Kedai buku bergerak memang wujud

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Korang pernah jumpa kedai buku bergerak? Saya pernah, minggu lepas… buat pertama kali dalam hidup. Kalau perpustakaan bergerak, balai polis bergerak, kedai runcit bergerak tu biasa lah jumpa.
Tapi kalau kedai buku bergerak, ini pertama kali saya jumpa dan yang menariknya, mobile book cafe ni lah peneraju kedai buku bergerak di Malaysia.

mobile book cafe
Masa mula-mula saya tengok lori mobile book cafe ni, saya tak rasa macam jatuh cinta pun, tapi bila saya bercerita dengan isteri saya pasal kedai buku dalam lori, saya rasa ianya unik.
Bila wife saya tanya macam mana rupa kedai buku dalam lori tu, saya terangkan “macam orang jual burger kat lori, macam orang jual sayur, jual ikan kat dalam lori, cuma yang ni jual buku, macam kedai buku tu, tapi dalam lori”. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 225 times, 4,597,465)