Tutorial cara guna google drive

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, kali ni saya nak kongsi tutorial cara guna google drive. Tutorial ni saya cipta lepas saya diupah oleh seorang client saya yang mintak saya ajar dia cara guna google drive.

Asalnya dia mintak ajar cara nak buat google drive, tapi saya kata google drive tak payah nak buat, setiap akaun gmail dah memang dapat google drive dah.

Mesti ramai yang tak tahu, terutama para pengguna android yang mereka ada 15GB ruang storan percuma di internet yang disediakan oleh google melalui akaun gmail mereka yang dipanggil google drive.

tutorial cara guna google drive

Ade ke?” ye, ada… anda semua guna telefon yang menggunakan anda kan? tak kisah lah brand apa sekali pun (kecuali apple/iPhone), samsung ke htc ke asus ke huawei ke lenove ke xiomi ke redmi ke cap ayam ke cap itik ke cap angsa ke, asalkan android, pastinya anda ada gmail.

“mana awak tau saya ada gmail?” Continue reading

Hasil carian :

(Visited 449 times, 4,600,176)

Buat duit guna instagram dapat beribu

Buat duit guna instagram dapat beribu

Patutlah kebelakangan ni, hari-hari ada je yang follow instagram saya, rupanya diorang ni buat duit guna instagram, patutla makin meriah je instagram sekarang. mau taknye diorang menggila, guna instagram kejap, dapat duit, sebulan sampai beribu ringgit. sape yang tak nak?

2014 tahun ekonomi gawat, minyak naik, harga barang naik, 2015 gst akan mula, jadi makin ramai yang buat bisnes, terutama bisnes online. Kawan-kawan yang sebelum ni tak aktif, dah makin ramai yang aktif.

domain murah

(Visited 140,883 times, 4,600,176)

Ramai juga yang guna instagram sebagai satu tempat untuk meniaga. Dulu kerja menghabiskan duit, sekarang cari duit pula.

Tu mana yang ada modal ok la… Kalau yang tak ada modal macam mana pulak? Kalau tak ada modal mestilah tak ada produk? Nak jual apa? Macam mana nak buat duit guna instagram?

Takde sape pon yang nak share macam mana diorang buat duit guna instagram dapat beribu ringgit sebulan tu, tapi nasib baiklah saya ni minat dengan cerita-cerita yang berunsurkan penyiasatan dan benda-benda yang spy ni, jadi saya jumpalah rahsia buat duit guna instagram dapat beribu ringgit ni.

buat duit guna instagram

Saya tak nak membazir masa anda, jadi saya cakap siap-siap, benda ni harga dia RM89, kalau anda dah terkejut dan dah mula rasa sayang nak keluar duit RM89 tanpa memikirkan pulangan sehingga 4 angka,walaupun tanpa tambahan modal dan tak perlu ada produk, anda boleh tutup page ni.

Ok, perenggan kat bawah ni untuk yang teragak-agak nak beli, duit ada, tapi tak berapa yakin nak beli, tak dah beli, benda tak macam yang dijangkakan, boleh terus baca perenggan kat bawah ni.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,176)

Benda ni ada 100% money back guarantee, iaitu jaminan yang dikembalikan TANPA BANYAK SOAL!! Jadi kalau korang dah habis baca, lepas tu rasa tak puas hati, mintak balik duit tu.

Perenggan bawah ni pulak untuk orang yang dah mula teruja nak buat duit menggunakan instagram.

Jangan nak teruja sangat, keseronokan tu baru start, belum masuk gear 2 pon lagi. Sebab selain dari ebook rahsia dominasi instagram ni, korang akan dapat 3 lagi ebook tambahan yang mana korang boleh gunakan untuk menggandakan pendapatan korang dari hasil pendapatan melalui instagram ni tadi.

Tapi sebelum korang start teruja, pastikan korang dah ada akaun instagram lah, kalau tak ada, buat cepat-cepat, kalau dah ada, follow instagram saya @alongxp, kalau dah sedia, pergi tekan butang dibawah dan mulakan jana pendapatan dari instagram

BELI SEKARANG

Hasil carian :

(Visited 180 times, 4,600,176)

guna google chrome sebagai internet explorer

Tak faham kan maksud guna google chrome sebagai internet explorer tu? saya sendiri pon tak tau nak buat tajuk macam mana. Tapi apa yang saya nak terangkan tentang guna google chrome sebagai internet explorer tu camni.

