tolong beri petunjuk …

petunjuk.. petunjuk … mana korang biasa dengar perkataan tu? dari cerita clues blues versi bahasa malaysia kan?

petunjuk …. tu la yang sedang bermain dalam kepala otak saya sekarang ni… apa bendanya? sebenarnya… saya dapat invitation dari nuff untuk ke event maxis… lebih kurang camtu la… masalahnye… event tu kat klcc… masalah tul la klu nk g town kl ni… bukan masalah tak tahu jalan, kl tu bukan susah pon, kalau sesat pon, paling2 pon sampai genting ke… seremban ke… rawang ke… hahaha… msalahnye nak meredah jam tu.. nak cari parking lagi…

nak naik public transport? saya dok banting.. pukul bape nk gerak? nk naik bas sampai ke klang… pastu naik komuter, naik lrt… ntah bape jam xtau… last saya naik bas tambang a.k.a bas lompat2 ni… rasanya 8 tahun lepas… last naik komuter rasanya 4 tahun lepas kot… star, putra lrt ni xingat la bila… rasanya 4-5 tahun lepas kot…

baru2 ni sorg membe ckp, sistem beli tiket lrt dah lain.. die yg sll naik pon kadang2 fail benda tu… inikan saya yg dh bertahun… camne ni? apa yang paling penting kat sini… adakah berbaloi usaha saya nak g ke sana tu? nuff dah berbulan2 xbg earning kat saya… sampai rasa cam nak remove je… dah 2 kali saya g event nuff.. tapi sama je macam xpenah g…

so saya harap korang boleh bagi komen sama ada saya patut atau x pegi event tu…

(Visited 79 times, 5,301,709)

Terasa popular lak hari ni…

Minggu lepas along dapat emel dari nuffnang… untuk jemputan ke sidang akhbar atau Press Conference bersama dengan Yuna untuk People Power ‘Online’ Concert. So pagi tadi, selepas 2 kali sesat(1st nak cari Jaya One ni.. pastu sesat nak cari Tempat ni)… along sampai gak ke the Bee kat Jaya One ni…

sampai je kat situ.. macam biasa la… ushar2 dulu… nampak ada goodie bag hotlink byk2… so try je pegi n tunjuk emel yg dpt tu sambil tanya betul ke ni tempat tu.. so mmg betul… then amek goodie bag tu, isi borang, pastu terkebil2 nk cari tempat duduk… sume meja dah ada org, so xtau nk dok mana… menggamble kan diri utk tegur sorg brother ni,”ada org x bang?saya dok sini boleh?” brother tu jwb xde org n boleh so along pon dengan rasa malu2 dudukla… so mula la berbual ngan brother tu… nama die azlan… bukan azlan n the type writer ye… die azlan author / owner bagi blog alan baik oleh kerana kat dlm tu agak bising, so sesi perkenalan tu still berjalan,tapi tahap pendengaran jd terbantut… so bro azlan ni die bg kad die… skali tgk… mak aih… ini bukan calang2 org ni… huhu… xlama kitorg bebual, yuna pon sampai…

pastu berjalan la sesi sidang akhbar/sidang media/press conference tu…

yuna pandang mana tu? hehehe

sempat lagi tu snap kasut yuna yang tinggi tak ingat…

yuna tunjuk demo untuk mendaftarkan diri untuk online concert yg dia akan perform tu…

pastu kitorg yg blogger2 ni x melepaskan peluang nak bergambar sesame sendiri… hehehe…

kak ina kl dan alan

alongxp dan cik epal? haaa… time ni la along rasa agak bangga sbb bila along kenalkan diri sbg alongxp cik epal leh ckp “owh… tau.. rs cam penah masuk blog tu” perghh… bangga siot… nasib baik along dah kawin, klu x, mau along cube kuasa mengayat yg ada pada diri ni… hahaha…

tu dia… bukan main mesra lagi cik epal ngan yuna… tapi xpe…

kitorg yg blogger lelaki ni pon nak jugak bergambar ngan yuna kan?hehehe…

masa dah nak balik tu, along ngan bro alan ni dok amek gamba tag nuffnang tu… pastu ada la satu goodie bag sesat kat situ, along dah nampak dah, dok bebual2, skali along terambik skali goodie bag tu… maknanya along dah ada 2 la.. tapi cd dalam tu dah xde dah… tinggal fail je… cd ape? cd ni ha….

haha… jeles x? DAPAT tu beb…

ok la… skrg masa untuk korg yg nk tengok virtual concert tu booking tiket tu lak… masuk ke nowyoucan.my/yuna

virtual concert akan berlansung pada 14 disember 2011 jam 8 malam.

hanya 10,000 tempat je yang akan dapat tengok konsert ni… so book skrg kat nowyoucan.my/yuna dan login menggunakan nombo tpon n fb korang… sape cepat die dapat… along pon org ke 252 register tadi… sapa lambat? xdapek den nak nolong eh… hahaha

Hasil carian :

(Visited 204 times, 5,301,709)

Alongxp featured post di innit.nuffnang.com

wah… nampak x? tu? yang bertajuk earning nuffnang aku tu? pagi tadi aku dah nampak dah entri aku tu dok kat featured post tu… tapi aku wat dono je,sbb aku yakin, kejap je aku dok kat situ… masa tu baru 1 nang je.. tibe2, pukul 11 setengah ni tadi, aku bukak, tgk2 aku masih disitu dengan 12 nangs? gilek ah…. terasa popular kejap… hahahaha…

ok, jom kite mempopularkan farhana , Afra dan fatiha plak yeee???

 

(Visited 16 times, 5,301,709)

Earning nuffnang aku..

wah…bunyi macam nak tunjuk bape ribu aku dapat bulan ni kan?korg agak2 bape ribu aku dapat bulan ni? seribu? dua ribu? 3 ribu? beribu-ribu? beribu-ribu-ribu-ribu?

aku bukan nak belagak ngan earning bulanan aku,tapi aku nak jelaskan jumlah sebenar yang aku dapat… bila orang tengok post2 aku pasal statistik mingguan aku,orang mesti ingat earning nuffnang aku kencang… tambah2 kalau aku tunjuk statistik awstat blog aku bulan ni, dari 1 november sampai 10 november ni..

 

mesti ada yang akan kata “pergh.. mantap trafik” ,”hebat” dan macam-macam lagi… tapi korang mesti terkejut bila tengok earning nuffnang aku… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 43 times, 5,301,709)