Kuasa Pulut (The power of Pulut)

Assalamualaikum(untuk yang beragama islam). Hai selamat pagi, selamat tenghari, selamat petang, atau selamat malam kepada semua pembaca. Tajuk kita hari ini adalah, kuasa Pulut atau The power of pulut.

Kuasa Pulut ni bukanlah satu cerita dongeng macam kisah pak pandir, atau kisah si luncai dengan labu-labunya. Kuasa pulut ni satu entri pasal apa yang saya nampak dan fikir tentang pulut. Kuasa tu saya tambah je kasi macam power sikit bunyinya.

Tergatalnya jari ni untuk menaip kisah kuasa pulut bila pagi ni isteri saya masak bubur putih merah.

kuasa pulut bubur putih merahMalam tadi saya tanya dengan wife saya, pulut ada ke tak? Dia kata ada sebab nak masak bubur putih merah.

Saya pelik la kenapa tiba-tiba dia nak masak bubur putih merah ni. Sebab memang tradisi keluarga mertua saya, bila birthday atau ada apa-apa kesyukuran, diorang akan masak bubur putih merah.

Saya dah risau, takut saya lupa birthday anak saya ke, birthday wife saya atau ada tarikh penting yang saya lupa.

Jadi saya tanya la kenapa buat bubur putih merah ni? dia kata sempena dah sunatkan anak perempuan saya.

Owh… patutla. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 150 times, 4,597,465)