chrome internet explorer

Pernah tak korang bukak sesuatu laman web tu, keluar paparan yang mengatakan anda tidak menggunakan internet exlorer atau sila guna internet explorer 7 dan ke atas atau sila guna internet explorer sahaja atas atau sebagainya?

contohnya macam ni:

guna internet explorerandai kata anda macam saya, tak suka guna internet explorer, sebab lambat yang terlampau. atau anda pengguna tegar google chrome. tapi terpaksa bukak laman web yang tak mesra browser cam laman web tu. apa nak dibuat? Continue reading

Hasil carian :

(Visited 156 times, 4,600,176)

External storage dan saya

Terlintas nak kongsi pengalaman hidup pasal external sotrage ni bila saya nak transfer driver satu pc ni ke dalam salah satu external storage saya iaitu pendrive, ada jugak org panggil thumbdrive… same je kot..

external storage devices

Masa tu terlintas dalam kepala otak saya yang pendrive saya yang satu ni kapasitinye kecik.. tapi bila terpandang nombor kat situ tertulis 4GB, terlintas pulak dalam fikiran ni, “kecik ke?”

Yup… bagi orang2 yang jenis multitasking, multimedia, multipurpose, multimulti macam saya ni, memang tak berapa nak cukup senang hati.. hehe.

ok… jom tengok kapasiti internal storage dan enternal storang saya(external harddisk)

hard disk drives

Ok, Internal storage saya, saya pecahkan kepada 4 partition, C, D, E, dan F. Jumlah internal storage saya 500GB. cer kira, berapa free space yang tinggal? hehehe

External harddisk saya, yang tu… yang berlabel ALONGXP EXT (I:) tu.. berkapasiti 1 Terabytes… tinggal 300GB je lagi.. sebab, sebahagian besar isi dari Internal hdd(harddisk drive) saya dah dipindahkan kedalam enternal harddisk tu.. sebabnya banyak data yang sangat berguna yang saya rasa tak patut saya buang, yang boleh dijadikan rujukan pada masa akan datang patut disimpan.

Apa benda yang saya simpan sampai 1TB hdd saya perlukan? mmm… macam2, e-book, gambar personal, gambar berkaitan kerja, software, movie, macam2 lagilah.. sebabnya banyak bidang komputer yang saya dah terjebak, programing je dh beberapa jenis, so banyakla e-book yang saya download, video tutorial untuk photoediting ada, untuk seting plugin, software, macam2 lagila snang cerita… dulu lagila… siap dengan game yang berlambak2…

Sejarah External storage ni kan.. saya ada kenangan pahit dengan Disket… atau bahasa sekolahnya dipanggil floppy disk drive (fdd) atau floppy A:

disket floppy

Ni la disket, apa yang jadi kenangan pahitnya? disebabkan disket, saya fail 1 semester… sejak dari tu… saya seboleh2 nya dah taknak guna disket lagi dah.

Just nak share la kan.. sejarah atau pengalaman saya ngan external storage ni.. 1st external usb storage saya adalah mp3 palayer… berkapasiti 128mb tekejut x? yup.. 128mb berharga 2 ratus lebih,

USB-MP3-Player

haaa… mcm ni la rupe usb mp3 player yang saya beli dulu… sebijik macam ni.. warranty 3 bulan, masa bulan ke 3, nak masuk bulan ke 4 tu sorg membe pinjam… agak lama.. pastu rosak, masa rosak tu dah masuk bulan ke 4, so die dh rasa bersalah+risau.. nak halalkan je pon, xboleh jugak, sebab saya nak guna satu external storage(sebab ke serikkan guna disket td), so saya cakap ngan die camni “camnila.. ko gantikan aku ngan pendrive biase jela… tapi.. yg 256mb” dan die setuju… wlaupun harga pendrive tu xla semahal usb mp3 player saya, tapi saya dapat satu pendrive baru yg berkapasiti lebih besar, dan die pon xperlu keluar duit byk utk ganti mp3 player tu… so win-win situation la kan?

masa tu.. kebanyakkannya pkai yg 256mb, masa tu sape pakai 512mb tu kire hebatla… sbb mahal… lgpon.. masa tu.. 512mb tu dah cukup besar dah, mcm2 movie kitorg leh sedut.. hehehe..

masa saya sem 4, saya dah ada komputer, hasil duit elaun masa LI, masa tu kapasiti harddisk saya la yg paling besar skali… 80gb… org lain sume 40gb je..

tapi zaman dh berubah.. sekarang ni… 1.5TB pon rasa cam tak cukup… zaman dah berubah… dunia dah maju.. kan? Winking smile

Hasil carian :

(Visited 105 times, 4,600,176)