lagu mengubah mood

macam mana lagu mengubah mood kita? kadang kite tengok orang sukan ni dia sumbat telinga dengan earphone atau dengar melalui headphone sebelum memulakan perlawanan.kenapa?

ini sebab mereka nak mengubah mood atau nak memberikan keyakinan kepada diri mereka rasa lebih ‘kuat’. tu kata dailymail lah… boleh baca artikel tentang tu kat sini

dengar lagu

tak tahulah pasal atlet, atau orang sukan ni macam mana… sebab saya bukan orang sukan. Saya hanyalah ‘orang komputer’ yang boleh hidup tanpa tv, tapi kalau takde komputer atau internet, saya rasa cam nak demam… hehehehe.

asalnya saya nak letak tajuk entri ni lagu menggangu emosi… tapi bila dah bukak blog, dia jadi lagu mengubah mood pulak. tapi sejujurnya… bila saya tengah repair komputer,surf internet atau tengah ‘idle’ dengan komputer,musik techno dan disco kurang senang saya dengar, macam tak de mood nak teruskan buat apa yang saya tengah buat.  music / lagu biasa macam r&b, rock lebih ‘layan’  biasanya saya suka dengar lagu-lagu rock kapak dan lagu-lagu omputih tahun 90an dan awal 2000, zaman-zaman limpbizkit, linkin park, britney spears, dan seangkatan dengannya…

lagu mengubah mood

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,566 times, 4,597,465)

lagu-lagu disko atau techno biasanya saya ‘layan’ time tengah menggodek server, ngah buat programming, tengah edit kod macam tulah…

telinga saya memang perlukan muzik. bila bawak kereta, kalau radio tak on, atau rosak, fokus saya pada pemanduan akan jadi kurang… sebab otak saya akan lebih agresif bila keadaan terlalu sunyi… (mungkin sebab tula kot yang jadi susah nak tdo) jadi macam mana pon, radio mesti kena on bila saya dalam kereta, walaupun saya tak dengarpon apa yang tengah main kat radio masa tu.

tapi lagu… apa yang buat saya kata lagu boleh ubah mood ni sbb bila saya terpandang rancangan nidji reloaded kat tv, saya google psl nidji ni sbb rs mcm duku rupa diorg lain… dah tukar ahli ke? Sekali rupanya dulu rambut dia kerinting n panjang… n saya kompius ngan letto… so saya layan lak lagu letto kat youtube. Bila layan 1 lagu tu tetibe jiwa saya jadi kacau lak… sbb lagu tu saya selalu dengar masa zaman saya tengah mengalami krisis terkaw-kaw dalam hidup. So saya tutup lagu tu… n trus buat entri ni.. huhu

Hasil carian :

(Visited 60 times, 4,597,465)