Dapat income dari blog lagi nampaknya

Dapat income dari blog lagi nampaknya

Dapat income dari blog lagi nampaknya, syukur alhamdulillah. Walaupun tak banyak macam blogger yang dah berblog lama macam aku, tapi cukup untuk melegakan keperitan.

Ceritanya… Masa saya di KLIA dengan keluarga isteri saya untuk hantar abang ipar yang akan kembali bertugas di lubnan, saya dapat email.

Bila bukak email tu, saya tengok tajuk email tu adalah myadwise via paypal. Dan ada tulis myadwise sent you usd23.36.

income dari blog - revenuehits

Terbeliak kejap la bila tengok emel tu, satu lagi income dari blog masuk dikala saya mula risau mana nak cari duit untuk bayar lagi satu server.

Syukur Alhamdulillah, dapat lagi 1 duit hasil dari menulis di blog. Terasa berbaloi usaha saya update blog, blogwalking kaw-kaw.

Walaupun tak banyak, tapi income kali ni mampu untuk bayar semua server saya.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,700)

Dengan kejatuhan nilai ringgit malaysia, dapat income dalam matawang usd ni adalah menjadi satu kelebihan.

Kelebihannya, saya boleh bayar server-server saya terus, tak perlu ubah nilai matawang dari ringgit malaysia ke usd. Lebih jimat!!!.

Lagi satu kelebihannya, dikala nilai ringgit jatuh, income dalam usd bila ditukar ke ringgit malaysia, nilai yg ditukar lebih banyak :D

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,598,700)

Saya yakin, ada yang bertanya… Mana banner iklan revenuehits kat blog saya ni?

Korang tak akan nampak iklan revenuehits kat blog saya ni sebab saya tak pasang banner revenuehits kat blog saya. Saya pasang kod popunder.

Maksud popunder adalah, dia akan keluar di tab lain atau windows lain, di belakang tab atau windows yang sedang kita buka.

Jadi, korang boleh terus melayari blog atau web yang korang tengah layari tanpa gangguan.

Kalau korang berminat nak beralih arah dari syarikat pengiklanan di blog anda sekarang, boleh cuba mendaftar dengan revenuehits kat sini DAFTAR REVENUEHITS

Sebab payment akan dibayar bila dah mencecah usd20. Berbanding adsense yang usd 100 baru boleh cash out. Dan payment adalah melalui paypal dan beberapa cara lain.

Tapi saya lebih selesa dibayar melalui paypal, sebab banyak tempat lain yang menerima paypal kalau saya nak bayar, kiranya paypal ni dah jadi macam satu lagi akaun bank untuk saya.

Harap 2015 ni, murahlah rezeki saya dalam dunia blogging nih. income dari blog ni adalah satu motivasi dalam berblogging.

Hasil carian :

(Visited 129 times, 4,598,700)

gaji dari blog – komisen mobicow ke 2

gaji dari blog – komisen mobicow ke 2

Hari ni dapt gaji dari blog iaitu komisen mobicow ke 2, kali pertama dapat bulan lepas, saya ada tulis pasal pendapatan yang saya dapat melalui mobicow kali pertama dalam entri komisen pertama dari mobicow.

Yang bestnya, pendapatan kali ni lebih banyak dari pendapatan bulan lepas.

Kalau tengok bulan lepas punya.

komisen pertama dari mobicow

manakala gaji dari blog yang saya dapat bulan ni melalui mobicow

gaji dari blog melalui mobicow

nampak beza nilai kat situ 90 sen USD je kan? tapi income dari blog untuk bulan januari melalui mobicow ni adalah dari 3 disember 2014 sampai 15 januari

Maknanya sebulan tambah 12 hari… berbanding dengan pendapatan dari berblogging melalui mobicow kali ni dari 15 / 16 januari sampai 16 februari.

Kenapa 16 Februari pulak? bukan ke mobicow akan bayar setiap 15 haribulan ke? Itulah yang saya dan kebanyakkan orang fikir.

Tapi bak kata ianfaizal kat twitternya

duit mobicow tak masuk lagi

 

Mungkin sebab 15 haribulan tu hari ahad, diorang tak kerja? mungkin la… tapi takpela… earning jalan gak hehehehe

tak banyak mana pon gaji dari blog saya ni kan? tapi macam saya katakan dalam entri saya sebelum ni la…

Tak banyak, tapi cukup untuk bayar 1 dari 3 server saya untuk 1 bulan. Komisen pertama dari mobicow ni nampak tak banyak, tak sampai 10 usd pon, tapi itulah yang bagi motivasi untuk saya berblogging dengan lebih rajin.

