Jamban…huh…

Assalamualaikum…salam sejahtera dan salam 1 Malaysia…haha…tgk tajuk cam jijik je kan?haha…macam biasa la,blog ni tempat untuk aku luahkan perasaan…nk citer psl jamban,sape yg xsuke masuk jamban? Kenapa?sape yg suke melepak dlm jamban?(yg suke melepak dlm jamban ni setan)…
Citer psl jamban ni,sy ni jenis yg sll g jalan2 g sana g sini,kdg2 tetibe je perut ni trase nk membuang,so public toilet la tmpat yg sesuai…tp kdg2 msk toilet awam ni… Adoooiii baunye 1 hal… Pastu kesan2 air kecil kat keliling mangkuk tandas,kesan2 air besar…nk temuntah di buatnye… Flush la dulu,ape salahnye lpas selesai menyampaikan hajat tu,flush dulu,simbah air kat keliling mangkuk tandas tu br klua, susah sgt ke?bile xdisimbah @ disiram,benda tu melekat baunye kat makuk tandas tu…
Sy bernasib baek sikit(sikit jela pon) sbb merokok,jd selalunye klu aku masuk toilet tu baunye menusuk hidung,saya bakar rokok…bia bau rokok memenuhi toilet tu(walaupun bau rokok takla wangi,tapi saya sebagai perokok ni bolehla tahan dpd bau hancing)…tp…pengguna2 yg laen nih…diorg xde rasa tanggungjawab ke? Diorg xgeli ke masuk toilet yg berbau camtu?ke kat rumah diorg pon camtu jugak?
Xtaula diorg tu camne kan?toilet sy pon xdela bersih sgt…sgt…sgt…sgt… Tp atleast selesa la nok dok lame sambil membaca klu sakit perut sgt… N yg paling penting,bile sy xsempat nk capai buku ke majalah ke,jamban la tempat ilham tercetus,byk yg sy dpt fikirkan utk selesaikan mslh2 sy masa sy tengah termenung… Idea nk tulis blog ni pon dapat ms nk masuk satu toilet nih…haha…
Akhir skali…kpada pembaca2 skalian,tolongla…jagala kebersihan…

(Visited 29 times, 4,600,176)