada kem motivasi pmr, di sebuah tempat di kluang, johor.

Masa tu waktu subuh, masa tu saya tengah ambil wuduk di surau tempat tu. Siap ambil wuduk, saya berdiri dan pandang ke arah pokok-pokok di depan saya.

pengalaman jumpa hantu seumur hidup

Harap korang faham lah gambar yang saya tunjuk tu, saya di pandang “seorang” yang pakai jubah putih, serban putih dan ada macam kain di sangkut di belakang leher dia ke depan dada, berjalan… dari pokok yang paling kiri macam yang saya tunjuk dalam rajah di atas, sampailah ke pokok yang paling kanan macam dalam rajah diatas.

Lepas tu saya tak nampak dah, jadi saya andaikan yang dia pergi ke jalan disebalik pokok tu. Tapi lepas tu, saya naik tangga, saya tak nampak kelibat “orang” berjubah putih tu. sedangkan baru tak sampai seminit saya tak nampak dia lalu melepasi pokok tu.

Tapi apa yang lebih menghairankan adalah bila saya google gambar hantu, gambar ni pon ada.

hantu seksi

acaner tu? ape kaitan gambar ni dengan pengalaman jumpa hantu?

 

Hasil carian :

(Visited 887 times, 4,600,176)

Pusat rawatan islam Al-Qayyum

Entri hari ni lain sikit dari biasa, sesungguhnya hati korang takkan tenteram kalau baca entri ni separuh jalan. Jadi pastikan BACA SAMPAI HABIS. korang pernah dengar pasal pusat rawatan islam al-qayyyum? Pusat rawatan Alqayyum yang semakin popular ini telah beroperasi sejak 1 febuari 2011 lagi. Pusat rawatan islam Al-Qayyum ni adalah ‘Pusat Kesejahteraan Mesra-Pesakit Islamiah’ (Islamic Patient-Friendly Wellness Centre), amende tu? panjang ceritanya… kalau nak faham dengan lebih jelas, boleh lawati pusat rawatan Al-Qayyum ni yang di Bandar sri damansara.

pusat rawatan islam

Alamat penuh Pusat Rawatan Al-Qayyum:

PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM
B3-1-K10 Ground Floor
Sri Meranti Apartment
Bandar Sri Damansara
52200 KUALA LUMPUR

Tapi kalau korang jauh, tak jadi masalh pon sebenarnya, Pusat rawatan islam Al-Qayyum ni ada buat program perubatan islam bergerak. Tapi kena booking lah, boleh hubungi diorang melalui telefon, sms, whatsapp, email dan facebook, cara-caranya boleh tengok kat page hubungi pusat rawatan ni.

Selain dari program rawatan bergerak, diorang pun ada buat rawatan jarak jauh. Jangan ingat pc, laptop, server je boleh remote, penyakit pon boleh diubat secara remote, kalau cara nak remote pc aku boleh terangkang dengan agak detail. Kalau rawat secara remote ni kena rujuk pada cikgu-cikgu, ustaz-ustaz dan  Mu’alij- mu’alij dari pusat rawatan Al-Qayyum ni. Lagipun pakej rawatan jarak jauh dia ada banyak. Boleh rujuk kat laman web utama pusat rawatan Al-Qayyum ni.

Ada 8 bidang perkidmatan yang disediakan oleh pusat rawatan Al-Qayyum ni.

a)  RAWATAN DAN TERAPI AL-QURAN (Perkhidmatan Utama)
b)  BEKAM SUNNAH
c)  RAWATAN JARAK JAUH
d)  RAWATAN RUMAH DAN PREMIS PERNIAGAAN
e)  PRODUK KESIHATAN ISLAM
f)   KELAS MENGAJI AL-QURAN
g)  PROGRAM LATIHAN PERAWAT ISLAM
h)  PROGRAM PERUBATAN ISLAM BERGERAK

Kita kena tau pakej apa yang diperlukan, kalau tak tau, boleh tanya ngan mereka tu terus, sebab kalau keperluan sebesar MPV, takkanlah kita nak guna sparepart compact car lak kan? silap-silap makin teruk, Jadi pakej dan panduan yang tepat diperlukan, jadi rujuklah pusat rawatan Al-Qayyum

 

image

Oleh kerana perkhidmatan pusat rawatan al-qayyum yang cemerlang, menjadikan pusat rawatan ini semakin popular sehinggakan ada pihak yang tidak bertanggungjawab menyamar dan mendakwa mereka dari pusat rawatan al-qayyum.

ketua perawat

Oleh sebab tu, ketua Perawat Pusat Rawatan Al-Qayyum ni, Cikgu Indera Saifullah amat-amat menggalakkan orang ramai untuk ke laman web/blog pusat rawatan Al-Qayyum agar lebih kenal dengan mereka dan tak tertipu dengan mereka yang menyamar dan mendakwa mereka dari pusat rawatan islam Al-Qayyum

APA KATA BEKAS PESAKIT? kenapa bekas? sebab dah tak sakit lepas berubat dengan pusat rawatan Al-Qayyum ni.

