Kebaikan dan keburukan internet

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, hari ni saya nak cerita pasal kebaikan dan keburukan internet.

Setiap benda yang dicipta pasti ada kebaikan dan keburukannya. Kita sendiri sebenarnya yang menjadikan benda tu satu kebaikan atau keburukan.

Persepsi kita yang menjadikan benda tu jadi keburukan dan fikiran kita yang jadikan benda tu kebaikan.

Kebaikan dan keburukan internet

kebaikan dan keburukan internet

Sama juga dengan internet, kebaikan dan keburukan internet tu bergantung kepada kita, selaku pengguna internet

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 919 times, 4,599,139)

Kelebihan teknologi maklumat dan komunikasi hari ini

Kelebihan teknologi maklumat dan komunikasi hari ini

Saya tengah WhatsApp sorang rakan dan terfikir pasal Kelebihan teknologi maklumat dan komunikasi hari ini yang banyak membantu hidup kita.

10 tahun dulu saya pernah terfikir, kalaulah telefon saya tak ada kredit, tapi ada internet je dan saya boleh berkomunikasi dengan ramai orang melalui internet je.

10 tahun dulu benda tu susah nak di merealisasikan, dan boleh dikatakan mustahil.

Sebab masa tu internet ni biasanya boleh dicapai melalui komputer dan laptop je.

teknologi maklumat dan komunikasi

Telefon yang boleh capai internet pon biasanya adalah pda. Kebanyakan orang masa tu guna telefon yang bukan skrin warna, jauh sekali touch screen. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 236 times, 4,599,139)

Pakej internet tunetalk untuk blackberry

Pakej internet tunetalk untuk blackberry

Pakej internet tunetalk untuk blackberry macam mana? Itulah yang saya tanya pada mungkin tokey kedai handphone kat kluang johor masa saya balik johor hari tu.

Ye… Saya memang orang johor… Tapi tak cukup johorean sangat la sebab saya membesar pon banyak kat selangor

Hari tu saya balik kampung kat kluang, johor,berbual-bual dengan mak saya pasal telefon baru dia tu. Lepas tu saya tanya kesihatan blackberry curve 8520 yang saya bagi dulu..

Mak saya kata ada lagi, ok, tapi kerap sangat hang segala bagai. Saya mintak lah. So untuk blackberry curve 8520 tu, saya beli satu simkad tunetalk sebab simkad tunetalk dulu ada tulis blackberry ready so saya rasa la nak beli. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 447 times, 4,599,139)

Apa itu advertorial ?

Siapa yang friend dengan saya kat fb akan perasan yang kebelakangan ni saya ada update status berkaitan dengan advertorial. Ada jugak yang tanya apa itu advertorial. Ok, sekarang saya nak cerita ape kebendanya advertorial tu? adakah ianya sejenis buah macam epal? adakah ianya sejenis tangkal pendiding diri yang membolehkan kita jadi kebal? adakah ianya satu jenama mi segera yang baru? adakah ianya model kereta terbaru? atau mungkin ianya satu teknologi komputer baru?

Ok, advertorial sebenarnya adalah gabungan perkataan advertisment (iklan) dan editorial. Maksud editorial pulak, kalau mengikut google translate adalah seperti dibawah.

maksud editorial

dan kalau mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka pulak adalah seperti dibawah

makna editorialsenang cerita maksud editorial ni penulisan mengikut pandangan penulis / editor lah…. kot… hahahaha. maknanya, bila digabungkan perkataan advertisment dan editorial, yang menghasilkan perkataan advertorial bermaksud pengiklanan yang mengikut pandangan / ulasan penulis. kalau advertorial di blog, maknanya pengiklanan berdasarkan ulasan bogger sendiri. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 241 times, 4,599,139)