5 web buat duit dengan memendekkan url

5 web buat duit dengan memendekkan url

Harini saya nak kongsikan 5 web buat duit dengan memendekkan url. Apa maksudnya? maksudnya, bile korang pendekkan link yang panjang, contohnya link entri blog korang, dengan domain yang panjang tak ingat, dengan nama entri yang bertukar jadi permalink yang panjang, tak ke jenuh?

Mungkin korang dah biasa guna servis memendekkan url macam bit.ly, goo.gl dan sebagainya, tapi kalai korang rasa nak merasa buat duit dengan memendekkan url, ni saya nak kongsikan 5 web buat duit dengan memendekkan url.

pendekkan url dan buat duit Continue reading

Hasil carian :

(Visited 94 times, 4,595,035)

Kedai runcit online

Terfikir pasal kedai runcit online ni bila saya keluar kejap pergi kedai depan tu time kerja, terfikir kenapalah kedai tu tak buat kedai runcit online sekali? Kalaulah semua kedai runcit yang ada kat malaysia ni ada perkhidmatan beli online kan bagus.

Jadi orang tak perlu nak susah payah beratur pergi bank nak ambil duit semata-mata nak beli benda kat kedai runcit.

Contoh situasinya macam ni lah… andai kata seorang suri rumah yang ada anak berumur 6 bulan nak masak. Tiba-tiba baru perasan santan habis. Nak pergi beli, duit tak cukup pulak, kena ambil duit dulu kat bank.

Jarak kedai runcit dengan rumah dalam kurang 1 kilometer, tapi jarak bank dengan rumah dalam 5 kilometer. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 205 times, 4,595,035)

Susah ke buat laman web?

Susah ke buat laman web ? tanya seorang rakan tempat kerja saya kat saya beberapa bulan lepas masa saya cerita saya sibuk dengan beberapa projek nak siapkan laman web. Saya pon tak tahu nak jawab macam mana.

Sebab benda yang susah pada saya, kadang-kadang adalah benda yang senang pada orang lain, kadang-kadang memang susah pada orang lain, tapi yang pasti, yang senang pada saya biasanya susah pada orang lain. haha… sampai ada seorang kakak ni cakap “benda yang susah yang dia reti, buat, kalau benda senang tu yang nanti dia tension”

Kenapa dia cakap camtu? sebab masa tu dia mintak saya tengokkan border dalam word, saya cakap la “akak macam la tak kenal saya ni, microsoft office kan saya fail”, pastu sorg lagi akak bersuara “ai, buat laman web yang susah tu ko pandai, microsoft office ko gagal?” tu yang akak tu jawab “benda yang susah yang dia reti, buat, kalau benda senang tu yang dia tension” Continue reading

Hasil carian :

(Visited 112 times, 4,595,035)

Google chrome untuk android baru

Baru-baru ni fon saya secara automatiknya update segala app yang ada, antara yang diupdate adalah google chrome. Biasalah tu app update, tapi update google chrome untuk android yang baru ni agak ketara la… ramai yang mengeluh… bila bukak google chrome untuk android baru ni… macam ni la rupa dia.

google chrome untuk android baru

 

masa saya bukak chrome ni, sebab nak bukak satu website, tapi tak ingat website apa… bila nak taip url laman web tu, saya tenung lama kat google chrome tu… dengan harapan url tu akan tertai sendiri sebab saya tak nampak address bar kat atas tu… selalunya ada kan? Tak keluar pon url  tu.. jadi saya tenung setiap benda yang terpapar kat google chrome untuk android yang baru ni. Ternampak tulisan kat kotak search tu. Searcg or type url… Ooooo… kat situ rupanya… tula… lain kali rajin-rajinlah baca.

domain murah

(Visited 140,855 times, 4,595,035)

kat mana nak taip

 

bila kita tekan je kat situ, dia jadi macam ni…

address bar google chrome untuk android

barulah kita taip url tu kat situ… contohnya macam ni…

taip url google chrome

camtu je ponnye hadoi… ok, tu je untuk malam ni..

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,549 times, 4,595,035)

Hasil carian :

(Visited 108 times, 4,595,035)