“Saya sangat berterima kasih kepada Cikgu Indera dan kakitangan dari PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM yang telah banyak membantu saya. Perkhidmatan yang diberikan oleh mereka adalah sangat profesional, cekap dan mesra. Saya amat yakin dengan keupayaan mereka untuk merawat apa jua penyakit.”
– Ahli Perniagaan, 45; Petaling Jaya, Selangor.

“Terima kasih kepada PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM. Syukur alhamdulillah, dengan kuasa, kehendak dan keizinan Allah SWT jua; beliau dan kakitangan telah berjaya menyelamatkan saya dari penyakit yang merbahaya.”
– Ahli Perniagaan, 27; Kuang, Selangor.

“Mereka ini amat komited di dalam memberikan rawatan dan telah menganggap Makcik seperti ahli keluarga sendiri. Terima kasih kepada Indera Saifullah kerana telah membantu Makcik. Semoga Allah SWT terus memberkati pekerjaan mulia mereka ini.”
– Saintis (Bersara) / Ibu Tunggal, 64; Bukit Damansara, Kuala Lumpur.

“Saya amat bersyukur kepada Allah SWT kerana telah mempertemukan saya dengan PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM. Saya dan isteri amat kagum serta yakin dengan kepakaran dan pengalaman yang ada pada mereka. In shaa Allah.”
– Pesara, 65; Ampang, Kuala Lumpur.

“Walau pun saya bukan beragama Islam, saya telah dilayan dengan mesra dan ikhlas oleh Perawat dan kakitangan di PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM. Rawatan mereka adalah amat profesional dan sistematik! ”
– Eksekutif, 25; Kota Damansara, Selangor.

“Sesungguhnya, kewujudan PUSAT RAWATAN AL-QAYYUM merupakan rahmat dari Allah SWT yang tidak dapat dinilai dengan wang-ringgit, terutamanya untuk Pesakit seperti saya.”
– Pelajar IPT, 23; Shah Alam, Selangor.

dan lebih banyak testimoni bekas pesakit di laman web / blog pusat rawatan Al-Qayyum di sini TESTIMONI

Apa bestnya pusat rawatan Al-Qayyum ni? Berdasarkan kajian yang saya buat ke atas mereka ni, PENGALAMAN adalah kelebihan dan kekuatan mereka. Walaupun pusat rawatan Al-qayyum ni baru 3 tahun, pengalaman mereka berganda dari itu, terutama ketua perawat ni yang ada pengalaman lebih 20 tahun. Bak kata omputeh, “experience is the best teacher” , ilmu semata-mata tak menjanjikan yang terbaik. Tapi dengan pengalaman, ilmu akan datang sekali. Bukanlah nak berbangga, macam nama saya ni, ALONGXP, XP tu adalah singkatan dari perkataan experience. Contoh situasi saya,

situasi 1. sorg rakan sejawatan (juruteknik komputer) tanya kalau ada sesiapa yang ada graphic card, sebab dia nak test kat 1 pc yang takde display, saya tanya dia, kapasitor kat motherboard dia dah bengkak ke? dia kata ya, 4 biji bengkak. So dah taulah, motherboard la problem.

situasi 2. pensyarah saya tanya, 1 pc ni boleh on tapi tak keluar display, satu kelas jawab graphic card, ada sikit yang jawab motherboard. saya sorang jawab power supply, satu kelas tak puas hati dengan jawapan saya, diorang kata kalau psu(power supply unit), takkan boleh hidup, saya jawab, kalau kapasitor dalam tu dah bengkak/ pecah, macam mana dia nak supply kadar kuasa yang betul? semua diam.

Orang yang kurang pengalaman hanya nampak apa yang nyata, orang yang berpengalaman, tau apa yang berlaku disebalik apa yang orang kurang pengalaman nampak.

Kalau ada kesempatan dan peluang , saya akan cerita dengan lebih detail lagi pasal Pusat Rawatan Al-Qayyum ni, tapi saya takkan mampu nak cerita macam apa yang ditunjukkan dalam laman web/ blog alqayyum2u.blogspot.com tu. Dalam tu ada cerita macam mana nak tau sintom-sintom kena gangguan jin, dirasuk, sihir, saka, cerita pasal santau, hantu, syaitan, pelesit, dan kaedah-kaedah merawat semua tu.

Pesanan dari pusat rawatan islam Al-Qayyum

Walau apa jua jenis Penyakit / Masalah, perlulah diikhtiarkan rawatannya dgn segera agar penyakit / masalah tidak menjadi bertambah berat dan semakin sukar untuk diubati kelak. Apa yang penting, janganlah sesekali berputus asa DAN perlu adanya Iman, Taqwa dan Istiqomah (berterusan) dalam diri Pesakit dan juga Perawat; sepanjang berikhtiar mencari kesembuhan. In shaa Allah.

Hasil carian :

(Visited 298 times, 4,600,176)