Punca kenapa blog kena hack

Punca kenapa blog kena hack

Penat dah sebenarnya nak jawab soalan ni bila ada blogger tanya kenapa blog dia kena hack. So kat sini saya nak kongsi beberapa punca kenapa blog kena hack.

Otai-otai networking, otai-otai webmastering mungkin kurang bersetuju dengan punca kenapa blog kena hack ni. Itu diorang punya pasal, mereka ada pandangan mereka dan saya tak kata diorang salah, cuma beb, tak semua orang faham amende korang cerita. hahahaha.

Ok, saya mula rasa nak himpunkan punca kenapa blog kena hack bila bukak satu blog ni yang di share oleh seorang rakan blogger, tapi blog yang dia share tu bukan blog dia.

blog kena hackDan bila saya bukak blog dia tu, terdetik rasa nak hack blog tu dek kerana perasaan panas hati dengan cabaran yang perlu dilalui sebelum dapat baca artikel tu.

Ok, ni adalah sebahagian punca kenapa sesebuah blog kena hack.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 116 times, 4,600,289)

kecoh kat sana sini kena hack – kenapa ek?

kena hack

sana sini aku baca post list blog yang bakal kena hack, memasing da tuka password… yakin ke cara tu selamat? korg kunci pintu dpan tu da yakin ke selamat?

tapi nak buat camne kan? tu je la pon yang boleh buat, tapi… korg backup tak blog korg tu? korang search tak camne nak protect blog korg dari di hack? korg search tak camne blog dihack?

aku pon tak pandai gak benda2 ni… so aku pon takleh nak buat ape, kalau blog aku ni kena hack, terpaksa la aku setup balik. hehehe

anyway,klik list ni http://www.gengblogger.com/apollo.txt, list yang kononye blog2 ni akan dihack, mesti owner2 blog ni tak senang duduk, hehehe ok lah, aku nak g mandi, kpd hackers, jgn la hack blog aku ni, your my friends, korg hack web2/portal2 org2 kaye yang mengabiskan duit org lain je dah la.

p/s: salah satu tips aku,elakkan login blog ke fb ke emel kat guna public wifi cam kat mcd ke kat kedai ke,sbb hackers leh ‘intai” ape yg korg buat melalui network tu.

ok? {prtm}

(Visited 49 times, 4,600,289)