Iklan di blog – sumber pendapatan blogger

Iklan di blog – sumber pendapatan blogger

iklan di blog – sumber pendapatan blogger apa maksudnya? pernah tengok benda macam ni kat mana-mana blog?

iklan blogiklan di blogsumber pendapatan blogger

sumber pendatan blogger

mesti pernah kan? itulah salah satu sumber pendapatan blogger. kalau kat blog saya ni, kalau tengok kat sini

iklan di blog - sumber pendapatan blogger iklan di blog sumber pendapatan blogger

domain murah

(Visited 140,855 times, 4,593,912)
tu semua iklan lah tu… saya tak mintak lah orang klik… tapi kalau nak klik, tu bonus lah pada saya.

kalau blogger-blogger baru biasanya diorang pilih nuffnang, saya dulu pon pakai nuffnang jugak… tapi saya bermula dengan adsense, tapi iklan adsense masa tu tak support blog atau laman web berbahasa melayu, jadi iklan yang keluar biasanya bertulis khidmat masyarakat je..  kalau dah keluar tu, macam mana nak datang pendapatan? macam mana nak jadi sumber pendapatan blogger kalau macam tu? jadi saya biarkan je.. sebab tujuan saya berblog bukan nak dapatkan pendapatan. sekadar nak bercerita,masa tu blog tu cam diari je pon… objektif saya blogging bukan untuk menjana pendapatan… TAPIIII

Kalau earning masuk bertingkek-tingkek, semangat nak berbloging tu akan lebih membuak-buaklah lah kan? jadi masa lapang tu bolehla diisi ngan kongsi ilmu ke info kat blog, mana tau ramai orang lpak kat blog, kot-kot pendapatan pon masuk kan? barulah sesuai nak kata sumber pendapatan blogger kan?

iklan di blog apa yang paling popular? well… saya rasa nuffnang la kot, sebab tu yang paling senang untuk blogger baru apply, lagipon die ada tempat untuk ping blog sendiri… tapi kenapa saya tak pasang iklan nuffnang di blog saya ni? panjaaaaaaang ceritanya…

selain dari nuffnang, antara yang popular yang saya tahu lah… innity… tapi yang ni bukan senang woo nak apply, dia ada syarat yang agak ketat, kena ada minimum trafik tertentu baru layak. blog-blog yang trafiknye 4 ke 5 ribu sehari layakla nak apply innity ni, cam blog ni, takat ratus-ratus je, mana la layak.

selain dari dua syarikat iklan yang saya cakap tu, ada lagi 1 yang saya tahu gak… tapi atas pengalaman kawan saya yang claim cash out dari syarikat tu, sampai bertahun tak dapat-dapat duit lagi, macam mana nak dijadikan sumber pendapatan blogger kalau macam tu? saya malas nak nyatakan lah nama company tu.

Jadi iklan apa yang saya guna di blog saya ni? buat masa ni ada tiga iklan yang saya pasang di blog saya ni, komli , h12 media dan revenuehits, macam mana saya masukkan tiga iklan dalam blog saya ni? saya buat dia bertukar- tukar atau rotate iklan tu secara rawak macam saya nyatakan di entri iklan bertukar-tukar ni, jadi tak lah penuh sangat iklan kat blog saya ni.

h12 mediakomli_logo

revenuehits alternatif adsenseketiga-tiganya bukan syarikat tempatan(rasanya) tapi tu sebenarnya satu kelebihan gak, earningnya dalam bentuk usd, jadi… 3 kali ganda lah nilai yang kita dapat. sebenarnya saya belum merasa lagi duit cash dari kedua-dua syarikat ni, sebab komli ni boleh cash out bila dah cecah usd 50, total earning saya baru usd 20 lebih,

nak apply komli ni pon bukan lah mudah tau… saya apply dua kali baru dapat, saya tak pastilah pulak dia tengok jumlah pageview dan visitor atau tak… tapi benda tu kena isi masa apply

yang h12 media ni pulak saya baru join seminggu, earning masa ni baru dalam usd o.80, tapi apa yang bestnya h12 media ni, kite boleh cash out ke akaun paypal bila dah capai usd 5, jadi tak payah la nak tunggu sampai dah banyak sangat. nak apply pon taklah susah sangat, kejap je dah approve, tapi bile dah approve, kena apply blog atau laman web mana yang kita nak masukkan ads dia. tu makan masa sehari dua jugakla…

update:

yang terbaru saya join adalah revenuehits , saya pon tak ingat dari mana saya dapat info pasal revenuehits ni, tapi apa yang buat saya tertarik dengan revenuehits ni adalah bila masuk web dia revenuehits, kita akan nampak ni

revenuehits - pengganti adsense

kenapa dia kata macam tu? sebab… adsense tu google, google tu companya besar bapak punye pon… memang hazab la kalau nak fight, tapi berdasarkan pengalaman saya yang pernah guna adsense, ternyata earning yang dapat dari revenuehits ni memang boleh tahan banyak. tambahan pulak kalau korang ada buat aplikasi telefon, rasanya boleh masukkan revenuehits ni kot.

Jadi mana yang dah bosan dapat earning yang tak seberapa dengan company ads sekarang, atau asyik kena ban je, bolehla cuba tiga company ni… terutama sekali h12 media ni…

Tapi macam yang saya nyatakan awal tadila… saya berblogging bukanlah untuk menjana pendapatan, tapi benda ni mungkin boleh membantu kite untuk hidup dizaman kos sara hidup bukan sekadar tinggi, tapi melampau. harga barang yang tinggi, dengan segala macam cukai, dengan bantuan yang tak seberapa, pendapatan sampingan sekaran bukan untuk menjadikan kita kata, cuma mampu membantu kita untuk teruskan hidup.

Untuk jadi blogger sepenuh masa bukanlah mustahil, ramai je yang jadi blogger sepenuh masa, tapi macam saya ni… mungkin belum sesuai lah kot. tapi saya tetap gak cume untuk menjadikan blog ni sebagai sumber pandapatan blogger macam saya.

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,549 times, 4,593,912)

Hasil carian :

(Visited 127 times, 4,593,912)