Terbantut di tengah jalan

Terbantut di tengah jalan

Masa saya try search keyword terbantut di tengah jalan seperti yang disarankan dalam kitab seo merah jambu, inilah hasil yang saya jumpa.

terbantut di tengah jalanNampak tak? hehehehe… yang lebih menarik, bila klik pada butang images yang membawa kepada hasil carian gambar terbantut di tengah jalan, memberikan macam-macam hasil. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 122 times, 4,600,383)

Tips rajin update blog

tips rajin update blog kate aku? macam aku ni rajin sangat je update blog… aku takdela rajin sangan update blog ni, boleh dikatekan agak malas gakla nak update blog, paling malas sekali bila nak kejar trafik. antara cara orang kejar trafik adalah update cerita panas seawal mungkin. coontohnye cerita pasal harga minyak naikla contohnye kan? bila die dengar je kat radio ke kat tv ke kat facebook kate harga minyak naik je terus die update blog die cerita pasal harga minyak naik. sebabnye kenapa? sebab bila orang search, dengan harapan entri yang die buat kat blog die akan muncul, dan orang akan bukak, maka bertingkek-tingkek lah trafik yang masuk ke blog die tu.

tips rajin update blog

Macam aku ni, tips rajin update blog yang aku amalkan adalah same macam yang aku pernah nyatkan satu masa dulu (teknik blogging) contoh paling senang nak nampak, entri yang korang tengah baca ni, diterbitkan atau published pada 4 februari 2014 pukul 06:22 pagi, padahal aku buat entri ni masa 16 disember 2013, pukul 2:30 pagi. masa tu tak boleh tdo, dah cuba dah tdo pukul 12:40, pukul 1 pagi dah tersedar, puas pusing sana, pusing sini, tak nak gak tdo, pastu tetibe teringat member pernah tanya macam mana nk install wordpress, die baru beli hosting dan domain kat klbytes.com masa tu dan tanya macam mana nak buat shopblog ataupun online shop. so saya dah biasa bermain dengan wordpress, so saya cadangkan die buat guna wordpress jela… so saya ajarla step by step macam mana nak install wordpress tu… pastu ajar die pasal wordpress secara ekspess… huhu… xpe… yang tu insyaAllah saya akan kongsikan macam mana nak buat ok?

blog update

ok, selain dari tips rajin update blog yang aku nyatakan kat atas tu, aku ada gak beberapa cara lain… tapi antara tips rajin update blog yang sangat biasa aku gunakan adalah draft kat smartphone, tips ni aku pernah kongsikan secara ringkas gak dulu (smartphone dan blogging) masa tu aku pakai nokia n900, masa tu takde pelan internet murah2 lagi.

wordpress samsung

menggunakan tips itu, aku draft kat smartphone(tak kisah ada internet ke tak sebab die boleh save dalam phone) bila aku ada idea, aku taip segala ape yang terlintas dalam kepala otak aku ni, pulun habis, save sebagai draft. pastu bila ada masa, aku review balik entri tu, masukkan gambar, adjust keyword bagi ada SEO sikit(tak dapat sikit,banyak pon jadilah)

TIPS RAJIN UPDATE BLOG

lagi satu tips rajin update blog yang bukanlah aku suka amalkan, tapi kadang2 terpaksa rela, tidur lewat, sebabnya aku punye perangai, bila aku buat sesuatu, aku suke hentam sampai habis, kalau berhenti tetengah jalan, conform berkulat kerja aku tu, pon belum tentu aku akan sambung balik. so macam nilah… orang semua dah tdo, bertemankan lampu usb yang aku modied menjadi lampu meja, aku update blog aku ni. sekadar berkongsi pandangan, pendapat dan pengalaman.

update blog

so itu jelah cara yang aku dapat kongsikan… selamat maju jaya!!! huhuhu

Hasil carian :

(Visited 81 times, 4,600,383)

10 orang yang memberi inspirasi kepada dunia

Handsome, kacak, kaya, bergaya, mutu, keunggulan, tegap, sihat, lawa, comel, manis, potongan tubuh badan yang lawa tak berguna dan tak menjanjikan masa depan yang cerah kalau kita malas dan tak berusaha, pekak, bisu, buta, kudung kaki dan tangan, lumpuh, menghidapi penyakit kronik bukanlah satu halangan kalau kita benar-benar nak berusaha untuk berjaya. Allah takkan ubah nasib sesuatu kaum kalau mereka taknak berusaha mengubah nasib mereka. kan? Mereka kat bawah ni punya masalah tersendiri yang pada orang lain mungkin tak mampu nak berjaya, tapi mereka buktikan yang mereka boleh berjaya.

