Insert pages – masukkan page dalam post

Seperti biasa, bila cari benda lain, jumpa benda lain. Cari benda lain, jumpa benda ni, insert pages, satu cara senang dan cepat untuk masukkan page dalam post, atau boleh je kalau nak masukkan post dalam page, masukkan page dalam page, atau masukkan post dalam post. Contoh paling senang, anda boleh tengok kat bawah ni…. 

(Visited 6,998 times, 4,600,381)

Apa yang sebenarnya adalah macam ni.

masukkan page dalam post

yang mana saya masukkan page tabung limau saya ke dalam post saya ni. Page tabung limau ni mengandungi special dari 8share8share adalah satu program kongsi dan jana pendapatan, alhamdulillah, dah 2 kali saya dapat cashout duit 8share ni.

Berbalik kepada cerita plugin wordpress, insert pages ni, satu plugin untuk masukkan page dalam post, contohnya kalau anda bukak page bantu saya tu… nampak macam banyak gambar berlink kan? sebenarnya kalau tengok kat visual editor wordpress ni, rupa dia macam ni.

masukkan page dalam post

Macam mana nak buat macam tu? caranya adalah dengan menggunakan plugin wordpress yang bernama insert pages. kalau anda pergi ke add new didalam menu plugins tu, Continue reading

Hasil carian :

(Visited 38 times, 4,600,381)