Cara senang backup bookmark mozilla

Cara senang backup bookmark mozilla

Saya dah lama nak buat entri pasal cara senang backup bookmark mozilla ni, bukan setakat backup bookmark, dengan cara ni, kita boleh backup bookmark, history, add-ons dan seperti yang korang boleh tengok kat bawah ni.

cara senang backup bookmark mozillaMacam saya cakap tadi, dah lama nak tulis artikel pasal cara senang backup bookmark mozilla ni, tapi saya rasa macam, tak perlu, sebab saya ingat tak ada orang nak ambil peduli pasal benda ni.

Hinggalah satu hari, si gadis, tak, mak orang yang lekat lekit ni tanya kat group whatsapp, cara senang backup bookmark mozilla. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 88 times, 4,593,914)

Portable software

Kadang-kadang benda camni akan jadi kat kita, laptop tak bawak, atau kite g cc atau pergi rumah kawan atau rumah saudara mara, then kita nak buat kerja atau surf internet, masalahnya dalam pc orang tu tak ada pulak software yang biasa kita guna, macam mozilla, atau audacity, satu software untuk edit lagu atau audio, atau nk login skype, nak install kang takut tuan komputer marah, dahla nak menunggu nk download tu makan masa, nak install lagi. atau nak login YM, tapi taknak ganggu YM tuan pc. macam mana ni?

Macam saya, kadang2 saya akan menggodek laptop orang lain yang mintak direpair, atau guna lain kejap atau guna pc kat tempat lain. Kadang-kadang pc tu xde Mozilla, xde chrome… alah.. malasnya nak download n install semata2 nak surf internet untuk beberapa minit je. Tak ke menyusahkan? kalaulah ada portable software atau portable OS kan ke bagus?

Portableapps

So hari ni saya nak memperkenalkan, PortableApps. Satu software yang boleh diinstall dalam pendrive atau dalam portable harddisk, bertindak macam All program windows, dalam portable apps ni kita boleh install beberapa software portable yang kita boleh download dari web portableapps.com.

download portable software

 

Software ni saya dah jumpa dah lama… dalam 4 tahun lepas lagi, tapi masa tu tak banyak sangat portable software yang ada… tapi sekarang dah banyak dah.

portableapps add app

domain murah

(Visited 140,855 times, 4,593,914)
Cara nak installnya tak susah, download portableapps, pilih apps yang diperlukan, atau download terus apps yang diperlukan dari page apps, install dan guna.

pilih lokasi untuk install portable app

install portableapps

next time korang just bawak pendrive yang dah diinstall portable apps tu dan guna apa2 je program yang korang dah install terus tanpa perlu nk download segala apa lagi. mudah kan?

(Visited 6,990 times, 4,593,914)

Hasil carian :

(Visited 44 times, 4,593,914)