GT Tower East – menara beralun

ConsortArchitec merekabentuk menara beralun GT Tower East untuk tempat letak kereta, perniagaan dan pejabat di Seoul, Korea Selatan.

GT-Tower East1

Penerangan projek :

GT Tower East ini akan membentu unit seni bina bersama dengan GT Tower West yang belum dibina. Dengan permukaan kaca beralun yang elegan, bangunan tinggi ini membawa perubahan menarik kepada sudut senibina di ibu kota korea ini.

GT-Tower East5

Bentuk dan kedudukan setinggi 130 meter ini adalah hasil pandangan menakjubkan arkitek-arkiteknya. Mereka memilih kaca seragam sebagai permukaan, yang menghasilkan bentuk organik asli. Bentuk beralun pada permukaan memberikan perubahan pemandangan apabila melalui bangunan ini. Dengan pantulan cahaya dalam kaca, ia memberikan penampilan menarik pada bangunan ini

GT-Tower-East2

GT-Tower-East3

GT-Tower East4

Hasil carian :

9 ciptaan mengarut dan tak guna

9 ciptaan mengarut dan tak guna ni dicipta oleh orang2 yang dah xde keje agaknye… atau mungkin orang malas yang datang rajin melampau? satu pesanan khas dari saya. sila baca nama alatan ni dengan nada yang digunakan oleh doraemon bila dia keluarkan barang dari poket dia.

 

1. Penekan butang ctrl+alt+delete

ctrl alt delete

Pencipta benda penekan butang ctrl,alt,delete ni tension ngan computer die yang sll hang… sampai die menyumpah2… last2 die bersumpah yang dia takkan tekan 3 butang tu serentak menggunakan jari dia lagi… maka terciptalah benda ni…

 

2. Penyejuk makanan.

penyejuk makanan

Nak cepat agaknye kan?

 

3. Helmet tido dimana saja

helmet tidur dimana sahaja

 

4. Payung kemah.. (ke payung berkemah ke kemah di payung? mana2 lah)

kemah berpayung

What The Fish? tak berkuap ke dalam tu? tapi apa yang bagusnya, kalau masuk 3 orang dalam tu pon, semua tak kena tempias.

 

5. Stering berdulang

stering berdulang

Sape pernah makan kat a&w pj? kan ada drive in kan? die letak dulang kat pintu keta kita.. mingkinkan ni idea sblm idea dulang kat pintu tu?

 

6. Kasut berpayung.

kasut berpayung

Apa motifnye saya pon xtau…

 

7. Kasut berpenyapu.

kasut berpenyapu

Dulu masa saya sekolah, ramai budak pompuan pakai kain labuh sampai menyapu lantai… budak lelaki pon ada gak… tapi xde lak yang pakai kasut macam ni…

 

8. Gam mentega.

gam mentega

Gam mentega ni macam best gak kan? Banyak bagusnya, jimat ruang, jimat masa, jimat air nak basuh pisau/sudu.

 

9. Alat berkebun dalam satu.

alat berkebun dalam satu

Semua alat berkebun dalam satu, xke berat jadinye? apsal xmasukkan jcb skali? muahahaha…

8 remote control luar biasa

Apa yang saya nampak hari ni… remote control sume dah jadi besar atau panjang… design lak? mmm… biasa je.. tak menarik pon. tapi beberapa syarikat ni dah mencipta remote control yang luar biasa, unik, cam best, menarik, pelik dan apa-apa yang terlintas dalam fikiran korang.

1. Jam tangan remote.

jam remote

Rasanya yang ni dah lama dah… masa saya sekolah rendah dulu dah ada benda ni, ada sorg membe ni pakai… suka2 hati dia je tuka chanel tv kat rumah orang…

2. Remote besar bapak

remote besar

oleh kerana remote tv takde nombo untuk dimiskol, adalah lebih bagus korang cari remote baling anjing ni… so kalau terselit celah sofa pon insyaAllah boleh jumpa lagi, kalau anjing jiran bising, baling je ngan remote ni… tapi ready je la kena denda 50,000 sbb dera binatang.

3. Lagi remote besar

remote game

remote nombor dua tu tak cukup besar? masih hilang lagi? ambiklah yang ni… kalau hilang jugak tak tahulah…

4. Remote control jel.

remote jel

remote control dari panasonic ni nampak kaku je bila tak digunakan… tapi bila disentuh, ia jadi menarik, makin sentuh makin menarik… makin sentuh makin menarik… mmm…

5. Bantal remote control

remote bantal

yang ni kalau sepah-sepah mungkin isteri korang tak marah, tapi dia akan marah bila dia cari remote ni dicelah bantal yang sama warna dengan remote ni, dan dia tak jumpa, dan telenovella kegemaran dia dah mula… so kalau korang taknak dia alih, korang letak remote ni kat kepala… hahaha

 

6. Remote control kayu sakti

remote sakti

dengan remote control tanpa butang ni korang kena gerakkan dia macam harry potter buat dalam muvie dia tu untuk alih channel, naikkan volume dan banyak lagi fungsi lain… remote ni boleh balajar hingga 13 arahan dari remote asal dia.. korang boleh beli secara online kat sini amazon.com

7. Remote control mesra alam

mesra alam

fungsi remote ni lebih kurang macam remote harry potter tu jugak, bezanya… kenapa dia dipanggil mesra alam, sebab korang kena goyang2kan dia sampai lampu hijau bermaknan remote tu dah on baru korang boleh guna remote yang dicipta untuk sony ni.

 8. remote control gelombang otak

brain remote

dari haier, memperkenalkan remote control yang menggunakan gelombang otak untuk mengalihkan siaran. wow… mesti bini aku marah bila aku pulak yg alih2 tv… hehehe

 

Hasil carian :

40 Benda pelik yang menarik dan kreatif

Jangan fikir benda pelik ni hanya membuang masa atau membazir, sebab benda ni sesungguhnya unik dan mungkin akan buat korang tersenyum atau tersengih bila tengok benda2 ni… Kalau sedara-mara atau kawan-kawan datang mesti diorang akan belek-belek benda-benda ni.

sinki pelik

 

makan chess

bakul raga

rak buku

sangkar hamster

sarang burung

klip kertas

eh,kata 40 kan? mana lagi 30?ada 10 je ni… hehe… tunggu sambungannya esok pagi :p

Hasil carian :