ADAB…bukan adabi

ok…ari ni nk ckp ckit psl adab… dlm idup ni mcm2 adab ade kan? adab ngan tuhan,adab ngan nabi, adab ngan ulama, adab ngan ibu bapa, , adab ngan manusia, ngan kwn2, ngan alam, adab menuntut ilmu, wat ape pon nk kena adab la… cam yg tertulis kat baju tu, adab pelihara budi pekerti…

kenapa kita nak kena jaga adab? antara sbb utama, utk menjaga keharmonian… utk mengelakkan konflik… tu kena belajar tu sume tu… bila ditanya dengan abang google, ini yang die jawab (result)…yg sy tertarik ngan yg ni…khatanam, simple dan mudah difahami.

tapi… Continue reading

(Visited 22 times, 4,591,166)