hobi baru….

Assalamualaikum,salam sejahtera dan salam 1 Malaysia… harap sehat2 je….

post kali ni aku nk citer psl hobi, ade mcm2 hobi kat dunia nih… antara yg paling popular kat buku karangan budak2 skolah rendah masa aku skolah dulu adalah mengumpul setem, membaca, main video game, mcm2 lagi lah…

masa aku darjah 5 ke 6 dulu aku ada sorg kawan, hobi die yg diwarisi dari arwah bapak die, mengumpul duit syiling, tp bukan calang2 duit syiling wooo… duit syiling lame, duit syiling keluaran khas(zaman dulu ada publish, zaman skarang da xde).

ape yg dikatakan ngan hobi? hobi: pada pandangan persendirian aku, hobi ni adelah satu kerja, amalan, perbuatan yg dilakukan kerana minat, saje2, tanpa mengharapkn pulangan.

hobi aku? err… secara jujurnya… byk sgt sampai aku xpasti tu hobi ke ape… salah 1 benda yang aku rasa adalah hobi aku, makan, hahahaha, kalau jalan2 g tempat baru, mesti aku nk cube makanan kat situ, cr makanan yg pelik sikit ke, unik ke.

hobi yg utama pada aku, fotografi la… mmg la ada wat site income,tp aku xmengharapkan sgt utk amek gamba utk site income, xenjoy ar… kekadang tensen pon ade… aku enjoy shoot suke2 hati…

then aku ade bela ikan, ikan yg kuat mkn… hahahaha… aku xtau jenis ikan yg aku bela skang, ada 2 jenis, 1 jenis(4 ekor) yg aku xtau name jenisnye, 1 jenis lg lampam(yg org kedai tu ckp la)ada 2 ekor… yg 4 ekor ni yg aku suke sgt, bile aku berdiri je dpan akuarium tu, ikan2 ni berkumpul tgk aku, mereka ni da tau da yg aku nk bg mkn… huhu… layan siot…

haaa…. ni hobi yg baru aku nk ceburkan diri, hobi ni unik ckit…. name nye Continue reading

(Visited 18 times, 4,599,139)