Komponen asas komputer

Komponen asas komputer

Selama ni saya banyak berkongsi pasal komputer dan tips-tips berkaitan komputer, tapi rasanya saya tak pernah buat satu entri pasal komponen asas komputer. Saya pernah post projek pemasangan pc baru. Tapi penerangan dalam tu pon simple sangat.

Saya sangka benda ni satu benda yang semua orang mesti dah tahu. Tapi rupanya tak jugak kan? Jadi Entri kali ni saya nak kongsikan komponen asas komputer yang semua komputer mesti ada.

komponen asas komputer

Komputer yang saya maksudkan tu, komputer yang selain komputer Mac(Apple), sebab saya tak tahu isi dalam semua komputer mac, sebab saya cuma pernah leraikan sebiji je komputer mac, itupun tak lerai sepenuhnya.

Komputer ni, maknanya komputer pc atau desktop, laptop atau notebook dan termasuk juga netbook.

Rileks pakcik-pakcik, makcik-makcik, abang-abang, kakak-kakak dan adik-adik sekalian, tak payah nak buat muka terkejut sangat lah. Memang rupa dia lain, tapi secara asasnya, benda yang sama gak. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 673 times, 4,598,893)

technician komputer pon kdg2 jakun gak ngan wireless mouse

hehehehe…ni bukan ditujukan kat org laen..ni ditujukan kat aku sendiri…  2 ari lpas… aku dok memikir… camne la aku nk simpan togle wireless mouse aku ni supaya xilang, fikir punye fikir… aku teringat mase aku keje kdai komputer dulu,ade wireless mouse ni yg ade tempat simpan togle die, so aku belek2 la mouse aku tu…

aku bukak Continue reading

Hasil carian :

(Visited 22 times, 4,598,893)