Persediaan menyambut hari raya aidilfitri

Persediaan menyambut hari raya aidilfitri

Kali ni saya nak share persediaan menyambut hari raya aidilfitri yang saya buat untuk tahun ini. Tahun ni macam beberapa tahun yang sebelum ni, saya balik ke negeri johor, tak kiralah giliran belah saya atau belah isteri saya, kami tetap akan balik ke johor.

Persediaan menyambut hari raya aidilfitri

Kami balik ke johor sebab isteri saya memang anak jati johor, dari lahir, sekolah rendah, sekolah menengah semua kat johor, dah habis sekolah baru dia keluar merantau ke kuala lumpur dan selangor.

Macam saya pula, ibu bapa saya memang anak jati johor, walaupun saya ni merantau dari dalam perut lagi, lahir di sarawak, banyak membesar di selangor dan kuala lumpur, tapi lepas bapa saya bersara tentera, mereka kekal menetap di johor manakala saya tetap terus merantau di selangor.

Merantau jauh-jauh, akhirnya dapat jodoh orang senegeri walaupun berkenalan di selangor. sweet tak kisah percintaan saya dan isteri saya? ngahahaha. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 202 times, 4,600,384)

kenapa lelaki susah nak minta maaf ?

kenapa lelaki susah nak minta maaf ?

Aku tau, gerenti ada orang tanya kenapa lelaki susah nak minta maaf, walaupun dah buat salah. Biasanya soalan ni ditanya oleh awek-awek yang baru dapat tengok cerita 18 tahun ke atas sahaja. hehehehe… tapi tu zaman aku muda. Zaman sekarang ni, budak baru nak ambil upsr pon dah pandai dah nak buat status macam tu.

Tambah-tambah zaman sekarang ni, media sosial dah belambak, tempat nak tepek status dah merata, kat facebook lah, kat wechat la, kat twitter la, kat linkedin la, waimah(amende tu? aku pon tak tahu) kat instagram pun diorang dah boleh buat dah.

kenapa lelaki susah nak minta maaf

Ok, kenapa lelaki susah sangat nak minta maaf? sebenarnya… korang tak tahu ke kenapa lelaki susah nak minta maaf? sebabnya… sebenarnya… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 294 times, 4,600,384)

yang lepas

memaafkan tu pasti,

melupakan tu tidak,

marah tu mungkin,

berdendam tu tak pasti

membalas tu terpulang

Hasil carian :

(Visited 49 times, 4,600,384)

Tragedi pokok tumbang…kakitangan bank maut…

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1Malaysia, sebelum anda semua meneruskan membaca post kali ini, marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah… semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang- orang yg beriman, takziah diucapkan kepada keluarga arwah… Continue reading

(Visited 27 times, 4,600,384)