Ucapan terima kasih kepada pemberi komen

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar?(boleh tak korang jawab di ruangan komen?) Kali ni saya nak kongsikan cara untuk kita beri ucapan terima kasih kepada pemberi komen.

Ok, sebelum saya mengembirakan anda dengan tutorial cara memberi ucapan terima kasih kepada pemberi komen di blog anda, izinkan saya memberi kesedihan kepada anda.

Berita sedih ini adalah untuk pengguna blogspot, sebab entri ni adalah untuk pengguna self-hosted wordpress sahaja sebab ia memerlukan kita memasang plugin. Iaitu plugin Thank Me Later.

Ucapan terima kasih kepada pemberi komen

Pernah tak korang dapat ucapan terima kasih lepas korang bagi komen kat mana-mana blog? Mungkin pernah mungkin tak pernah. Mungkin di blog tu sendiri atau dapat ucapan terima kasih melalui email. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 157 times, 4,593,160)

sebab xde facebook dan emel,dia berjaya

Pada suatu hari,seorang pemuda yang berasal dari kampung dan mempunyai kelulusan yang rendah ingain mencuba nasib di bandar, dia mencuba nasib dengan meminta kerja sebagai seorang tukang sapu atau peon(office boy) di sebuah syarikat komputer yang terkenal didunia yang bertempat dibandar tersebut

HRD : Adakah kamu ingin bekerja di sini ?

Pemuda : Iya tuan,saya ingin bekerja sebagai tukang sapu dan peon disini

HRD : Baiklah kalau begitu saya akan berikan ujian bertulis kepada kamu.

 

Maka ujian bertulis diberikan kepada pemuda itu dan dia dilihat mampu melakukan ujian bertulis tersebut. Setelah tamat masa ujian bertulis itu,maka dia diminta untuk pulang dan kembali setelah seminggu

 

Seminggu berlalu dan akhirnya pemuda itu datang kembali ke syarikat tersebut dengan harapan diterima bekerja

 

Pemuda : bagaimana keputusan ujian saya, encik?

HRD : Ujian kamu sangat baik tapi…maaf,kami tak dapat menerima anda bekerja.

 

Dengan sangat terkejut dia bertanya :

Pemuda : kalau ujian saya bagus,kenapa saya tak diterima?

HRD : Dalam borang tersebut ada ruangan emel dan facebook,tapi kamu tidak mengisinya.

Pemuda : apekebenda emel ngan facebook tu encik? saya kenal pon tak mende tu,camne saya nak isi?

HRD : Sebab tu la beb,permohonan anda ditolak, sebab sistem kami memerlukan emel peribadi dan facebook.

domain murah

(Visited 140,847 times, 4,593,160)

Dengan perasaan sedih akhirnya diapun meninggalkan syarikat tersebut dan terus terbayang perkataan ‘email dan facebook’ dalam benaknya yang membuat dia gagal memohon kerja tersebut. Karena kecewa diapun akhirnya pulang kembali ke kampung dan dengan sisa semangatnya die mencuba bercucuk tanam untuk menampung kehidupannya.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 101 times, 4,593,160)

ade org nk bg aku USD800.000.00

Ni email yg aku dpt :

Greetings,

I have been waiting for you since to contact me for your
Confirmable Bank Draft of $800.000.00 United States Dollars, but I
did not hear from you since that time. Then I went and deposited
the Draft with CITY LINK Couriers Limited, West Africa, I traveled
out of the country for a 3 Months Course and I will not come back
till end of November.

What you have to do now is to contact CITY LINK Couriers Limited
as soon as possible to know when they will deliver your package to
you because of the expiring date. For your information, I have paid
for the delivering Charge and Insurance premium.

The only money you will send to CITY LINK Couriers Limited to
deliver your Draft direct to your postal Address in your country is
($150.00 US) Dollars only being Security Keeping Fee of the Courier
Company so far. Again, don’t be deceived by anybody to pay any
other money except $150.00US Dollars.

I would have paid that but they said no because they don’t know
when you will contact them and in the case of demurrage.You have
to contact CITY LINK Couriers Limited now for the delivery of your
Draft with this information bellow;

Contact Person: Mr.Victor Ferdinard
Email Address: citylink_customerservices@hotmail.com.tw
Telephone:+(234)808-644-1701

Finally, make sure that you reconfirm your Postal address() and
Direct telephone number to them again to avoid any mistake on
the Delivery and ask them to give you the tracking Pin Number to
enable you track your package over there and know when it will get
to your address.

Let me repeat again, try to contact them as soon as you receive
this mail to avoid any further delay and remember to pay them
their Security Keeping fee of $150.00 US Dollars for their immediate
action. You should also let me know through email as soon as you
receive your Draft.

Yours Faithfully,
Mrs. Vera Blair. Continue reading

(Visited 44 times, 4,593,160)