Dapat income dari blog lagi nampaknya

Dapat income dari blog lagi nampaknya

Dapat income dari blog lagi nampaknya, syukur alhamdulillah. Walaupun tak banyak macam blogger yang dah berblog lama macam aku, tapi cukup untuk melegakan keperitan.

Ceritanya… Masa saya di KLIA dengan keluarga isteri saya untuk hantar abang ipar yang akan kembali bertugas di lubnan, saya dapat email.

Bila bukak email tu, saya tengok tajuk email tu adalah myadwise via paypal. Dan ada tulis myadwise sent you usd23.36.

income dari blog - revenuehits

Terbeliak kejap la bila tengok emel tu, satu lagi income dari blog masuk dikala saya mula risau mana nak cari duit untuk bayar lagi satu server.

Syukur Alhamdulillah, dapat lagi 1 duit hasil dari menulis di blog. Terasa berbaloi usaha saya update blog, blogwalking kaw-kaw.

Walaupun tak banyak, tapi income kali ni mampu untuk bayar semua server saya.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,287)

Dengan kejatuhan nilai ringgit malaysia, dapat income dalam matawang usd ni adalah menjadi satu kelebihan.

Kelebihannya, saya boleh bayar server-server saya terus, tak perlu ubah nilai matawang dari ringgit malaysia ke usd. Lebih jimat!!!.

Lagi satu kelebihannya, dikala nilai ringgit jatuh, income dalam usd bila ditukar ke ringgit malaysia, nilai yg ditukar lebih banyak :D

domain murah

(Visited 140,883 times, 4,600,287)

Saya yakin, ada yang bertanya… Mana banner iklan revenuehits kat blog saya ni?

Korang tak akan nampak iklan revenuehits kat blog saya ni sebab saya tak pasang banner revenuehits kat blog saya. Saya pasang kod popunder.

Maksud popunder adalah, dia akan keluar di tab lain atau windows lain, di belakang tab atau windows yang sedang kita buka.

Jadi, korang boleh terus melayari blog atau web yang korang tengah layari tanpa gangguan.

Kalau korang berminat nak beralih arah dari syarikat pengiklanan di blog anda sekarang, boleh cuba mendaftar dengan revenuehits kat sini DAFTAR REVENUEHITS

Sebab payment akan dibayar bila dah mencecah usd20. Berbanding adsense yang usd 100 baru boleh cash out. Dan payment adalah melalui paypal dan beberapa cara lain.

Tapi saya lebih selesa dibayar melalui paypal, sebab banyak tempat lain yang menerima paypal kalau saya nak bayar, kiranya paypal ni dah jadi macam satu lagi akaun bank untuk saya.

Harap 2015 ni, murahlah rezeki saya dalam dunia blogging nih. income dari blog ni adalah satu motivasi dalam berblogging.

Hasil carian :

(Visited 130 times, 4,600,287)

gaji dari blog – komisen mobicow ke 2

gaji dari blog – komisen mobicow ke 2

Hari ni dapt gaji dari blog iaitu komisen mobicow ke 2, kali pertama dapat bulan lepas, saya ada tulis pasal pendapatan yang saya dapat melalui mobicow kali pertama dalam entri komisen pertama dari mobicow.

Yang bestnya, pendapatan kali ni lebih banyak dari pendapatan bulan lepas.

Kalau tengok bulan lepas punya.

komisen pertama dari mobicow

manakala gaji dari blog yang saya dapat bulan ni melalui mobicow

gaji dari blog melalui mobicow

nampak beza nilai kat situ 90 sen USD je kan? tapi income dari blog untuk bulan januari melalui mobicow ni adalah dari 3 disember 2014 sampai 15 januari

Maknanya sebulan tambah 12 hari… berbanding dengan pendapatan dari berblogging melalui mobicow kali ni dari 15 / 16 januari sampai 16 februari.

Kenapa 16 Februari pulak? bukan ke mobicow akan bayar setiap 15 haribulan ke? Itulah yang saya dan kebanyakkan orang fikir.

Tapi bak kata ianfaizal kat twitternya

duit mobicow tak masuk lagi

 

Mungkin sebab 15 haribulan tu hari ahad, diorang tak kerja? mungkin la… tapi takpela… earning jalan gak hehehehe

tak banyak mana pon gaji dari blog saya ni kan? tapi macam saya katakan dalam entri saya sebelum ni la…

Tak banyak, tapi cukup untuk bayar 1 dari 3 server saya untuk 1 bulan. Komisen pertama dari mobicow ni nampak tak banyak, tak sampai 10 usd pon, tapi itulah yang bagi motivasi untuk saya berblogging dengan lebih rajin.

