status aku


Well..blog adalah tempat utk luahkan prasaan kan? ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ “̮…
Aku sebernaye nak tegaskan kat sini,status2 fb aku ke twitter ke bbm ke hape,sumenye adalah yang lahir dar kata hati aku,apa yang terlintas kat kepala, sllnye lahir time aku sorg2, tengah menunggu ke sambil drive,aku nampak ape2 ke, tengah tgk tv aku terfikir ke camtula.. Continue reading

(Visited 30 times, 4,598,698)

Tak sedar diri punye alongxp!!!

Huh…bunyi cam panas je kan? kalau korang la kena sound camtu… ape korg rase? sentap tu da tentu punye la kan? tapi… so far aku lom penah kena camtu lg la… paling teruk pon org xberani nak review blog aku je la… bile review pon juz ckp xde pe sgt nk komen… atau juz adjust font bsar ckit je la kot… so xde pe yg aku leh improve pon…

tapi…

yang sebenarnye…bukan tu yg aku nk citer kat sini, aku cume nk bgtau,yg follower aku da sampai 1025,

follower netword blog lak da 113,

yang ‘suke’ page blog aku da 300,(klik gamba tu kalau nak tengok)

dan pengikut twitter aku da 245 org dah…(klik gamba utk lebih jelas)

seronoknyeee… hahahaha(cam pompuan la ko ni along)

p/s: kalau korg follow twitter aku,bgtau/mention k? letak @alongxp then bgtau korg da follow… nnt aku leh follow balik…

(Visited 16 times, 4,598,698)

ADAB…bukan adabi

ok…ari ni nk ckp ckit psl adab… dlm idup ni mcm2 adab ade kan? adab ngan tuhan,adab ngan nabi, adab ngan ulama, adab ngan ibu bapa, , adab ngan manusia, ngan kwn2, ngan alam, adab menuntut ilmu, wat ape pon nk kena adab la… cam yg tertulis kat baju tu, adab pelihara budi pekerti…

kenapa kita nak kena jaga adab? antara sbb utama, utk menjaga keharmonian… utk mengelakkan konflik… tu kena belajar tu sume tu… bila ditanya dengan abang google, ini yang die jawab (result)…yg sy tertarik ngan yg ni…khatanam, simple dan mudah difahami.

tapi… Continue reading

(Visited 22 times, 4,598,698)