Install Windows 7 dari usb

Macam mana nak Install Windows 7 dari usb drive? tulah yang berlegar dalam kepala otak saya semak samun ni bila tengah-tengah sibuk dengan 2 laman web yang nak di selesaikan ni, datang pulak orang mintak tengokkan laptop dia yang katanya ada kotak-kotak keluar bila laptop tu dihidupkan.

Biasanya saya memang akan mintak diorang bawak trus laptop tu dtg menghadap saya. Sebab… saya ada masalah nak berbincang perkara teknikal dengan orang bukan berlatarbelakangkan teknikal(dengan orang teknikal pon kadang bermasalah). Jadi saya pon hidupkan laptop dia dan tengok… ok… banyak problem dia nih… takpe… saya biarkan dia runkan segala mak nenek punya startup dulu… tengok apa lagi simptom-simtom dia. Wow… antivirus dia dapat kesan banyak virus, siap nak scan masa boot lagi… ok, jom kita reboot.

Tuuuuuuudddiaaa… banyak tul virus haaa… hmmm.. orang yang menggunakan ni kaki internet tegar nih… camne saya tau? saya taulaaaaa… sebab saya pon sama… hahahahaha.. walaupun virus-virus tu telah membuang punyalah banyak virus, tapi yelah.. cam kite kena chicken pox la… walaupun dah baik, kesan tu tak kan hilang terus kan?

Jadi untuk tidak menambah semak dalam pale otak saya yang dah berterabur dengan fail-fail nak buat website ni, adalah lebih baik saya cadangkan pada dia untuk format je. Lebih cepat dan SEGAR!!! hahahaha. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 121 times, 4,600,176)