Ramai orang tak suka la bila ko tipu…

huh… ape cer ni kan? tetibe menipu lak nih.. tetibe along buat entri yang berbau emosi terganggu ni ape ke pulak kan? ni pasal entri pagi tadi…

entri tentang sorg blogger yang menipu kaut keuntungan dari churpchurp dari binatangsehingga jam 9 pagi td(3 jam stgh lepas publish), sebanyak 46 org like + sorg yg share di google plus, menunjukkan 47 org tak setuju dengan tindakan menipu ni… along harap korg boleh sebarkan lagi entri tu dengan like atau share di fb atau google plus dan tweet. Tunjukkan tanda yang korang tak menyokong tindakan blogger yg mengaut keuntungan dari binatang2 kat atas tu. pegi ke entri apa korang rasa bila ditipu ni dan share kan… terima kasih…

(Visited 152 times, 4,593,911)

Apa korang rasa bile kena tipu?

Sape yang seronok melonjak2 bila kena tipu? hari ni along ping entri ke group fb, then g la toilet jap, wat keje jap.. then tgk notification ada org komen lak kat post yang along goup fb,tgk ada org komen mintak vote untuk binatang yang akan dia bela… memula rs xnak bukak link blog die tu, tapi oleh kerana rasa nk support rakan blogger, along pon bukak la.. then nampak gamba binatang ni…tanpa rasa sangsi, along pon klik salah satu gamba binatang tu, walaupun dlm hati terdetik gak, xkan die nak bela anjing kot… aaahhh… xpelah… along pon klik gamba lembu.. hehehe… skali terbukak la page yang berurl http://www.churpchurp.com/nadzulkipli/share/churpchurp-invite owh…ok.. dah terkena… then bila check balik, semua binatang tu untuk masuk ke campaign churp2 die… camni punye org pon ada ke? mungkin pasni die tuka… tapi along dah print screen dah…blogger yang menggunakan gambar binatang yang comel untuk mengaut keuntungannampak? bile kite klik gambar burung, die akan ke churp2/nadzulkipli. macam ni punye perangai pon ada ke? org lain ada gak letak link belakang gamba, along pn kadang2 buat, buat kat gamba yg selalu jadi sasaran spammer dari luar negara, supaya spammer luar negara yang nk inject code ke url malware tu,klik iklan… ada beberapa gambar, atau replace ngan url fb.alongxp.com. supaya dia tak boleh komen kat gamba tu. ni dah la spam kat post kat fb, siap mintak org vote binatang yang dia nak bela la ape sume kan?

tgk la apa die kate… ? kat blog die siap kata semangat cintakan haiwan… lah sangat…

tolong vote lah sangat

harap korang yang membaca ni, tak terkena la… pada yang betul2 tak menyokong tindakan cik nad ni, klik share,tweet,like kat atas tu ye… supaya lebih ramai org yg lebih berwaspada dengan hal macam ni… ok? mekasih…

(Visited 42 times, 4,593,911)