mind set dan zaman kanak2…

Bile sebut lampin pakai buang, dalam pale otak dah terbayang benda ni kan?

itu dah terukir dalam mind set dan secara automatiknye korg mesti sebut benda ni pampers kan? kalau tak korg, mak bapak korg atau makcik kedai runcit siti tu kan?sedangkan pampers adalah satu brand. ni ha…

kenapa orang sebut pampers, sebab brand ni antara brand yg top masa zaman mak n bapak kite, masa mak aku jd baby sitter dulu budak2 tu kebanyakkannye tak pakai bnd ni sgt, kebanyakkanye pakai lampin kain camni ha…

masa tu maen lipat2, dan bnd tu da jadi bnd biasa pada aku… bukan nak belagak la… tapi menjaga budak kecik satu benda yang kacang je pada aku, plus,aku pon ada 2 org anak, nak tambah lagi kena ada modal nak bukak kilang baru, kilang lama org laen dah takeover…hehehe… kenangan tul masa tu pasal lampin ni… zaman skrg,kain lampin ni sll ibu bapa buat lap air liur anak,lap hingus anak je, dah jarang wat pakai sebagai penampung najis, kebanyakan ibu2 skrg ni penggeli, tambahan komitmen bekerja wat bnd ni tak begitu praktikal nak dipakai.

Ok, pastu bile sebut thermos, apa yang terbayang dalam minda korang? mesti tempat simpan air panas camni kan?

benda alah ni name betul die flusk, thermos tu satu brand yang mengeluarkan benda2 ni

last sekali, bile sebut tupperware… da tentu2 korg terbayang benda alah ni kan?

benda ni name die airtight container, atau bekas kedap udara… tupperware tu brand jugak, ok sebut pasal brand ni… bebebebebebeberapa hari lpas, aku terpandang ada sorg cikgu sekolah aku tu die simpan bekas makanan die dlm bag tupperware,

lawa la plak beg tu

dan2 tu lah aku teringat pasal entri redmummy pasal tupperware ni…

yelah… ari tu ada aku nampak iklan nuffnang pasal tupperware ni kat blog aku,

ni gambar iklan tu…

bermula dari 7 april sampai 31 mei ni, tupperware wat contest, 3 samsung galaxy tab utk dimenangi, cara nk join gampang(senang) je… camne? camni…

taipkan TupperwareAirtight Nama korang dan hantar ke 012 783 0790.

Setiap penghantar SMS yang ke 100,200,300,400 dan setiap bertambahnye 100 lagi akan dapat hamper Tupperware dan berpeluang dapat Samsung Galaxy Tab. utk pengetahuan lebih lanjut,klik Tupperware OneTouch.

Hasil carian :

(Visited 136 times, 4,595,035)