Sekarang ni pendapatan saya dari menulis blog mungkin cukup untuk bayar 1 je server saya, tapi tengoklah, ia dah meningkat.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,700)

Mungkin pendapatan dari menulis blog kali ni cukup untuk bayar 1 server je, mungkin pendapatan akan datang cukup untuk bayar 2 server?

Dan siapa tahu, kalau-kalau duit dari berblogging akan datang cukup untuk bayar semua server saya?

Mana tahu, berkat kesabaran dan usaha berblogging yang dah bertahun-tahun ni, akan datang, mungkin pendapatan dari blog menjadi pendapatan utama saya? siapa tahu kan?

Kalau korang blogger, dan nak mendaftar sebagai publisher klik sini Publisher

So kalau korang pon dah mula menyampah dengan nuffnang, macam kes sorang rakan blogger ni, dan mula mula nak mencari alternatif pengiklanan di blog selain dari nuffnang, korang boleh cuba mobicow.

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,598,700)

Sebab apa saya sebut CUBA? sebab cashout dia dari serenda usd 5 je, so, cukup usd 5, kalau kena 15 haribulan tu hari bekerja, secara automatiknye duit tu akan masuk ke akaun paypal korang.

Tak ada akaun paypal? daftar la… rugi tau tak ada akaun paypal ni. Saya dah bertahun dah guna paypal.

Hasil carian :

(Visited 73 times, 4,598,700)

Komisen pertama dari mobicow

Komisen pertama dari mobicow

Alhamdulillah, komisen pertama dari mobicow dah masuk ke akaun paypal saya pukul 3 pagi semalam, lama tak merasa duit dari berblogging nih.

komisen pertama dari mobicow

Tak banyak, tapi cukup untuk bayar 1 dari 3 server saya untuk 1 bulan. Komisen pertama dari mobicow ni nampak tak banyak, tak sampai 10 usd pon, tapi itulah yang bagi motivasi untuk saya berblogging dengan lebih rajin.

Apa benda mobicow ni?

Mobicow adalah satu salah satu platform pengiklanan di blog, tapi untuk mobile je, lebih kurang macam tulah ayat mudahnya, maksudnya, hanya pengguna yang melayari laman web atau blog kita menggunakan telefon je yang akan jumpa iklan dari mobicow ni.

Apa yang best guna mobicow ni?

Bestnya adalah, minimum payout dia adalah usd 5 dan ianya automatik, setiap 15 haribulan. Tapi kita kat malaysia ni akan terima pada 16 haribulan sebab perbezaan masa antara kita dan mereka.

Jadi senanglah kerja kita, mula-mula register sebagai publisher, lepastu pergi ke add site disebelah kiri, isi apa yang patut, pilih jenis ads yang kita nak, yang ni kena banyak membaca sikitlah. copy code dia ke dalam laman web atau blog kita lepastu tunggu dia approve site kita. Biasanya dalam masa 24 jam je.

Kalau web kita dah approve, dah, rileks, teruskan berblog dan naikkan trafik blog je, sebab code dia kita dah masukkan dah tadi.

Sesekali bolehla kita jengah earning kita. Untuk mendaftar sebagai publisher klik sini Publisher

Tu dari sudut publisher, iaitu blogger atau webmaster. kalau bagi advertiser, apa yang best,

Deposit minimum dari usd 5 sahaja, jadi, berbaloi untuk dicuba, kalau tak puas hati, rugi sikit je.

Penerangan lanjut boleh tengok kat http://www.mobicow.com/faq.html

Untuk mendaftar sebagai advertiser, klik sini Advertiser

Nota kaki: ada pihak yang tak senang hati dengan blog-blog yang dipasang iklan, katanya blogger malaysia miskin, siap bandingkan antara blogger malaysia dengan luar negara. Jawapan saya, saya dah berblogging lebih dari dari 5 tahun, banyak yang saya tempuhi yang dia tak tahu. Janganlah kerana 1 blog buat taik, semua blogger ko nak marah, ni punca pendapatan kami, ko ada punca pendapatan sendiri.

Hasil carian :

(Visited 126 times, 4,598,700)

Guna media sosial untuk buat duit

Hari-hari ada orang guna media sosial, untuk berhubung perkara penting, serius, suka-suka, menabur fitnah, skodeng, cari keburukan orang, tak kurang juga yang guna untuk berdakwah, dan melakukan perkara baik, ada orang buat bisnes online, tapi tak semua orang guna media sosial untuk buat duit. Macam mana nak guna media sosial untuk buat duit kalau tak ada modal? tak ada produk? tak ada ilmu?

Jadi disini saya nak kongsikan satu cara macam mana kita boleh guna media sosial untuk buat duit? macam yang saya cakap sebelum ni, dalam entri iklan di blog – sumber pendapatan blogger… nak kaya tu belum tentu, tapi dengan kos sara hidup yang makin menghimpit ni. kita tidak boleh tidak kena cari sumber kewangan tambahan.