 

1. Patrick Henry Hughes

Patrick henry hughes

Pemuzik yang boleh memainkan pelbagai alat muzik ini dilahirkan buta dan lumpuh sebahagian badan pada 10 Mac 1988.

Seorang pesakit anophthalmia dua hala dandisplasia pinggul dari lahir ini sentiasa disokong oleh bapanya yang memperkenalkan Patrick Henry Hughes dengan piano pada usia seawal 9 bulan.

Pada 2006, Hughes telah menjadi tumpuan media apabila dia memainkan trumpet dalam Louisville Marching Band semasa dia menjadi pelajar di Universiti of Louisville dimana bapanya telah membantu menolaknya diatas kerusi roda.

Apabila bakat luarbiasanya didedahkan, beliau sering dijemput untuk membuat persembahan diseluruh negara.

2. Liz Murray:

Liz Murray

Ketepikan halangan, buang aje… terus maju ke hadapan, bila baca pasal Liz Murray ni, saya teringat entri muhasabah diri saya dulu, Elizabeth Murray adalah anak pasangan yang menagih dadah,dilahirkan pada 23 September 1980 disebuah apartment yang kotor. Pada umur 15 tahun, beliau merempat apabila ibunya mati akibat AIDS dan bapanya berpindah ke tempat perlindungan untuk yang tiada rumah. Ada kalanya Liz Murray tidur dikerusi di taman, ada kalanya dia menghabiskan masa atau berlindung dibawah jambatan diselubungi persekitaran yang kotor, tapi Liz tidak pernah melepaskan peluang untuk membaca encyclopedia yang dikutip dari tong sampah. Didorong oleh katabahan dan kerja keras, tidak pernah mengaku kalah dan berusaha dengan cara tersendiri, Liz Murray akhirnya disenaraikan di Universiti Havard. Kini Elizabeth Murray menjadi penceramah terkenal yang memberikan inspirasi kepada ramai orang, dan sebagai seorang pengarah sebuah syarikat, beliau memberi dorongan kepada anak muda untuk membuat sesuatu yang inovatif dalam hidup mereka.

 

3. Jessica Cox :

Jessica Cox

Jessica Cox dikenali sebagai juruterbang pertama menerbangkan kapal terbang dengan menggunakan KAKI SAHAJA kerana beliau dilahirkan tanpa tangan, tetapi itu bukanlah satu halangan untuk wanita ini mencapai matlamatnya. Seorang graduan dalam psikologi, pemegang tali pinggang hitam taekwondo, dan seorang yang suka memandu laju. Jessica juga boleh menaip(bukan copy paste ok…) 25 patah perkataan seminit menggunakan kakinya… dan paling menakjubkan, dia boleh pasang contact lens di mata menggunakan kakinya. Bekerja sebagai penceramah motivasi dan menggalakkan morang kurang upaya mengubah mentaliti mereka.
rawatan cegah kanser b17 apricot

4. Sudha Chandran:

sudha-chandran

Seorang wanita yang penuh azam, seorang penari Bharatanatyam yang sangat dipuja di benua kecil India,  dan pemegang ijazah sarjana dalam Ekonomi. Pada 1981, kaki kanan Sudha Chandran kerana Gangren. Tapi itu tidak membuat azamnya pudar, dia mendapatkan kaki palsu dan selepas 2 tahun, dia kembali kedalam kerjayanya dan mendapat tepukan gemuruh seluruh dunia. Selain kemahiran tariannya itu, dia juga dikenali kerana persembahan mengagumkan dalam filem2 dan siri televisyen india.

 

5. Randy Pausch:

Randy Pausch

Ia bukan tentang bagaimana untuk mencapai impian anda, ia adalah tentang bagaimana untuk memimpin hidup anda, … Jika anda menjalani kehidupan anda dengan cara yang betul, karma akan menjaga dirinya, impian akan datang kepada kamu. Profesor sains komputer di Universiti Carnegie Mellon ini disahkan menghidap kanser pankreas pada September 2006 dan meninggal dunia pada 25 Julai 2008. Apa yang membuatkan dia menjadi terkenal adalah kerana ceramahnya, “Really Achieving Your Childhood Dreams” di auditorium CMU pada 18 September 2007. Persembahanya itu menari perhatian berbilion penonton di Internet dan menjadi semakin hangat dan menarik minat media antarabangsa. Ceramahnya itu seterusnya diadaptasi kedalam buku, dan diterjemah dan telah diterjemah kepada 35 bahasa berbeza.

