10 fakta menarik 3

10 lagi fakta menarik untuk anda sambungan nombor satu dan dua.

  1. Secara fizikalnya, adalah mustahil bagi seekor babi memandang ke langit (fakta menarik – tengah pandang langit, tiba-tiba terjatuh, nama babi yang disebut walaupun jatuh sebab terpijak kulit pisang)babi khinzir senyum
  2. Tubuh kita menghasilkan dan membunuh 15 juta sel darah merah pada setiap saatfakta menarik darah
  3. Seekor rama-rama merasa makanannya menggunakan kaki dahulu sebelum mengunakan lidahnya kerana deria rasanya terlekat pada kakinya (fakta menarik – seorang lelaki akan dikaki apabila “merasa” makanan diwaktu siang dibulan ramadhan)fakta rama-rama
  4. Jika anda cuba untuk menahan bersin, anda boleh menyebabkan saluran darah di leher dan leher dan boleh mendatangkan maut (fakta menark – anda memang mencari maut jika bersin ke muka bos anda)bersin muka orang
  5. Dianggarkan seorang manusia akan menelan sebanyak 295 kali ketika makan malamular telan binatang
  6. King Richars II dari England (1367-1400) adalah orang pertama yang menggunakan sapu tangan. Beliau membawa sekeping kain kecil yang digunting untuk menyapu dan membersihkan lubang hidungnya. (fakta menarik – lelaki yang memakai sapu tangan bewarna pink terang akan menjadi perhatian)sapu tangan pink
  7. Pemetik api (lighter) telah dicipta terlebih dahulu (1816) sebelum mancis (1826)fakta menarik mancis
  8. Tiada siapa tahu mengapa bila itik menguek, ia tidak bergema (fakta menarik – saya mengambil masa hampir sejam mencari maksud “quack”)fakta menarik itik
  9. Dianggarkan terdapat antara 7,000 hingga 15,000 helai rambut pada janggut seorang lelakigaya janggut
  10. Seperti cap jari, cap pada lidah juga berbeza setiap orang (fakta menarik- ada yang cuba nak membutikan fakta ini kejap lagi)lidah dan jari

 masukkan e-mail address anda disini (REGISTER), dan pelbagai cerita baru yang menarik dan tips2 akan dihantar kepada anda. like facebook Alongxp, Follow twitter Alongxp

Hasil carian :

(Visited 222 times, 5,227,513)

Stokin berdarah…

Ini bukanlah cerita seram sejuk… Along tak banyak pengalaman dengan benda2 macam tu.. just nak cerita benda ni je. Sempena krismas ni,  Kiseung Lee telah mereka satu beg darah(beg menyimpan darah) berbentuk stokin untuk menggalakkan orang ramai untuk menderma darah(baru teringat,along xderma darah lagi ni…).

stokin berdarahbeg darah

 waaa… menarik… jom kita singgah blog  panadol, cik peanut, kaloi tengok apa yang menarik kat blog diorang ni…

 

 

 

Hasil carian :

(Visited 157 times, 5,227,513)

#CelakaParty #TwtupDarahCP amende tu?

Memasing dok sibuk ngan hashtag #TwtupDarahCP kat twitter tadi… pelik gak aku, so aku tanye ngan beberapa user tu,bila n event tu,diorang kata sabtu ni, tempatnya diorg xingat,n soh aku search hashtag tu… so aku search lah, jumpa link yang membawa ke blog celakaparty, so aku bukak la entri yang ada hashtag tu… so ini lah dia…

so aku pon check buku derma darah aku, kot2 boleh join ke. Sayangnye… aku baru je derma darah bulan lepas, baru sebulan. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 46 times, 5,227,513)

Mintak darah!!!

Assalamualaikum,salam Sejahtera dan salam 1 Malaysia, Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin… sebenarnye entri ni aku buat dah lame dah, dah sebulan dah siap, aku buat entri ni masa aku dok blogwalking, cari balik blogger2 yang penah komen kat blog aku… dan aku ntah camne ntah leh tersampai kat blog perisai mahkota ni… dan latest entri die mase tu bertajuk Mintak Darah~

aku tak buat entri ni masa bulan lpas sbb tengah puasa, kang mcm2 la alasan korang kan? hahaha… nak tunjuk la buku derma darah aku ni ha… buku ni aku dapat masa 1st time derma darah 6 tahun lepas, masa tu aku belajar poli dulu. mcm2 kenangan psl derma darah ni… tapi malas ar nak citer skang. Continue reading

(Visited 27 times, 5,227,513)