Sekarang ni pendapatan saya dari menulis blog mungkin cukup untuk bayar 1 je server saya, tapi tengoklah, ia dah meningkat.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,287)

Mungkin pendapatan dari menulis blog kali ni cukup untuk bayar 1 server je, mungkin pendapatan akan datang cukup untuk bayar 2 server?

Dan siapa tahu, kalau-kalau duit dari berblogging akan datang cukup untuk bayar semua server saya?

Mana tahu, berkat kesabaran dan usaha berblogging yang dah bertahun-tahun ni, akan datang, mungkin pendapatan dari blog menjadi pendapatan utama saya? siapa tahu kan?

Kalau korang blogger, dan nak mendaftar sebagai publisher klik sini Publisher

So kalau korang pon dah mula menyampah dengan nuffnang, macam kes sorang rakan blogger ni, dan mula mula nak mencari alternatif pengiklanan di blog selain dari nuffnang, korang boleh cuba mobicow.

domain murah

(Visited 140,883 times, 4,600,287)

Sebab apa saya sebut CUBA? sebab cashout dia dari serenda usd 5 je, so, cukup usd 5, kalau kena 15 haribulan tu hari bekerja, secara automatiknye duit tu akan masuk ke akaun paypal korang.

Tak ada akaun paypal? daftar la… rugi tau tak ada akaun paypal ni. Saya dah bertahun dah guna paypal.

Hasil carian :

(Visited 73 times, 4,600,287)

Wall of Fame

Semalam saya dapat email yang mengatakan saya dah layak menjadi Fast-Track Member dan telah menerima salah satunya adalah nama saya telah diletakkan di Fast-track ” Wall of Fame “. Jadi saya pon checklah Wall of Fame tu… yup… memang nama saya ada kat situ… bangga siot(lama tak guna ayat tu)

Wall of Fame

 

kalau korang nak tengok wall of fame tu, boleh tengok kat sini. Wall of Fame tapi semalam, masa saya dapat emel tu, saya tengah guna netbook yang mana netbook tu tak login ke web tu, so tak boleh tengok, kalau nak tengok kena login dulu. Tapi kalau korang belum join benda ni, kena register dulu la…  register kat sini -> BONUS.

Sebenarnya semalam saya tengah cari kerja part time, puasla menggoogle kat sana sini, dan yang pastinya saya menjadi kerja-kerja yang boleh dibuat dari rumah, dan lagi terbaik kalau boleh buat menggunakan komputer. Banyak sangat website yang saya bukak semalam, tapi kebanyakkannya dari luar negara. Dalam web yang saya bukak semalam, dia ada kategori freelance, so saya cubala usha2 lubang freelance, dalam banyak-banyak tu, saya terjumpa 1 job kerja IT ni, jadi saya pon cubalah daftar, rupanya web tu, dia offer macam-macam, selain dari affiliate, banyak lagi benda yang boleh dibuat, cuma apa yang kurang best adalah, disebabkan terlalu banyak benda yang boleh dibuat, jadi terlalu banyak benda yang nak dibuat, tapi… lagi bagus daripada masuk dan tak ada apa2 kan? 

domain murah

(Visited 140,883 times, 4,600,287)

Tapi takpe… dah register tu, dia akan bagi kita guide step by step, jangan malas nak baca jela… saya rasa ni satu peluang yang bagus, sebab tak ramai lagi orang malaysia yang join benda ni. Kalau kita masuk, kita mungkin jadi perintis. SO jangan malu2 nak join, benda free je pon, kalau kena bayar, mungkin lambat la saya nak join, kena tahu hujung pangkal nya gak. Register cepat, dan mulakan langkah menjana BONUS.

Saya dah join banyak… sangat banyak program affiliate, yang lain ok, antaranya jobdirumah, tapi kalau nak capai target kerja dari rumah, 1 kerja je tak cukup, sebab bukan hari2 ada job, jadi saya cuba untuk cari sebanyak yang mungkin, dan buat mana yang mana yang tengah ada kerja. samaada yang dari malaysia atau bukan dari malaysia, kalau dari luar malaysia pon tak ada masalah dah sekarang ni, sebab kebanyakkannya buat pembayaran melalui paypal, jadi kalau kita ada akaun paypal, tak ada masalah lah… lagipon banyak benda yang saya perlu bayar menggunakan paypal.

Dari akaun paypal pon kita boleh transfer masuk akaun bank kita, jadi lepas bayar benda yang patut bayar menggunakan paypal, baki tu kita boleh transfer masuk akaun bank trus. tak ada masalah.

