Gua follower ke 1000 blog sape?

huahaha… kan aku cakap,aku tengah gile nak follow klik  join this site… cam aku nyatakan kat entri sebelum ni…1st time nih aku dapat merasa keadaan camni… jarang sangat2 dapat jadi follower ke 100 ke 200 ke 300 ke 500 ke… tapi hari ni aku merasa.. jadi follower ke 1000 buktinya…

blog sape?blog lagenda mahsuri…

Hasil carian :

(Visited 22 times, 4,593,913)

folder semua jadi shortcut, macam mana ni?

Pagi tadi,tengah sarapan kat kantin,tiba2 sorg kawan ni mesej aku,bgtau folder dalam portable hard disk die semua jadi shortcut ,bukak2 tak boleh. dek kerana aku tengah sarapan,so aku malas nak reply panjang2, lagi susah nak setle ade la… aku bukan pandai sangat solvekan problem dari jauh ni… melainkan aku remote komputer tu atau, benda tu ada depan mata aku…so aku mintak die bagi kat aku portable harddisk. so die pon datang bagi aku portable harddisk die tu. dan inilah yang ada dalam portable hdd(HardDiskDrive) die…

korang pernah kena tak?hehe… jangan nangis… file tu ada lagi dalam pendrive atau portable hdd korang tu… tinggal lagi,disembunyikan dek hantu..hahaha…cara korang nak tengok,

kalau pengguna windows xp ke bawah, bukak my computer, pada bahagian atau tu,klik kat tools,folder option.

pengguna vista dan keatas, klik computer, kat atas tu ada tulis organize,klik pastu pegi ke folder and search options.

pastu klik tab “view” kat belah2 atas tu…

then secara defaultnye korang akan nampak macam ni la…

so ape yang perlu dilakukan adalah, klik kat bulat yang sebelah ayat show hidden files,folders or drives. dan untick kan kotak yang bertanda hide protected operating system files. camni…

pastu klik apply dan ok, so korg leh nampak file2 korg yang tersembunyi tu… camni…

dah puas hati? so sekarang, korang boleh delete yang ada shortcut tu dan untuk mengunhidekan file tu,korg kena download dan install attribute changer nih… sbb korg takleh unhidekan dengan cara biasa… so bile dah download dan install attribute changer tu… korg klik kanan pada file2 yang hidden tu, klik pada “change attribute”

 paparan macam ni akan keluar…

untick kotak2 supaya jadi camni…

pastu klik apply dan ok da… tadaaaaaaaaaaa…..

SocialPromoter

done… harap dapat membantu korang yang menghadapi masalah camni…

 Kalau tak keberatan, jom kite jengah blog kak mah yg selalu travel nih

 

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,549 times, 4,593,913)

 

Hasil carian :

(Visited 302 times, 4,593,913)

top bloggers.. congrats..

Ms aku taip entri ni,jam kat tpon aku ni menunjukkan pukul 1:07 pagi(24 ogos 2011),ms tu aku br dpt emel dari mamat psl die dlm list top bloggers.. Congrats mamat.
Tp apa yang aku nak luahkan ni bukanla psl mamat,just bile mamat emel psl top bloggers. Tu buat aku teringat kat seseorang.. Die pnh buat entri psl die dlm list top bloggers,bl aku berdebat ngan die dlm komen,akutunjuk kat die yg die da jd top bloggers,die kate die top dr sudut trafic.. Ok.. Dlm entri die,die ade tunjuk rank die dlm alexa..


Ok,to bo honest,aku pon mengharap yg blog aku ni dpt rank yg bgs dlm alexa. Bukan ape.. Aku cume mengharap 1 ari nnt blog aku dikenali sbg satu blog yg share mcm2..
Aku bercita2 bile aku kenalkan diri aku sbg alongxp,org tau aku adalah blogger,dan org suke blog aku sbb aku share mcm2,aku harap org akan ckp “aku suke bc blog ko sbb pandangan ko,aku suke bc sbb ko bg info yg menarik,berbeza dari blog lain,aku suke baca pengalaman ko”.
Tula yg aku harapkan dlm dunia blogging aku nih.
Aku tak harapkan aku dikenali diantara blogger,aku harapkan blog aku dikenali bukan setakat dlm bloglist je..
Tiap2 kali aku update entri,ape yang aku harapkan, makcik2 ,mekanik2, tukang masak, cikgu2,tukang jahit dan org2 biasa jumpe info dpd blog aku bila diorg search info melalui search engine.
Tulah yang aku harapkan sbnrnye. Kirenye penghargaan yang aku terima adalah bile org cari sesuatu,diorg jumpe dlm blog aku.
Tinggi tak cita2 aku.. Нɑнªнɑнªªнaɑº˚ºªª.. Ok..bye..

Hasil carian :

(Visited 33 times, 4,593,913)

Aku adalah robocop!!!

Assalamualaikum(sape yang islam tu kena jawab bile nak komen…huhu) dan salam sejahtera…sape yang sebaya atau lebih tua dr aku atau muda ckit dari aku senang citer lahir tahun 80 an la mesti kenal uncle ni kan? terkenal ngan muke bengisnye… ngan pistol yang keluar dari bahagian tepi peha die tu, ngan kereta die yang canggih semacam, ngan topeng die tu,aku dulu siap buat pakai surat kaba, gam2 jadilaaaaa… robocop, masa tu teringin gile nk jd robocop, hahahaha…. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 34 times, 4,593,913)