Tanda korang(awex) dah jatuh cinta kat si dia

ok,entri pertama, cara pikat perempuan nampaknya ramai yang setuju, entri kedua, tanda-tanda awek tu dah sangkut pulak, boleh dikatakan memberikan banyak gak traffik… wlaupun ada yang membidas, siap buat entri lagi, tapi saya tak marah atau kecik hati, sebab apa yang saya paparkan dalam ni adalah secara umum, bukannya detail, so tak semestinya 100% betul pada setiap perempuan, lebih kurang 70% dari perempuan yang saya kaji, ada semua ciri dalam entri tu. 30% lagi tak banyak ada ciri dalam entri tu. termasuklah isteri saya.. hehehe… dia lain banyak dari perempuan lain..

so harus di ingatkan apa yang dinyatakan dalam ni adalah secara umum… tak semestinya tepat 100% ok?

ok, jom tengok tanda- tanda korang dah jatuh cinta pada lelaki tu.

1. Korang jalan slow bila bersama dengan dia

gambar hiasan

Walaupun secara hakikatnya, sejak korang dah pndai masa umo 3 bulan, korang memang bukan jenis jalan slow, baik jalan sorg, atau jalan ngan kawan2. Tapi entah macam mana ntah, bila TERserempak ngan die, tibe-tibeeeee je langkah korang jadi slow. Kadang-kadang…. korang bukannya terserempak secara tak sengaja…. sama ada dia, atau korang, memang sengaja buat macam terserempak..

2. Kerap jengah profile facebook dia

tengok facebook

Haaa… walaupun aktiviti utama korang bila bukak facebook adalah menanam jagung, bagi lembu makan, memasak kat kafe, tapi semenjak, dua menjak, tiga menjak ni korang terasa cam nak tahu aktiviti si dia kat facebook,  kat mana dia check-in, dengan sape, status terbaru, gambar terbaru, walaupun korang tak komen. So pada jejaka2 disana… berhati2 lah ngan kata2 korang kat fb tu ye… hehehe

3. Dia lagi hensem dari Aaron Aziz.

lagi handsome

Korang rasa lagi best tengok gamba2 die kat Facebook tu lagi sweet dari gambar Aaron Aziz, Fahrin Ahmad, mamat PTD, atau sepupu korang yang kat kuala selangor tu. Walaupun kalau nak compare ngan Alongxp, Alongxp lagi hensem pada hakikatnya, tapi muka si dia yang berdahi jendul tu gak yang korang rasa paling hensem.

4. Rasa cemburu bila tengok dia dengan perempuan lain.

awek jeles

Kalau tak tengok die dengan perempuan lain pon, bila tibe2 ada kawan die dtg dan berkata “din, si jelita kirim salam”, tiba2 korang rasa cam panah menyambar tepat ke belah kiri dada korang. Rasa cam nak je blah dari situ laju2… Balik rumah, tiba2 korang rs cam nak nangis.. then korang pelik. apsal jd camtu…

domain murah

(Visited 140,847 times, 4,593,162)

5. Ambil berat pasal dia.

ambil berat

ambil berat jugak kan?

Sebelum ni korang tak pernah pon fikir pasal dia, tapi ntah macam mana ntah… semenjak dua menjak tiga menjak empat menjak ni, korang mula nak tau semua pasal dia, tak cukup korang stalk dia kat fb, korang follow dia kat twitter, korang mula sms dia, die dah makan ke belum. Bila dia tak update fb sehari, atau bila korang tak nampak tanda hijau(online) kat sebelah nama dia sehari, korang mula rasa tak senang hati, mula nak tau die ok ke x.

Korang mula lah nak buat die tenang, happy… tak stress… sihat…

6. Baca SMS dia lagi… dan lagi… dan lagi… dan lagi… dan lagi… dan lagi… dan lagi…

SMS dari dia tu ibarat surat cinta, ibarat bunga, ibarat KFC, sampai kalau boleh korang nak bia kat inbox tu, berderet nama dia je… Korang pon tak tahu kenapa, tapi korang asik nak baca je sms dari die, walaupun xde pon die kata I LUV U, I MISS U, dan kata2 manis yang lain, tapi bila korang baca sms dari dia, korang terbayang muka dia, korang boleh pulak bayangkan intonasi suara die…. perghhhh… gilek ah.

7. Meluangkan masa untuk si dia.

Lebih kurang macam yang 1st tadi… Korang lebih selesa bersama dengan dia.. Kalau sebelum ni korang lebih sayangkan laptop, tilam dan malas keluar korang tu… Sekarang korang sanggup bangun pukul 7 pagi, semata2 nak mandi sebersih2nya… nak cari baju yang paling menarik, nk hiaskan kulit muka dan lain2 walaupun date korang pukul 12 tengahari kat restoran yg xsmp 1km dari rumah. Kalau korang dah berubah… maknanya…?

8. Lupa pada kekasih lama.

Masa korang putus dengan ex-bf korang 2 tahun lepas, korang macam zombie, mata macam panda, pakai mengalahkan YB(dalam raja lawak 6),  korang dah tak nampak masa depan dah… Tapi semenjak dua menjak, tiga menjak empat menjak ni korg lupa azam korang untuk tak nak bercinta lagi, korang lupa kenangan manis ngan ex-bf korang tu. Sebab korang dah jumpa buah hati baru…

9. Sentiasa terbayangkan dia.

Kalau sebelum ni korang dah tak nampak masa depan korang, sekarang korang dah mula terbayang2 korang dan si dia duduk depan tv dalam satu rumah, berdua kat sofa, sandarkan kepala, makan sama2… sooooo sweet… hehehe…

10. Dia yang utama.

Benda pertama korang buat bila bangun tdo, tanya dia dah bangun lom, dah mandi? dah sarapan? Pegi holiday kat tempat yang jarang atau 1st time pegi, korang teringat nak belikan dia cenderahati. Nak beli yang special untuk die, berbeza ngan orang lain. Awas gadis-gadis… korang mungkin dah jatuh cintan dengan si dia

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,540 times, 4,593,162)

Hasil carian :

(Visited 306 times, 4,593,162)

jatuh motor…

KUALA LUMPUR: Akibat tayar motosikal pancit, seorang lelaki maut dalam keadaan mengerikan apabila dia tercampak dari jejambat setinggi 10 meter berhampiran Bangunan Parlimen, di sini, sebelum dilanggar sebuah teksi, tengah hari semalam.
Mangsa yang hanya dikenali sebagai Wong, 51, mati serta-merta di tempat kejadian selepas dilanggar teksi berkenaan yang kebetulan melalui jalan bawah jejambat.

Dalam kejadian jam 1 petang itu, Wong yang berasal dari Ampang dipercayai menunggang motosikal seorang diri dan dalam perjalanan ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) sebelum tayar depan motosikalnya pancit menyebabkan ia gagal dikawal lalu terjatuh ke bawah jejambat setinggi kira-kira 10 meter.

uuuiii…bahaya tulla…tp aku rs area2 tu mmg sll org2 tabur paku,so nnt bile ada motor pancit “tibe2″ je ada org lalu tanya…”pancit ke bang?” pastu kebetulan plak die ade tiub n brg2 nk bukak tayar…owner moto yg da xde pilhan laen,terpaksa ar terime “pertolongan” org tu… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 51 times, 4,593,162)