Cara cari handphone yang hilang

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Kali ni saya nak kongsikan cara nak cari handphone yang hilang.
Tak payah fikir negatif sangat kata handphone kena curi ke kena ragut ke, walaupun kebanyakkan handphone hari ni dah besar buku teks sekolah, masih lagi kita boleh tercicir.

Kalau masa handphone kecil dulu kata “tak perasan bila masa dia jatuh”, ni dah besar pun boleh tak perasan letak kat mana.

Sebenarnya saya cakap pasal diri saya sendiri hehehehe…

Cara cari handphone yang hilang

gambar sekadar hiasan

gambar sekadar hiasan

Artikel cara cari handphone yang hilang ni sesuai sangat untuk rakan-rakan yang menjadikan semut sebagai jajan mereka. Sambil tengok movie, sambil makan semut. Maksudnya pelupa la.

Mengesan handphone tanpa menggunakan apa-apa app atau software tambahan. dan hanya menggunakan akaun gmail anda.

Itu dia satu lagi fungsi email gmail anda.

kelebihan

  • mengesan kat mana handphone tercicir
  • boleh memadamkan semua data dalam handphone anda dari mana sahaja
  • menjejaki handphone anda
  • mengunci handphone anda dari mana sahaja

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 511 times, 4,593,912)

mengelakkan contact di handphone hilang

mengelakkan contact di handphone hilang

Saya nak kongsikan cara nak mengelakkan contact di handphone hilang, atau cara nak mengelakkan senarai nombor telefon dalam telefon pintar anda dari hilang.

Artikel mengelakkan contact di handphone hilang ni dah lama sebenarnya duduk dalam draft, idea nak kongsikan cara nak mengelakkan contact di handphone hilang ni dah lama dah saya nak buat.

Pertama kali terlintas nak buat entri mengelakkan contact di handphone hilang bila tengok ahli keluarga saya save nombor telefon kenalan mereka dalam telefon.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,574 times, 4,593,912)