Meja bersepah orang kreatif

Meja bersepah orang kreatif.

Dulu kawan saya pernah share satu artikel tentang meja bersepah orang kreatif. Dalam artikel tu adalah kata kaitan antara meja bersepah dan kenapa orang tu kreatif.

meja bersepah orang kreatif

Pada pandangan saya pulak kenapa dikatakan meja bersepah orang kreatif.

Pada pandangan saya lah, orang yang kreatif ni otaknya sentiasa ada idea…

Macam saya ni, saya ni bukanlah orang yang kreatif di sudut seni, walaupun adalah sikit, macam saya pandailah jugak melukis tapi tak cukup kreatif dari sudut seni.

Kerja sepenuh masa saya adalah juruteknik komputer yang bekerja di banting  dan membaiki komputet dan repair laptop tu benda yang saya biasa buat.

Sama ada repair hardware laptop atau komputer, atau masalah sistem operasi.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,286)

Kadang orang tengok benda tu macam senang je saya buat. Padahal benda tu memerlukan satu otak yang kreatif dan cerdas macam mana nak menyelesaikan masalah tu… Sama ada ikut cara biasa atau terpasa hack sesuatu benda tu.

Mula-mula saya tak perasan benda ni… Sampailah satu hari, saya repair laptop sorang ni… Kalau nak ikutkan laptop dia tu dah sesuai sangat dah nak dibuang je. Tapi dia harap sangat saya dapat selesaikan masalah dia tu.

2 hari saya cuba baiki tapi gagal,bila dah buntu, saya rileks jap… Termenung, tukar mode berfikir diluar kotak+hacker.

Dapat satu idea dan masalah dia saya dapat selesaikan dengan agak mudah(pada sayalah)

domain murah

(Visited 140,883 times, 4,600,286)

Bila saya cerita balik pada puan punya laptop, dia kata “nasib baik kau kreatif” lepas tu saya berfikir. “kreatif”?

Lepas tu bila saya kongsikan tips-tips komputer kepada sorang kawan saya, dan dia cakap “kau ni ada je idea nak buat kan?”

Masa tu saya terfikir, ni ke yang dikatakan orang kreatif?

Ok,pasal meja bersepah orang kreatif, macam saya ni, nak jumpa meja saya tak bersepah cukup susah, kebanyakkan masa memang bersepah.

Adalah pihak yang suruh saya kemas, saya dan ada pihak yang memahami cakapla… “Tempat technician memang selalunya macam ni.”

Tapi pihak yang berkenaan cakapla.. Tapi kalau orang tengok bersepah macam ni, tak sedap la…

Rasa nak marah pun ada bila orang tak faham, tapi saya sabar.

Kadang saya rasa jelek dengan istilah “nanti orang tengok”,”nanti orang kata” ni.

Sebab pada saya, adakah orang yang tengok dan orang yang kata tu boleh menyelesaikan masalah yang saya hadapi?

Balik2 kepada saya jugak masalah saya tu kan? Walaupun bersepah, orang-orang macam saya, meja bersepah orang kreatif ni akan jumpa benda yang dicari dikawasan bersepah tu.

Macam kalau saya laptop terutamanya…. Memang orang akan nampak macam bersepah. Tapi hakikatnya itulah peta saya.

Sepah dimata orang, tersusun di mata saya, janganlah gatal-gatal nak tolong kemas… Nescaya telinga anda akan bernanah.

Bila saya baraikan laptop, saya akan letak skru dan benda-benda tu ikut turutan saya buka. Jadi saya tak perlu bebankan otak saya untuk ingat susunan dia. Jadi otak saya boleh diperahkan untuk menyelesaikan masalah tu.

Malah, ruang kerja saya dirumah, tak akan diusik oleh isteri saya yang cukup faham saya paling kuat dia kemas pon, dia cuma ambil cawan yang saya guna malam tadi je.

Hasil carian :

(Visited 223 times, 4,600,286)

kreativiti dari jari – part 2

smileee... hehehe

ni ape kes pulak ni?

hahaha... jari kena hasut...

batman dan robin lagi?

 

errr… tetiba teringat kat david arumugam… hehehe

 

piknik, duduk keliling unggun api, ceita hantu... hahaha

 

senyuuuuuuumm...

cube teka... siapa dia?

tengok ajela gadis pujaan diambil orang

ape sawan awek sorang ni?hehehe

 ok,jom kita melawat blog  kopi, ayung, siha dan support along dengan like page ni di fb

 

Hasil carian :

(Visited 156 times, 4,600,286)

kreativiti dari jari – part 1

gambar kreativiti dari jari ni banyak sangat, kalau along nak masukkan semua sekali, jenuh.. so along buat 3 part, hari ni part 1, part 2 dan 3 akan datang, jengah2 la blog ni selalu ye…

waaa...ngeri menunggu turn... haha

toloooong... saya tersepit...

berborak sambil menunggu tren sampai ke?

gangguan seksual.. ke gay? wallawei... hahaha

cintan cintun... hehehe

tulaaa... kacau lagi bini orang, kan dah lebam...

pengantin baru.. bermanja memanjang... huh...

romantik x?

adatla hidup, kadang terpinggir gak... kan?

lepaking... hehehe

kroni mario ke kroni dr.cendawan?hahaha

Jom kite reramai jengah blog tikaleh, wahidah, hani…  DAAAAAAAAANNN…

 like page alongxp.com di fb ok?

 

 

 

Hasil carian :

(Visited 249 times, 4,600,286)

Cara kitar semula tisu tandas yang kreatif

Mungkin sesetengah orang setuju dan mungkin same cam along, dapat idea masa tengah termenung kat jamban, hasil kreativiti kat bawah ni pon rasanya diorang dapat masa dok termenung kat toilet agaknya. Daripada dibuang macam tu je, baik kitar semula , buat sesuatu yang berfaedah, macam hiasan ke kan?

1. Muka tak boleh blah

2. Hiasan dinding

Menarik kalau diletakkan kat toilet, pastu leka dok tengok benda ni kat toilet… hahaha

3. Doll House

 

Lain kali bawak masuk pisau kecik ke apa2 yang sesuai bila masuk toilet, agak2 kalau lama korang kat dalam tu, boleh la korang try buat benda ni…

4. Honey Bee

 

Sayangnya lebah ni belum tentu boleh menolong korang nak menghasilkan madu

5. Rocket

tak dapat buat yang betul2, yang ni pon jadi lah… hehehe

jom jengah blog fierlynn, nairaa dan azhamvosovic tak dilupakan, like sekali page alongxp.com di fb ye…

Hasil carian :

(Visited 1,159 times, 4,600,286)