Insert pages – masukkan page dalam post

Seperti biasa, bila cari benda lain, jumpa benda lain. Cari benda lain, jumpa benda ni, insert pages, satu cara senang dan cepat untuk masukkan page dalam post, atau boleh je kalau nak masukkan post dalam page, masukkan page dalam page, atau masukkan post dalam post. Contoh paling senang, anda boleh tengok kat bawah ni…. 

(Visited 6,990 times, 4,595,030)

Apa yang sebenarnya adalah macam ni.

masukkan page dalam post

yang mana saya masukkan page tabung limau saya ke dalam post saya ni. Page tabung limau ni mengandungi special dari 8share8share adalah satu program kongsi dan jana pendapatan, alhamdulillah, dah 2 kali saya dapat cashout duit 8share ni.

Berbalik kepada cerita plugin wordpress, insert pages ni, satu plugin untuk masukkan page dalam post, contohnya kalau anda bukak page bantu saya tu… nampak macam banyak gambar berlink kan? sebenarnya kalau tengok kat visual editor wordpress ni, rupa dia macam ni.

masukkan page dalam post

Macam mana nak buat macam tu? caranya adalah dengan menggunakan plugin wordpress yang bernama insert pages. kalau anda pergi ke add new didalam menu plugins tu, Continue reading

Hasil carian :

(Visited 36 times, 4,595,030)

Dah tak ade dah…

Pagi ini, secara rasminya, facebook like fan page popup box dah diremove, so lepas ni tiada lagi gangguan hehe… ini atas permintaan seorang pembaca blog ni yang minta dibuangkan… oleh kerana page alongxp.com pon dan 1,224 orang dah like. so tak perlu lah saya nk mengejar sangat. apepon, anda dijemput untuk like fanpage alongxp.com di facebook, klik je kat bawah ni ok?




SocialPromoter

(Visited 26 times, 4,595,030)

Tak sedar diri punye alongxp!!!

Huh…bunyi cam panas je kan? kalau korang la kena sound camtu… ape korg rase? sentap tu da tentu punye la kan? tapi… so far aku lom penah kena camtu lg la… paling teruk pon org xberani nak review blog aku je la… bile review pon juz ckp xde pe sgt nk komen… atau juz adjust font bsar ckit je la kot… so xde pe yg aku leh improve pon…

tapi…

yang sebenarnye…bukan tu yg aku nk citer kat sini, aku cume nk bgtau,yg follower aku da sampai 1025,

follower netword blog lak da 113,

yang ‘suke’ page blog aku da 300,(klik gamba tu kalau nak tengok)

dan pengikut twitter aku da 245 org dah…(klik gamba utk lebih jelas)

seronoknyeee… hahahaha(cam pompuan la ko ni along)

p/s: kalau korg follow twitter aku,bgtau/mention k? letak @alongxp then bgtau korg da follow… nnt aku leh follow balik…

(Visited 16 times, 4,595,030)

Nabi Muhammad dihina – mintak tlg sume,sebarkan…

diambil dari entri di nescafe ais.

Macam-mana nak report:-

bukak link (kat bawah tu)…scroll mouse kebawah, tgk belah kiri, ade tulis report page…selectcontain hate speech or attack an individual, pastu select targets religious group

Continue reading

(Visited 26 times, 4,595,030)