Apa yang saya nak kongsikan ni nama dia 8share, benda ni dah lama dah… bertahun-tahun lamanya dah bertapak, saya sendiri dah beberapa kali merasa duit dari hasil saya gunakan media sosial untuk buat duit melalui 8share ni. Apa yang bagusnya 8share ni, dia tak banyak songel, orang klik apa yang kita kongsi, pautan tu dibuka, siap loading, kita dapat earning. Tak macam kebanyakkan pengiklan yang berkonsepkan benda yang sama, orang dah klik, pautan dah terbuka sampai habis loading pon belum tentu dikira.

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,598,700)

Sebelum ni saya pernah buat entri yang lebih kurang sama, tapi masa tu nama dia says.my, sekarang says.my tu dah makin berkembang sampai ke banyak negara, kempen atau disebut sebagai special dia pon dah makin banyak… terlalu banyak special untuk kita pilih. takdelah seminggu tu, sampai kita kongsi benda yang sama lebih dari 3 kali, walaupun tiap-tiap hari kita cuma kongsikan special ni sekali je sehari.

Baiklah, untuk mulakan langkah untuk buat duit melalui internet atau media sosial ni, apa yang perlu kita buat adalah klik link dibawah untuk mendaftar.

Daftar 8share

daftarkan diri, isikan maklumat diri anda. tak salah pon nak isi butir peribadi. InsyaAllah selamat.

Buka akaun online

Bila dah siap daftar, apa yang kita nak buat? Kita login…. bila kita dah login, kita akan nampak paparan lebih kurang macam ni…

dashboard 8share

Yuna 8share

awek ni nama dia yuna, dia akan bagi panduan dan info tentang 8share, dan dia gak yang akan selalu emel korang kalau ada peluang nak buat duit secara online.

So korang boleh klik pada okay, let’s go untuk memahami 8share ni atau boleh klik pada no, i’m good kalau rasa korang dah betul-betul faham macam mana nak guna 8share ni.

Bila kita dah login, dah selesai dengan yuna, kita tengok senarai “special” yang ada, pilih satu yang agak berkenan dihati. kalau diperut pon tak salah.


guna media sosial untuk buat duit

 

ok, mana yang kita dah pernah share sebelum ni dia akan tulis kat kotak hijau tu reshare this special, maknanya kita dah pernah share, dan mungkin kita nak share lagi.view this special

mana yang kita belum pernah share, dia akan tulis view this special…. kenapa dia tulis view this special ? kenapa tak tulis share this special ? Sebabnya kita akan tengok kat bawah ni…

Bila kita klik view this special, dia akan tunjukkan langkah apa yang perlu dibuat dan apa yang akan org lain tengok bila klik link kita tu. Jadi kita tahu apa yang kita kongsikan, pilih ayat yang sesusai dan copy pautan unik.

Langkah 1:

tahu apa yang anda kongsikan

nampak tak kat sebelah bucu kanan bawah tu ada tulis visit the website? klik situ untuk tengok apa yang bakal kita kongsikan. Bila kita dah faham, kita teruskan dengan

Langkah 2:

pilih mesej

Pilih mesej yang akan digunakan, pilih betul-betul ikut selera anda, bila masa ayat ni akan keluar? Kita tengok lepas ni ok? sekarang ni

Langkah 3:

share link

 

klik pada get your unique share link, nanti dia akan berubah rupa jadi macam ni….

copy link 8share

maka kita copy link tu, lepas tu kite g kat facebook, kite paste link tadi kat kotak status…

paste link 8share

tengok kat preview, ayat mesej yang kita pilih kat step 2 tadi yang keluar… tula pentingnya…

lepas preview tu dah keluar, kalau kita nak padam link tadi pon boleh… sebab kalau orang klik kat preview tu dia akan pergi ke link tadi gak… pastu olah la ayat yang menarik.

status facebook kaya

Kite boleh tengok hasil pendapatan kita share tu dengan cukup senang, jumlah pendapatan sentiasa terpapar kat atas,

jumlah pendapatan

kalau nak tengok secara detail special mana yang banyak memberi pendapatan kat kita, kita klik kat nilai duit tu, akan keluar pop down yang menunjukkan special yang memberikan pendapatan lumayan.

Kalau korang jenis tak rajin sangat nak menghadap pc atau laptop. atau tak sempat nak guna pc atau laptop, korang boleh install kat smartphone korang, terdapat versi untuk android dan ios.

8share android ios

Senang je kan? apa lag? join 8share ni cepat-cepat dan semoga berjaya. Kalau tak keberata, boleh klik salah satu special kat bawah ni.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,700)

Hasil carian :

(Visited 269 times, 4,598,700)