So… mulakan langkah dengan Register, buat kerja yang disuruh kat web tu, lepas tu rajin2 la jengah blog ni untuk macam-macam tips dunia IT dan lubang buat duit online. kalau anda jenis sibuk macam saya, dan perlukan notification, subscribe blog ni ok?

jengah pesanan penaja dibawah ni…

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,587 times, 4,600,287)

Hasil carian :

(Visited 92 times, 4,600,287)

External storage dan saya

Terlintas nak kongsi pengalaman hidup pasal external sotrage ni bila saya nak transfer driver satu pc ni ke dalam salah satu external storage saya iaitu pendrive, ada jugak org panggil thumbdrive… same je kot..

external storage devices

Masa tu terlintas dalam kepala otak saya yang pendrive saya yang satu ni kapasitinye kecik.. tapi bila terpandang nombor kat situ tertulis 4GB, terlintas pulak dalam fikiran ni, “kecik ke?”

Yup… bagi orang2 yang jenis multitasking, multimedia, multipurpose, multimulti macam saya ni, memang tak berapa nak cukup senang hati.. hehe.

ok… jom tengok kapasiti internal storage dan enternal storang saya(external harddisk)

hard disk drives

Ok, Internal storage saya, saya pecahkan kepada 4 partition, C, D, E, dan F. Jumlah internal storage saya 500GB. cer kira, berapa free space yang tinggal? hehehe

External harddisk saya, yang tu… yang berlabel ALONGXP EXT (I:) tu.. berkapasiti 1 Terabytes… tinggal 300GB je lagi.. sebab, sebahagian besar isi dari Internal hdd(harddisk drive) saya dah dipindahkan kedalam enternal harddisk tu.. sebabnya banyak data yang sangat berguna yang saya rasa tak patut saya buang, yang boleh dijadikan rujukan pada masa akan datang patut disimpan.

Apa benda yang saya simpan sampai 1TB hdd saya perlukan? mmm… macam2, e-book, gambar personal, gambar berkaitan kerja, software, movie, macam2 lagilah.. sebabnya banyak bidang komputer yang saya dah terjebak, programing je dh beberapa jenis, so banyakla e-book yang saya download, video tutorial untuk photoediting ada, untuk seting plugin, software, macam2 lagila snang cerita… dulu lagila… siap dengan game yang berlambak2…

Sejarah External storage ni kan.. saya ada kenangan pahit dengan Disket… atau bahasa sekolahnya dipanggil floppy disk drive (fdd) atau floppy A:

disket floppy

Ni la disket, apa yang jadi kenangan pahitnya? disebabkan disket, saya fail 1 semester… sejak dari tu… saya seboleh2 nya dah taknak guna disket lagi dah.

Just nak share la kan.. sejarah atau pengalaman saya ngan external storage ni.. 1st external usb storage saya adalah mp3 palayer… berkapasiti 128mb tekejut x? yup.. 128mb berharga 2 ratus lebih,

USB-MP3-Player

haaa… mcm ni la rupe usb mp3 player yang saya beli dulu… sebijik macam ni.. warranty 3 bulan, masa bulan ke 3, nak masuk bulan ke 4 tu sorg membe pinjam… agak lama.. pastu rosak, masa rosak tu dah masuk bulan ke 4, so die dh rasa bersalah+risau.. nak halalkan je pon, xboleh jugak, sebab saya nak guna satu external storage(sebab ke serikkan guna disket td), so saya cakap ngan die camni “camnila.. ko gantikan aku ngan pendrive biase jela… tapi.. yg 256mb” dan die setuju… wlaupun harga pendrive tu xla semahal usb mp3 player saya, tapi saya dapat satu pendrive baru yg berkapasiti lebih besar, dan die pon xperlu keluar duit byk utk ganti mp3 player tu… so win-win situation la kan?

masa tu.. kebanyakkannya pkai yg 256mb, masa tu sape pakai 512mb tu kire hebatla… sbb mahal… lgpon.. masa tu.. 512mb tu dah cukup besar dah, mcm2 movie kitorg leh sedut.. hehehe..

masa saya sem 4, saya dah ada komputer, hasil duit elaun masa LI, masa tu kapasiti harddisk saya la yg paling besar skali… 80gb… org lain sume 40gb je..

tapi zaman dh berubah.. sekarang ni… 1.5TB pon rasa cam tak cukup… zaman dah berubah… dunia dah maju.. kan? Winking smile

Hasil carian :

(Visited 105 times, 4,600,287)