Telefon pintar percuma dari Myeg

Semalam saya post gambar saya update telefon pintar percuma dari myeg kat instagram. Saya ada kata yang saya akan cerita penuh kat blog ni semalam kan? camni ceritanya…

telefon pitar percuma dari myeg

telefon pintar percuma dari myeg ni saya dah tunggu dari bulan 11 tahun lepas lagi, lepas tengok keputusan permohonan telefon pintar percuma dari myeg dah diluluskan.

Lepas dapat emel dari myeg pada bulan 9 2013, untuk isi borang permohonan telefon pitar percuma dari myeg bagi siapa yang terlepas mohon pakej komunikasi belia yang bagi rebat RM200 dulu tu.

kebetulan memang saya terlepas nak mohon pakej komunikasi belia, asalnya sebab cari nombor kwsp tak jumpa-jumpa, lepastu bila dah jumpa(macam biasalah, cari benda lain, jumpa benda lain) bukak je laman web untuk mohon pakej komunikasi belia(pkb) untuk dapatkan rebat RM200 tu, permohonan untuk pakej komunikasi belia tu dah tutup pulak. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 224 times, 4,600,289)

App alarm untuk yang susah bangun tidur

Beberapa minggu lepas,sorang kawan saya bgtau die ada mslh… masalahnye sama macam saya cerita dalam entri iq alarm clock dulu… iaitu masalah susah bangun tidur… bukan susah mcm mana.. mslhnye blh bangun jwb call.. reply sms ke hape tp pastu sambung tdo balik pastu bila bangun tidur yang sebenar-benarnya, tak ingat yang dh buat semua tu… kprg baca la entri iq alarm clock dulu tu nnt faham la kot…

LAMBAT BANGUN

Ok… die tanye saya…
Arel: ko ada mslh camtu tak?
Alongxp : ada.. dh lama dh…
Arel: bape lama dh?
Alongxp: lbh 10 tahun kot.
Arel: abes tu camne nk buat a?
Alongxp: pnh 1 ms mak aku call aku… bgtau….(baca kat entri iq alarm clock)tp aku ada 1 app alarm utk org cam kite… nama die extreme alarm clock free… insyaAllah blh bangun..

ok, inilah app alarm yang aku cakap tu… nama die alarm clock xtreme free. Free maksudnya tak payah nak kena bayar… boleh bukak kat app store – alarm clock xtreme free

 

app alarm

Contoh jumlah alarm orang yang susah nak bangun tdo. hahahaha

app alarm clock xtreme

Yang ni setting biasa korang nampak kat memana app alarm kot

setting app alarm

Ok, 2 gamba kat bawah ni setting yang special ckit, berbeza dengan app alarm yang lain…(kot hahahaha)

set app alarm

Ok, volume crescendo tu maknanya bunyi alarm tu akan bertingkek-tingkek (meningkat) dari seslow-slow volume sampai ke sekuat mana yang korang nak… andai kata telinga anak korang ni jenis kebal, tahan bunyi bising, santak la sampai 100%, tapi kalau diorang jenis telinga sensitif cam pokok semalu, pasang la seslow je… kang elok korang nak bangun nak g keje kang die bangun melalak nak ikut sekali kang masak lak korang nak melayan..

Ok, snooze method tu pulak… snooze tu maksudnya nak soh alarm tu diam kejap… untuk beberapa minit sementara korang nk mengeliat, sambung balik tidur, lagi beberapa minit kejut balik. kalau saya ni, snooze method saya adalah kena menyelesaikan masalah matematik, oleh kerana saya ni agak bijak dalam mencongak, mengalahkan makcik kantin yang menggunakan kalkulator, so saya pilih medium, die ada level easiest, easy, medium, hard dan hardest. itupon kadang2 saya boleh sambung tdo balik ahahaha…

Kalau nak hard pon boleh… takut kang bangun tdo ngan muke ketat lak sebab tertekan menyelesaikan masalah matematik nak bangun tdo tadi.

image

Dismiss lak, untuk mematikan alarm terus, saya pilih captcha, sebab saya tak suka captcha… hehe… susah beb… nak kena masukkan nombor, huruf besar, huruf kecil, kena tekan shift la hape la…

so harap app alarm ni membantula orang yang bukan susah nak bangun tidur, tapi selalu tertidur balik hehehe… selamat mencuba

Hasil carian :

(Visited 230 times, 4,600,289)

Review Filem Immortals.

Malam tadi aku ke premiere screening filem Immortals, tiket free beb… bukan dari nuffnang ye…thanx to Era fm sbb bg aku tiket free sempena panggung era. dari nuffnang aku tunggu keputusan Puss in Boots hehehe…memang tul la hazari cakap, bertuah tahap double.

ni bukan double dah ni beb, triple kot, yelah dah la dapat tengok filem yang esok baru dimainkan, dapat free lak tu, cerita dah la best, siap dapat t-shirt lak tu, tapi t-shirt tu aku bg kat xyl(isteri) aku. hehe. semalam wife aku xberapa sihat,sampai dia keje pon halfday, so aku decide xnak la bawak die… takut die tak larat pulak,so aku pon tweet mencari sapa2 yang dok area2 berhampiran One Utama, tapi xde sape reply tweet dan fb aku… yang ada reply kat fb pon rakan radio amatur je… tu pon die tak free… so bila aku balik keje tu, aku conformkan balik ngan xyl aku ni, betul ke die nak ikut… die kate nak ikut gak… so xla membazir tiket aku sbb xde blogger yang nk reply tweet aku kan?hehehe…

ok, start ngan cerita pasal filem ni ok? ceritanya camni… Continue reading

(Visited 74 times, 4,600,289)