Kenapa laptop jadi panas?

Saya baru lepas servis kipas laptop sorang makcik ni, atau lebih tepat lagi servis sistem pengudaraan untuk pemproses laptop tu. Dan itu yang buat saya nak share sebab kenapa laptop jadi panas dan tips untuk mengurangkan sebab laptop jadi panas.

Punca yang buatkan saya servis laptop makcik tu adalah sebab dia tunjuk error yang selalu muncul bila dia on laptop.

laptop jadi panas sebab kipas tak pusing

Jadi saya pun menawarkan perkhidmatan untuk membersihkan sistem pengudaraan laptop dia, tapi bukan la free, kawan-kawan memang la kawan-kawan, tapi masa tu emas beb, kalau saya mintak emas, tak ke parak? hehehe.

Lagipun, cukup stress nak meleraikan dan memasang balik laptop hp makcik nih. lain macam betul sistem connector dia ni.

Saya pun cubalah bersihkan sistem pengudaraan laptop dia, dengan harapan lepas ni laptop dia dah tak panas lagi dah.

Tapi dalam pada masa yang sama, semalam, sebelum saya ambil laptop makcik ni, ada sorang lagi makcik ni, masalah laptop dia lain, keyboard dah tak berfungsi yang mana saya tak dapat nak menyelesaikan masalah tu melainkan mengesyorkan dia beli jela external keyboard, sebab penyelesaian tu jauh lebih murah.

Masa saya dok belek laptop makcik yang keyboard laptop dia rosak tu, saya cuba menaip apa semua kat laptop dia, terdetik dalam hati saya “mak oi, panasnya laptop makcik ni”.

laptop jadi panas

Lepas tu saya membebel la kat makcik ni, saya cakap la, letak la ruang yang lebih besar antara bawah laptop tu dengan permukaan meja, supaya lebih banyak udara keluar masuk, sambil saya angkat laptop dia (nak tunjuk demo cara yang betul).

Sekali tengok, siap basah bawah laptop dia, makin panjang la khutbah saya seru kat telinga makcik tu.

Kenapa laptop jadi panas?

Kebanyakkan masalah laptop jadi panas ni dialami oleh kaum perempuan, tak kurang juga yang lelaki, tapi perempuan lebih ramai memonopoli acara laptop jadi panas ni.

Sebab apa? sebab perempuan ni lebih perasaan kasih saya, sampaikan laptop pun dia nak belai manja macam kucing yang akhirnya membawa kepada padah.

Contoh kasih saya yang buat laptop jadi panas adalah: Continue reading

Hasil carian :

(Visited 135 times, 4,593,914)