 

6. Sean Swarner:

Sean Swarner

Boleh dikatakan sebagai keajaiban perubatan, Sean Swarner disahkan mengalami 2 kanser peringkat kematian iaitu penyakit Hodgkin pada umur 13 tahun dan sarcoma Askin pada umur 15 tahun. Beliau membuktikan kemenangan melawan penyakit itu apabila menjadi pesakit kanser pertama yang mendaki Gunung Everest. Bagaimanapun, dia masih berkata, “Sebenarnya.. Saya pun tak tahu kenapa saya masih hidup”, tapi Sean Swarner tidak pernah melepaskan peluang untuk memberi ceramah dan ekspedisi yang dianjurkan untuk memberi harapan kepada pesakit kanser.

 

7. Helen Keller:

Helen Keller

Menjadi inspirasi kepada filem “The Miracle Worker”, Helen Keller adalah orang yang bisu dan pekak pertama yang menerima Ijazah Sarjana Muda Sastera. Beliau merupakan ahli Parti Sosialis Amerika yang berwibawa, beliau secara terbuka mengkritik dasar Woodrow Wilson. Helen Keller merupakan pengarang bagi 12 buku dan pemenang Pingat Presiden Kebebasan, beliau seterusnya mengabdikan hidupnya untuk bekerja untuk Yayasan Amerika untuk orang buta.

 

8. Nick Vujicic:

Nick Vujicic

Nick mengalami penyakit yang jarang ditemui, sindrom Tetra-amelia, yang dicirikan sebagai kitiadaan kesemua empat anggota. Nick Vujicic dilahirkan didalam keluarga serbia pada 4 Disembar 1982 di Australia. Semasa zaman kanak2nya… beliau berusaha mengatasi mentaliti teruk masyarakat dan pada umur 17 tahun, Nick Vujicic menubuhkan sebuah NGO “Life Without Limbs”. Selepas menamatkan pengajian dalam Perancangan Perakaunan dan Kewangan, Nick Vujicic memulakan perjalanannya sebagai penceramah motivasi subjek berkisar dengan makna kehidupan, harapan dan kurang upaya.

 

9. Ludwig van Beethoven:

Ludwig van Beethoven

Korang mesti pernah dengar muzik bertajuk Beethoven, nilah pencipatnya… Ludwig van Beethoven menjadi satu komposer fenomena muzik romantik dan klasik terkenal, dilahirkan dalam keluarga pemuzik di Jerman. Semasa zaman remajanya, pendengarannya semakin berkurang dan akhirnya menjadi pekak. Tapi itu tidak menghalangnya untuk terus mengubah lagu. Beliau memperkenalkan okestra simfoni moden dan memantapkan dirinya sebagai lagenda induk dalam arena Muzik.

 

10. Stephen Hawking:

staff/ Julie Himes</p><br /><br /><br /><br /> <p>Stephen Mutha-Fuckin' Hawkings! spoke at Zellerbach at 7:30 Tuesday night.  In case you didn't know.  He probably talked about some really smart guy stuff.

Pesakit neuronmotor yang genius ini telah mengubah dunia menerusi teori revoulisnya. Lumpuh keseluruhan, tangan, kaki dan suara, Stephen Hawking’s berhubung dengan komputer yang beroperasi suis kelipan inframerah, yang disambungkan dengan kerusi rodanya. Seorang ahli kosmologi terkenal dan ahli terhormat Persatuan Diraja Sastera di kagumi dikalangan pakar teknologi kerana karya-karya beliau berkaitan keajaiban graviti,lubang hitam termasuk karya mendapat jualan hangat, A Brief History of Time

 

tapi pembaca blog alongxp.com ni yang memberikan saya inspirasi untuk terus berblogging, makin lama makin bertambah pembaca blog ni, makin hari makin bertambah jumlah trafik dari search engine… makin sronok saya nak berkongsi info dan ilmu… trima kasih kerana menyokong alongxp.com

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,383)

Hasil carian :

(Visited 3,883 times, 4,600,383)

gambar orang-orang yang terlampau

Gambar peguam terlampau?salah, gamba pramugari terlampau?salah. Gambar guru terlampau? salah. Gambar murid sekolah terlampau?salah jugak. Gambar pembantu makmal terlampau? salah. Gambar student IPT terlampau? pon salah. habes tu gambar sapa yg terlampau?

ni ha… gambar orang yang terlampau malas… hahaha

 ni sah la peti ais orang bujang ni. ntah dah berapa lama la dah tak bukak freezer tu agaknye. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 429 times, 4,600,383)