review blog mrhanafi.com

review blog mrhanafi.com

Ye, hari ni adalah giliran untuk saya review blog mrhanafi.com pula selepas saya review blog sensasi2020.com. Blog mrhanafi.com adalah blog nombor 8 dalam senarai blog ahli best blogger network, satu group whatsapp yang banyak memberi kebaikan kepada ramai blogger.

Group whatsapp ni mempunyai ramai blogger-blogger yang otai tapi tak sombong malah tak kedekut ilmu dan rajin membantu ahli group.

Kalau nak join group whatsapp best blogger network ni, boleh klik pada link ini >>best blogger network<< dan contact admin group whatsapp tu untuk di masukkan ke dalam group. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 520 times, 4,593,162)

Popularity laman rangkaian social dalam tahun 2011

Hari ni, kat mana2 pon org memperkatakan tentang rangkaian sosial. Disini alongxp akan tunjukkan 11 social network yang dikaji iaitu FacebookTwitterLinkedInGoogle+Orkut,TumblrFourSquareMySpaceLiveJournalHi5 and Bebo.

Sedikit tinjauan pengenalan

Disini akan ditunjukkan rumusan keseluruhan populariti laman rangkaian sosial berdasarkan  negara-negara yang terlibat. Skroll ke bawah lagi untuk lihat graf yang lebih terperinci ok?

  • Facebook paling popular di Turkey dan Venezuela.
  • Twitter paling popular di Venezuela dan Brazil.
  • LinkedIn paling popular di Netherlands dan India.
  • Google+ paling popular di Taiwan dan Hong Kong.
  • Tumblr paling popular di Philippines dan Brazil.
  • FourSquare paling popular di Indonesia dan Malaysia.
  • MySpace paling popular di Puerto Rico dan United States.
  • LiveJournal paling popular di Singapore dan Russia.
  • Hi5 paling popular di Thailand dan Romania.
  • Bebo paling popular di Ireland dan New Zealand.
  • Orkut is paling popular di Brazil dan Paraguay. Popularity Orkut di Brazil sangat tinggi, rankingnya jauh meninggalkan negara2 lain.

Bukanla bermakna yang majoriti rakyat di negara tu menggunakan laman sosial tersebut, cuma minat mereka melebihi negara lain. Dan alongxp tidak membuat perbezaan antara satu laman sosial dengan satu laman sosial yang lain, cume membuat pemantauan tahap populariti antara negara2 tertentu sahaja.

Beberapa negara yang menonjol dalam tinjuan.

  • Brazil adalah 5 yang teratas dalam Twitter, Orkut, Tumblr dan Bebo.
  • Singapore adalah 5 yang teratas dalam LinkedIn, Tumblr, FourSquare dan LiveJournal.
  • The United States adalah 5 yang teratas dalam LinkedIn, Tumblr dan MySpace.
  • The Philippines adalah 5 yang teratas dalam Tumblr, FourSquare dan LiveJournal.
  • India adalah 5 yang teratas dalam LinkedIn dan Orkut.
  • The United Kingdom adalah 5 yang teratas dalam LinkedIn dan Bebo.
  • Indonesia adalah 5 yang teratas dalam Twitter dan FourSquare.
  • Venezuela dan Turkey adalah 5 yang teratas dalam Facebook dan Twitter.

Ini adalah pengenalan singkat tentang laman sosial ini. Apa kata korang tengok sendiri peta kat bawah ni dan tengok tahap popularnya laman tersebut kat negara2 tu.. link ke google Insights pon ada kalau korang rasa nak tengok lebih jelas lagi…

Facebook

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

Twitter

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

LinkedIn

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search 

Google+

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

Orkut

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

Tumblr

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

FourSquare

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

MySpace

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

LiveJournal

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

Hi5

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

Bebo

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

 Orkut

korang boleh tengok sendiri kat peta google insight for search

lain negara lain la taste diorg kan?ok,jom kita tengok blog orang lain,camne lak taste diorang… kite tengok blog wangerrard, pengantin baru odahone dan cikgu qistina

(Visited 39 times, 4,593,162)